magyarfutball.hu

MUE - UTE 0 : 5 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.12.07, 21:45 (szerk.: 2016.12.07, 21:45)
    UTE.-MUE. 5:0.

    Mint előre látható volt, az UTE. minden komolyabb küzdelem nélkül tetszés szerint győzte le meggyengült ellenfelét a népszigeti pályán.

    A két csapat a következő volt:
    UTE.: Schwarcz—Molnár,Rozmann—Ortner,Barcsay, Fandl—Ludvig,Novák,Petz,Molnár II.,Fejér.
    MUE.: Holics—Keresztes,Bittner—Peitsik, Friedmann, Lengyel—Munk I.,Munk II.,Kazár,Marossi,Engl.

    Félidő 1:0.

    Biró: Szüsz Hugó (BFC.) volt.


    Nemzeti Sport, 1905. október 01.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.07, 21:28 (szerk.: 2016.12.07, 21:29)
    Újpesti T. E. I.—Magyar Uszó-Egylet I. 5:0.

    A népszigeti pályán az ujpesti Tornaegyesület első csapatai mérkőztek. M. U. E. kezd és minthogy ellenfele tiz emberrel játszik, támad. Csakhamar Újpest veszi át a támadást, beállítván egy III. csapatbeli játékost. A 8-ik percben Molnár II. lövi az első goalt, majd Novák a jobbszélről a másodikat. Újpest erősen támad, de Holics védelme sokat ment. M. U. E. is támad, de lövésre nem jut. Fejér lefutása és centerezése után Molnár II. harmadszor küldi a labdát az úszók kapujába. A félidő vége felé Ludvig fejeli a negyedik goalt.

    A második félidőben M. U. E. erősen támad, az újpestiek védelme azonban kitünően véd. A félidő közepén Molnár II. éles lövését Holics kiejti kezeiből és Ludvig goallá értékesíti. Változatos játék után ér véget a félidő. Szüsz Hugó (33-as) jó bíró volt.

    Újpesti T. K. II.—M.U.E. II 4:1 (félidő 3:0.).
    Biró: Szász Hugó 33. F. K. volt.


    Pesti Napló, 1905. szeptember 25.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.07, 21:23
    A népszigeti pályán az Ujpesti TE aratott fölényes győzelmet a Magyar Uszó Egylet ellen. A játék maga azonban korántsem volt olyan egyhangu, mint azt a nagy goalarány után következtetni lehetne. Az uszók fiatal csapata kivette részét a támadásokból is, sőt a második félidő első felében fölényben is voltak. Játékosaik egyenként jó erők, csak a kombináczió és összjáték idegen előttük. Hosszú idő után viszontláttuk a M.U.E. csapatában Friedmant, ki agilitásban, tudásban még a régi jó játékos. Az ujak közt Marosi magaslik ki. Annyi bizonyos, hogy legközelebbi matchen a M.U.E. már komolyabb ellenfél lesz.

    Az U.T.E. az első félidőben kitűnő játékot produkált. Csatársorának gyors kombinácziói, éles lövései állandóan foglalkoztatták az ellenfél védelmét; jól bevált a tartalék Ludwig, Prácser helyén. A védelem, melyben Ortner - egy III. csapatbeli játékos - is szerepelt, a második félidőben csak nehéz munka árán szabadította meg kapuját az uszók néha veszélyes támadásaitól.


    U.T.E. - M.U.E. 5:0

    M.U.E. kezd és a 10 ember játszó U.T.E. ellen támad, de amint a 11-ik játékos beáll állandóan az uszók térfelében folyik a játék. Lövés, lövést követ, de Holics szépen véd. Két kornert is rúg Ujpest, eredménytelenül. A 13. perczben Molnár II. a Petztől kapott labdát goallá értékesíti. Ujabb ostrom után Novák a jobb szélről, hatalmas lövéssel a második goalt lövi. A szépen kombináló ujpesti forwardsor továbbra is támad, de kissé sokat passzol. Hosszas szünet után esik a harmadik goal, ismét Molnár II. védhetetlen soothja révén. Ezt nemsokára a negyedik követi, melyet Fejér magas centerezése után Ludvig élesen befejel. Félidő 4:0.

    Akik a második félidőben a goalok megismétlődését várták, csalódtak. M.U.E. erősen támad,mert az U.T.E. megsérült középfedezete nincs helyén. Marosi hosszú lövései bizonytalanok, Friedman hosszú lövése okozza még a legtöbb gondot, de ezt is szépen védi Schwarz. A M.U.E. állandó támadására az U.T.E. baloldala ellenrohamot intéz, Molnár II. élesen lő, Holics védi a lövést, de a közelbe eső labdát Ludvig belövi, Petz lövése a goalfáról pattan vissza. A M.U.E. még egy támadást kisért meg, mire véget ér a match. Szüsz (33-as) jó bíró volt.


    Sport-Világ, 1905. október 01.