magyarfutball.hu

Törekvés SE - Ferenczvárosi TC 2 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.24, 23:25 (szerk.: 2021.08.25, 11:01)
    Törekvés S. E. — Ferenczvárosi T. C. 2:1.
    (Hölgy-utczai pálya.)

    Szép számú közönség előtt folyt le a fenti mérkőzés, a mely a Törekvés szép és meg­érdemelt győzelmét eredményezte. A F. T. C. mentségére szolgál, hogy csapatában tartalékok szerepeltek Rumbold és Fritz helyén, még pedig elég gyengén. A teljesen felfor­gatott csapat nem fejthette ki szokott szép összjátékát, a kapuban szereplő Dobronyi több mint egy éve csapat­ban nem szerepelt és a kapott két goal csak az ő rovására írandó. Rumbold helyén Weinber játszott, mig az ő helyét Halász töltötte be meglehetősen rosszul.
    A Törekvés a védelem durvaságaitól eltekintve, szép erőteljes játékot produkált. A csatársor legjobb embere Kiss és Nyilas volt. Dürr a kapuban szépen védett. A F. T. C. legjobb embere, Manglitz és Bródy voltak. Schlosser betegen játszott, mig Korody újra kezd for­mába jönni.

    F. T. C. választ. Törekvés kezd és már a 2-ik percz­ben Szeiff lövése Dobronyit foglalkoztatja; Korody lövése a goal mellé megy. Rónai szépen czenterezett lab­dáját Schlosser átlépi, majd Korody szép lövése czentiméterekre kerüli el a goalt. Weisz lövése a kapufára pattan. F. T. C. állandóan támad. Schlosser éles lövését Dürr bravúrosan védi, majd Szeiff vezet támadást és Kiss lövé­sét Dobronyi menti. Gorszky lövését Dürr nehezen védi, mig Schlosser shotját korner árán menti, a melyet Hauswald véd. Weisz lövése a goal fölé megy, majd a 36. perczben Korody lövése a kapufára pattan. Weinber a labdát Dobronyihoz továbbítja, a ki a labdát a kezéből kiejti, majd újra felveszi, de olyan ügyetlenül, hogy a berohanó Kiss a goalba gurítja. Erre a F. T. C. feleszmél, vehemens iramot diktál. A 43-ik perczben Hauswald handset vét és a megítélt tizenegyest Schlosser a goalba urgja.

    Fél­idő 1 : 1.

    A második félidőt a F. T. C. támadása nyitja meg. Korody lövése a goal mellé kerül. F. T. C. a 4-ik perczben kornert ér el, majd Takács miatt szabadrúgáshoz jut a F. T. C., mely közvetlenül a goal fölé kerül. Hauswald előre adott labdájával Nyilas lerohan és a tétovázó Weinber mellett a goalba rúgja. A goal könnyen védhető lett volna. A 22-ik perczben Hauswald durván gáncsolja Schlossert, jóval a tizenhatos vonalon belül, de a biró egész egyszerűen a tizenhatos vonalra állítja a labdát, a melyet Dürr véd. Weisz éles lövését Horváth csak nehe­zen korner árán védi, majd újabb kornert ér el a F. T. C. a 24-ik perczben. A hátralévő időben F. T. C. óriási fölény­ben van, a kornerek, de főként a szabadrúgások egymást követik, a Törekvés azonban a goalban állandóan három­-négy emberrel olyan sikeresen védekezik, hogy a zöld­fehérek minden igyekezete újabb goal elérésére kárba vesz. Biró: Minder Frigyes (B. T, C.)

    Az Újság, 1909. szeptember 9.