magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Törekvés SE 2 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.22, 18:05
    F. T. C.—Törekvés 2:1.

    ( Üllői-uti pálya.) Ha a zöld-fehérek óriási staminája és már sokszor megbámult küzdőképessége történetesen csak egy pillanatra is csődöt mond tegnap, úgy az elsőnapi bajnoki mérkőzések referádájában olyan eseményről számolhattunk volna be, a mely alighanem az egész évad legnagyobb szenzácziója marad.
    A Törekvés gyengének vélt csapata váratlanul igen jó játékot produkált, a B. A. K.-ba átlépett Wolenszky is ott volt soraikban, és az erélyes védelemnek lelkes,elszánt, bravúros munkája általános elismerést vivott ki .A csapat kimagaslóan legjobb embere Dürr kapuvéd volt, a ki nagyszerű helyezkedésével az F. T. C. csatárai­nak a kapura sűrűn érkező lövéseit bravúrosan tette ártalmatlanná. De kiváló — bár néha kíméletlen —munkát végzett a két hátvéd, fáradhatatlannak bizo­nyult a fedezetsor, mig a csatárlánczban Wolenszky mellett csak az Újpesti S. C.-tól átlépett Kun elégitett ki,a más alkalommal ugyancsak ügyeskedő Boti azonban tegnap kedvező helyzetben sokszor hibázott.
    Az F. T. C. csapata még korántsincs tavaszi fényesformájában s a mellett vasárnap a balszerencse is gyen­gítette. Régi, kipróbált játékosai közül Kórody és Weinber az utolsó pillanatban beteget jelentettek, — bár Weinber esetleges távollétéroe a múlt heti sérülés után számítani lehetett — Bródi a match folyamán szenvedett elég súlyos sérülést, mig a bajnokcsapat legjobb embere, Schlosser, az egész matchet szünetnélküli orrvérzéssel játszotta végig. Kórody helyett Pataki, Weinber helyett Blum Zoltán játszott. Patakin nagyon meglátszott a tréninghiány, annál jólesőbben jegyezzük fel Blum kitűnő szereplését, a mi arra mutat, hogy az F. T. C. rezerv-legénységének játékosai igen közel állnak az első csapat klasszisához. Fritzen a katonáskodás erősen érezteti hatását, kifutásai abszolút bizonytalanok, a bekapott goal is az ő rovására írandó. A hátvédek elég jók voltak,mig a fedezetsorban Bródy nagyon fáradtnak látszott.A csatársor balszámya kifogástalanul működött és néhány igen veszélyes helyzetet teremtett Szeidler gyakori szépbeadása. Külön dicsérettel emlékezünk meg Sugár István biró működéséről. A mérkőzés kezdetétől végig fárad­hatatlanul követte a játék menetét és erélyes, a mellet tmindenkoron igazságos ítéletei általános elismerést és tetszést vivtak ki.
    » A ferenezvárosiak remekül keresztülvitt támadá­sokkal nyitják meg a játékot, és az első perczek az F. T. C. fölényét mutatják. Később Törekvés is frontba jut és néhány lerohanása, Fritz rosszul alkalmazott ki futásai miatt, majd hogy goalt eredményez. Az első pozitív eredmény is Fritz hibás kirohanásából származik,a mennyiben Kun a Fritz kezéből kieső labdát a kapuba juttatja. A zöld-fehérek nagy erővel vetik magukat a küzdelembe, de néhány korneren kívül más eredményt nem tudnak elérni.
    Félidő 1:0 a Törekvés javára.
    A játék második fele úgy kezdődik, mintha az F. T. C. fölényesen nyerné a mérkőzést, a Törekvés vé­delme azonban résen van ; Borbás dr. remek lefutásait gyakran gáncsokkal akasztják meg, a szabadrúgások azonban eredménytelenek. Végre a 26-ik perczben az F. T. C. újra szabadrúgáshoz jutván, Bródy Payerhez passzolja a labdát, a ki negyven méterről óriási erőveljuttatja azt a kapuba. Most még erősebb iramot diktálaz F. T. C., és négy perczczel a befejezés előtt Szeidler beadását Schlosser szép fejessel goallá értékesíti. Meg­említjük még, hogy a huszadik perczben a Törekvés egy offside goalt.

    Az Újság 1911 szeptember 5.
    ­