magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - 33 FC 2 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.10, 21:46 (szerk.: 2021.07.11, 13:09)
    F. T. C. - "33" FC, 2:0

    (Üllői-uti pálya.) A zöld-fehérek még a várható fölénynél is nagyobb, illetve hosszantartóbb offenzivában voltak, a mennyiben ellenfelük a másfél órai játékidő alatt alig tiz perczig volt frontban és csak a mérkőzés első perczeiben volt veszélyes. Hogy az F. T. C. megsemmi­sítő fölénye a goalokban nem nyert kifejezést, azt a 33-asoknak az egész match tartama alatt követett védő­taktikája magyarázza. A fekete-fehérek alig-alig próbál­tak erősebb támadást és szinte úgy látszott, mintha csak arra törekedtek volna, hogy a várható súlyos vereséget, megakadályozzák. Ez tényleg sikerült is nekik, egyrészt a bajnokcsapat lomha játéka miatt, másrészt pedig a 33-asok védelmének kitűnő munkája segítségével. Álta­lános feltűnést keltett Zsáknak, a »33« F. C. fiatal kapuvédjének nagystílű védése, a ki a legnehezebb és szinte védhetetlennek látszó helyzetekben bámulatos hidegvérrel védte kapuját. A 33-asok hátvédjei is jók voltak, a fedezetsor azonban alig képes egészségesebb akcziókra, mig a csatárok közül csak Horváth jobb­összekötő játéka üti meg az első klasszist.

    Az F. T. C. csak az első perczekben emlékeztetett a múlt vasárnapi játékra. Később, látván ellenfélének állandó védekezését, lassította az iramot és megelégedett a kis goalarányu, de biztos győzelemmel Borbás, Schlosser és Kárody ezúttal is igen jól játszottak: az elóző heti lábszárrándulását fájlaló Weisz Ferencz helyett szerepel­tetett, Pápai elég fürgének mutatkozott, de játéka úgy az összjátéknak, mint különösen a jeles jobbszélső Szeitler érvényesülésének kerékkötője volt. A fedezetsorban Bródi és Payer, a hátvédek közül Rumbold játéka magadott ki.

    A mérkőzés első pillanatai a 33-asokat juttatják frontba és Rumbold handse tizenegyest eredményez, de Horváth a labdát Fritz kezbe ragja. A másik percz­ben már a zöld-fehérek támadnak és Szeitler beadását Borbás remek fejessel a kapuba juttatja. Ettől kezdve az F. T. C. végig-nagy fölényben van, de Schlosser lövé­seit és a szélsők szép czenterezéseit Zsák pompás helyez­kedéssel — nagy szerencsével is párosulva — menti.

    Félidő 1:0.

    A második félidőben is csak ritkán jutnak a fekete-­fehérek az F. T. C. kapuja elé, de erőtlen támadásaikat könnyen szerelik le. A 21-ik peresben Borbás beadását Pápai goallá értékesíti.

    Biró Sugár István volt, a ki nagy körültekintéssel és korrektül vezette a mérkőzéseket. Rövid időn belül egyike lesz legkiválóbb és legkeresettebb biráinknak.

    Az Újság, 1911. március 7.