magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Nemzeti SC 13 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.14, 21:48
    FTC—NSC 13:1.
    (Üllői-uti pálya.) A goalarányból következtetve klassziskülönbséget lehetne megállapítani, ez azonban csak látszat. A valóság ezzel szemben az, hogy az NSC múlt évi bajnokcsapatunknak az első félidőben méltó,csaknem egyenrangú ellenfele volt és csak a második fél­időben esett annyira vissza, hogy tiz goal jutott hálójába. A Nemzetieket szemmelláthatólag deprimálta, hogy mindjárt a vezető, majd az első félidőben még egy, sőt a második félidő elején egy harmadik goalt Tóth Ist­ván rúgta, a ki még nemrégiben az NSC főerőssége volt.Elősegítette nagyarányú vereségüket az is, hogy miután már három goalt kaptak, elvesztették nyugodtságukat sszinte kizárólagosan a durva játékra fektették a súlyt így történt, hogy a biró például egy percz leforgása alatt négy szabadrúgást ítélt ellenük. Nem csodálható ezek után, ha az FTC aránylag nem nagy fáradtsággal a goalok egész záporát zúdította a nemzetiek kapujára s csatár­sorát ezáltal már a szezón elején rendkívül goalképesnek mutatta. Tulajdonképpen pedig csak a baloldala volt iga­zán kielégítő, mig Pataki és Kórody legjobb formájukon messze alul játszottak. Fényesen játszott azonban a Tóth—Schlosser-pár, a mely hét goalon osztozott. A védelem­ben Bayer jó, sőt Manglitz is tőle megkivánhatólag szin­tén megfelelő volt.
    Az NSC, mint már említettük, csak az első félidő­ben produkált elfogadható játékot, a mikor is a védelem, különösen Burián sokat mentett. Csatársorában két ifjú­sági játékos játszott, a kik azonban inkább csak ron­tottak. Végeredményben az FTC sokkal, de azért nem tizenkét goallal jobb volt s annál nagyobb bizalommal nézhet a bajnoki szezón elé, mert tudvalevőleg a bajnok­ságban eleinte mindig gyengébben szerepel, mig mos tmindjárt az első mérkőzését csaknem rekord goalaránynyal nyeri.
    A játék eleinte elég változatos, de a ferenczvárosi játékosok előrehaladottabb kondicziója csakhamar ki­tűnik. Tóth lövi az első goalt, a mit az NSC rövidesen kiegyenlít. Az FTC nem sokkal később megszerzi ismét a vezetést, mig az NSC perczről-perczre hanyatlik s végül teljesen kedvét vesztve, 3 : 1 arányban a saját terhére végzi a félidőt. A második félidő a játék képét erősen megváltoztatja, az NSC Buriánnal az élén testi erővel akarja ellensúlyozni az FTC nagyobb tudását, a mivelt ermészetesen éppen az ellenkező hatást éri el.
    Biró Schaár Izidor.

    Az Újság 1912 szeptember 3.