magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Ferenczvárosi TC 0 : 7 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.28, 23:39
    F. T. C. — N. S. C. 7:0.

    (Millenáris pálya.)Mintegy kétezer főnyi közönség volt a. szemtanúja a kitűnő formahirrel megelőzött Nem­zeti Sport-Club és a múlt héten a B. T. C. által legyőzött zöld-fehérek bajnoki küzdelmének. Az F. T. C. kissé,deprimáltán állott ki a küzdőtérre, s nem vette holt bizo­nyosra a győzelmet, mig az N. S. C. a legnagyobb lelke­sedéssel, s tele optimista reményekkel készült az F. T. C. ellen a küzdelmet felvenni. Az N. S. C. nem mint titkos tip, hanem mint a mérkőzés határozott favoritja indulta küzdelembe. A mérkőzés kimenetele azonban egyrészt óriási meglepetést, másrészt óriási csalódást hozott. A legfanatikusabb F. T. C.-hivek is szinte hihetetlenül fo­gadták kedvencz csapatuk szenzácziósan nagyarányú győzelmét. Az N. S. C. hívek reménykedéseit pedig keserű csalódás váltotta fel. Lehetetlennek hitték az F. T. C..nagyarányú győzelmét, pedig, a mint a mérkőzés igazolja,az F. T. C. játéktudásban oly annyira magasan van az N.S. C. felett, hogy az F. T. C. még nagyobb arányu győzel­met is megérdemelt volna.
    A publikum botrányosan viselkedett. Nem volt a birónak egy ítélete, melyet a közönség nem zajjal foga­dott volna. Tomboltak és abczugoltak, a mikor a bíró Borbás vagy Szeitler fél yardos ofside-támadását le­fütyülte, s nem kevésbé zajongtak, a mikor egyik-másikjátékos kisebb-nagyobb gáncsot vétett.
    Az első félidőben különben, a mikor az F. T. C.már 3: 0-ra vezetett, Schlosser a kapu előtt összefutott Burriánnal, az N. S. C. kapusával, s őt véletlenül, de érzé­kenyen megrugta. A bíró Schlosser gáncsáért szabad­rúgást Ítélt, Burrián azonban úgy látszik, nem volt meg­elégedve, mert Schlosserre támadt, s őt a legelitélendőbb durvasággal megrugta. Szerencsére nem jól találta Schlos­sert, azért mondjuk szerencsére, mert ha Burrián terveszerint sérült volna meg Schlosser, akkor igen súlyos bűn­esetről kellene most beszámolnunk. A bíró Burriánt ki­állította, a ki a kiállítás után is illetlenül viselkedett apályán. A Burián kiállításával meghandicapelt N. S. C.,különösen a második félidőben olyan durva játékmodort vett fel, hogy a bíró jóindulatának köszönhető, hogy további két-három N. S. C. játékost nem állítottak ki.
    Az első félidőben az: első goalt Szeidler, a második és harmadikat Borbás rúgta a félidő első húsz perczében.Az N. S. C. is megpróbálkozik néhányszor támadni, de minden veszély nélkül. A harmadik goal után történik Burián kiállitása. Azontúl Kovács védi az N. S. C, kapuját.Félidő 3:0.
    A második félidőben F. T. C. óriási fölénynyel uralja a helyzetet és Kórody, Schlosser, Weisz egymás­után rúgják a goalokat. A játék vége felé a rúgni készülő Schlossert kézzel lefogják, s hátulról támadják, a miből kifolyólag a megítélt tizenegyest Schlosser a hetedik és utolsó goallá értékesíti. Közben Borbás is kétszer juttatja a labdát a hálóba, de mindkét esetben oífside-helyzetból,a miért a biró természetesen nem ítél goalt. Ebben a fél­időben Fritz mindössze kétszer kapott labdát, ezt is a saját hátvédjei jóvoltából.
    Az F. T. C. csapata formájának tetőpontján van.Úgy a védő-, mint a támadó-játékosok kitünően állották meg helyüket. Különösen kimagaslott Bródy, Borbás és Schlosser klasszisa. Az N. S. C. játéka kezdetleges és nívótlan volt; még legjobban dolgozott a védelemben Feldmaann, Stick és Hlavay. A csatársor abszolúte gyenge volt. Az egész játékidő alatt nem produkált egyetlenegy egész­séges támadást sem. Biró: Kiss Menyhért.

    Az Újság 1911 október 17.