magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - 33 FC 5 : 0 14:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.30, 14:58
    F.T. C.— 33 as F. C. 5:0

    ( Üllói-uti pálya.) A mikor megkezdődött a mérkő­zés, előre lehetett látni, hogy a játékidő nagy részét bokáig vízben és sárban fogják lebonyolítani a mérkőző felek,s ezzel el is volt döntve a mérkőzés sorsa, A Ferencz­városi Torna-Club szinte az első villanattól kezdve meg­semmisítő fölényben volt és éppen ezért csak dicsérőleg emlékezhetünk meg a' »33«-asok agilis, nem lankadó,ambicziózus játékáról, a mmelylyel az F. T. C. csatársorá­nak ostromzára alól kiszabadulva támadásba mentek át. A zöld-fehérek kifejlettebb technikája a gyengébb ellenféllel szemben a csatakos pályán még a rendesnél is jobban érvényesült és ha csatársoruk kissé jobban vigyáza jól előkészített kapu előtti helyzetek értékesítésénél,bizonyára a fenti imponáló goalarányuál is jobbat ért volna el.
    A győztes csapatban a beteg Szeitler helyén Kórody játszott, mig a középcsatár fontos poziczióját Pataki töl­tötte be. A csatársor ebben az összeállításban is kitűnő volt és különösen Pataki szép, precziz labdaosztogatásatetszett. Kórody agilisén, gyors rhus-ökkel vezette a jobb­szárnyon a támadásokat, a melyeket Weisz ötletes passz-jétákkal hathatósan támogatott. A Schlosser—Borbás-párra nagyon vigyázott a védelem. A fedezetsor biztos játéka teljesen kielégített és a védelem is kifogástalanul végezte feladatát.
    A »33«-asok, mint már említettük, nagy lendülettel,ambicziózusan játszottak, de hiányzott csatársoruk játé­kából a befejező akczióhoz szükséges erő és goalképesség.Itt, éppen ellentétben a ferenczvárosiakkal, a védelemről kell elsősorban szólnunk, a melynek a küzdelemből a főrész jutott. A közvetlen védélem tényleg jól működött, kár tehát, hogy Bosnyákovics néha nem a legfairebbül szereltele az ellenfél támadásait. A fedezetsor fáradhatatlanul szedett labdát s igy a védelemnek jó hasznára volt, ellen­ben a csatársor sokszor maradt támogatás nélkül. A tá­madásban a baloldal produkálta a veszélyesebb akcziókat;legjobb emberük Weisz Frigyes középcsatár, de tulságba vitt egyéni játékával még gyengébb védelemmel szemben is nehezen fog boldogulni.
    Borbás késése miatt tiz emberrel kezdi az F. T. C.a játékot és Weinber váratlan magas lövése már az első perczekben goalt eredményez. Negyedóra után Borbás megérkezésével teljes lesz a csapat, mégis a »33«asokat látjuk frontban. Manglitznak egy ártatlanul természetű gáncsa miatt tizenegyeshez is jutnak a fekete-fehérek,a büntetőrugást azonban Weisz gyengén rúgja, úgy hogy Fritz rávetessél könnyen véd. Majd Kórody remekül szök­teti Weiszet és utóbbinak • czenterét Pataki igen szép goallá értékesíti. Borbás fut most le, visszaguritott lab­dáját Schlosser juttatja rendeltetési helyére, mig nemsokkal utóbb Pataki rúgja a negyedik goalt.
    Félidő 4: 0.
    Szünet után az F. T. C. fölénye még nyilvánvalóbb.A félidő első perczeiben Schlosser megszerzi az ötödikgoalt is. A match hátralévő részéből alig látni valamit. Weisz Frigyes megrugja Fritz kezét, a ki harczképtelenné tétetvén, kiáll, mire helyét Weinber foglalja el, a kinek egy bravúros védését zugó taps jutalmazza. A mérkőzés perczeiben Bródit — Bosnyákovicscsal való összeszólalkozása miatt — a biró kiállítja.
    Ujváry Ödön kifogástalanul vezette a mérkőzést.

    Az Újság 1911 november 21.