magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budapesti TC 0 : 6 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Schubert Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.12, 21:35
    BTC - NSC 6:0 (2:0).

    Millenáris — 1000 néző. — Biró: Schubert M. Ferenc.
    Az NSC-ben ujra szerepelt Faragó, a kapu­ban Geggus védett. A BTC-ben Szántó volt balszélső, balösszekötő Mészáros, center Horváth,jobbösszekötő Kovács, mellette Dobó.
    A védelemben viszontláttuk ismét Kőszegit.
    Az első félidőben az NSC jól tartotta magát, gyakran támadott, a csatársor baloldala azonban csődöt mondott, mig a fiatal job szárny nem tu­dott megbirkózni a BTC rutinirozott védelmével.
    Teljes dicséret illeti a BTC csatársorát. Szántó, Mészáros és Horvát elsőrangú volt,_ Kovács is okosan és hasznosan dolgozott, Dobó az egyéni játékot forszirozta.
    A match erős tempóban kezdődik. A BTC vehemensen támad és az 5. perczben Horváth goalt lő (1:0).
    A BTC baloldala több szép támadást vezet és a 32. perczben Szántó beadása után támadt kavarodásban Mészáros a 2-dik goalt lövi (2:0).
    A második félidő erős NSC támadással kezdő­dik, de azért a 6. p-ben a BTC jut goalhoz Hor­váth révén (3:0). A 9. percben Kovács (NSC faultjáért szabadrugás szabadrúgás jár, a melyből Kovács(BTC) szép lövést küld a kapura, Geggus ment,de a labda Mészáros elé kerül, a ki goalt szerez (4: 0).
    A 14. percben Mészáros az 5-ik goalt lövi. A 21 p.-ben Székely II. fouljaért megítélt 11-est Hor­váth a kapu mellé rugja. A 34-dik percben szerzi Mészáros a 6-dik goalt.


    Sporthirlap, 1914 április 27.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.01, 20:59
    BTC — NSC 6 : 0.

    A Nemzeti Sport Club utóbbi jó eredményei azt sejtették, hogy a csapat ezúttal is derekas munkát fog kifejteni már csak azért is, hegy esetleges jó eredménye által biztosítsa magának az első osztályban való benmaradását.
    A Nemzetiek nagy csalódást keltettek. A csapat erő­sen megérezte Feldmann hiányát. A hátvédek bizony­talanul játszottak, a fedezetek pedig állandóan magas labdákkal dolgoztak s igy a csatársor ifjúsági játékosai hamar kifuladtak s egységes összmunkára képtelenek voltak. Mindazonáltal helylyel-közzel igen temperamen­tumosan támadott az NSC és jó néhányszor csak a kapufa mentette meg Bihari hálóját a goaltól.
    A BTC csapata kiválót nyújtott. A csatársor igen szépen kombinált és a védelem pompásan működött. Különösen Horváth és Kőszegi mutattak reprezentatív formát.
    Az első félidő hatodik perczében védhetetlen lövés­sel szerzi meg Horváth az első goalt. Majd a Nemzetiek jobboldala vezet veszélyes támadásokat. Almássy süvítő lövését azonban a kapufa menti. BTC támadások követ­keznek és Horváth meg Mészáros erős lövéseit Geguss az NSO fiatal kapuvédje teszi ártalmatlanokká. Az NSC közvetlen védelmének gyakori tétovázása többször hozza kritikus helyzetbe a Nemzetiek kapuját és a 34-ik perczben Mészáros a nagy kapu előtti kavarodásban goalt lő.
    Félidő 2:0.
    A második félidőt a BTC támadásai vezetik be, Szántó lövését azonban Geguss kornerre menti. A hetedik perczben Horváth közvetlen közelről plasziroz, egy percz­czel később pedig Mészáros révén negyedszer talál utat a labda a Nemzetiek kapujába. Gegusst azután úgy meg­rugják, hogy kénytelen elhagyni a pályát, mire Kovács áll a kapuba, a ki a tizenhatodik perczben Mészáros gyenge lövését sem képes védeni. A huszonegyedik perczben Székely II. miatt tizenegyest ítél a biró, a mit azonban Horváth a kapu mellé rúg. Geguss visszatér a pályára e bekötött kézzel tovább véd. A 29-ik perczben Kubicsek erős lövését kornerre védi Bihari, majd Almássy lövését a kapufa. A 37-ik perczben hatra szaporítja Mészáros a BTC goaljainak számát.
    A mérkőzést ezer ember nézte végig.
    Schuberth M. Ferencz jól bíráskodott.

    Az Újság 1914 április 28.