magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - III. Kerületi TVE 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.11.17, 16:53 (szerk.: 2021.07.17, 22:25)
  Fontos pontok a tarsolyban
  Békéscsabai Előre FC - III. Ker. TVE 2-1 (2-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 4000 néző
  V.: Puhl (Birincsik, Márta)
  Békéscsaba: Baji 6 — Raducu 6 — Nagy L. 5, Czipó 5, Kovács 6 — Belvon 6, Major 6, Varga M. 5, Stoica 6 — Szabados 5, Kulcsár 5. Edző: Bozai Gyula
  III. Ker. TVE: Babócsy 5 — Földvári 5, Krecska 6, Varga L. 5, Szamosi 6 — Páling 4, Tordai 5, Perger 5, Király 6 — Novák 4, Jankov 5. Edző: Gergely Károly
  Csere: Páling helyett Szeitl (5), Jankov h. Bencze (6) mindkettő a szünetben, Tordai h. Aubel (-) a 65., Major h. Kasik (-) a 73., Stoica h. Balog Z. (-) a 75., Belvon h. Balog Zs. (-) a 81. percben.
  Gólszerző: Major a 26., Stoica a 33., Bencze a 78. percben.
  Sárga lap: Tordai (Majort buktatta) az 1., Jankov (rátartott Nagy L. lábára) a 30., Szabados (Krecska felvágásáért) a 80., Kulcsár (Szamosi akasztásáért)
  Szögletarány: 9:6 (4:2)

  Vígh Péter, a III. Ker. TVE elnöke bizakodó volt az első viharsarki Békéscsaba-Kerület mérkőzés előtt: Jövőre is találkozunk újra úgy Békéscsabán, hogy mindkét csapat az NB I-ben szerepel. Vígh Péter egyébként régi motoros a sportban, volt úszószakosztályi elnök, miközben jelenleg is egy óbudai középiskola igazgatója.

  26. perc: Kulcsár remekül emelt a védők feje fölött az előre lendülő Major elé. Major ugyanolyan lágy mozdulattal, hét méterről ugyancsak megemelte a labdát, amely a kimozduló Babócsy feje fölött a kapu közepébe hullott, 1-0.
  33. perc: Belvon a 16-os jobb oldali csücskéről átívelt a túloldalra, Stoica nyolc méterről a földre pattintva fejelt a kapu jobb oldalába a későn vetődő Babócsy mellett, 2-0.
  78. perc: A csabai kapu előtt pattogott a labda, Czipóról, majd Raducuról is ellenfélhez került, végül Bencze előtt landolt a játékszer, aki nyolc méterről, a balösszekötő helyéről remekül, laposan kilőtte a jobb alsó sarkot, 2-1.kép
  Bozai edző szerint Kulcsár (fehér mezben) volt a békéscsabaiak legjobbja. A csatár Földvári (jobbról) és Tordai (balról) gyűrűjében tör kapura. (Fotó: Kovács Erzsébet)

  A tabellán egymás mögött álló két csapat találkozóján a vezetők meglehetősen bizakodóak voltak. Persze a játékosok is, hiszen ki ellen, ha nem a konkurencia ellen győznének. Ennek megfelelően harcosan, és a magyar mérkőzéseknek megfelelő iramban kezdtek a csapatok.
  Rövid idő után a hazaiak némi mezőnyfölényt harcoltak ki dinamikusabb középpályásaik révén. A vendégek ugyanakkor a kontrákra hagyatkoztak, ami Király és Jankov révén időnként jelentős veszélyt jelentettek Baji kapujára. A vendégek egy ilyen végén akár a vezetést is megszerezhették volna, ám a csabai portás óriási védése meghiúsította a kerületiek álmát.
  A hazaiak viszont mezőnyfölényüket kihasználva, egyre tetszetősebb támadásokat mutattak be. A harcos középpályások mind többet keresték a gyors Szabadost, ám őt nagyon őrizték a vendég védők. Ezért végül a középpályások nevéhez fűződnek a csabai gólok.
  A kerületiek edzője kettős cserét hajtott végre a szünetben, nem titkolva azt, hogy támadóbb szellemű csapatot küldjön a pályára. A vendégek, mint akiknek nincs vesztenivalójuk, a fordulás után új szellemben léptek pályára, és az első negyed órát végig támadták. Beszorult a Békéscsaba, a kék-fehérek azonban nem tudták feltörni a hazai védelmet. Gergely Károly edző újabb támadót küldött a pályára a 65. percben, de ez sem változtatott semmit: a Kerület támadott, a csabaiak kontráztak. Ám igazi
  helyzet egyik oldalon sem alakult ki.
  Aztán a 78. percben szépítettek a fővárosiak, ami ismét felébresztette a csabaiakat. Ettől kezdve már ők is hatékonyabban támadtak, de a kapu előtt nekik is elfogyott a tudományuk.
  Végül az első félidőben nyújtott jobb teljesítményével a Békéscsaba rászolgált a védelemre.

  Edzői nyilatkozatok
  Bozai Gyula, a Békéscsaba edzője:
  — Olyan lendülettel támadtunk az első játékrészben, hogy belefáradtunk a saját magunk diktálta tempóba. A folytatásban ezért volt kissé nehézkes a játékunk, és ezért nem sikerült ugyanolyan teljesítményt nyújtanunk, mint az első 45 percben. Persze ebben közrejátszott az is, hogy Major és Stoica megsérült.
  — Való igaz, más arculatú volt a játék a szünet után, mint amilyet reméltek a karzaton.
  — Így igaz, mert elfáradt a középpályás sor. Nem tudtuk beosztani az erőnket, és ezért történt a végén a kapkodás. De szerencsére a védelem és egy-két ember - gondolok itt elsősorban Kulcsárra, bírták a hajrát is. A végére Varga Mihály is összeszedte magát.
  — Az utolsó negyed óra, különösen a kapott gól után izgalmasan alakult...
  — Ilyet átéltem már máskor is, mint például a Veszprémmel, amikor Tatabányán hasonlóan nyerésre álltunk. De megúsztuk újabb gól nélkül. Nem sokszor tettem meg, hogy nem ülve, hanem a kispadról felállva követtem az eseményeket, de a kerületiek ellen most nem bírtam ülve nézni a történteket.
  — Kivel volt elégedett és kivet nem?
  — Baji, Nagy László, Czipó, Stoica, de különösen Kulcsár volt az, aki hajtott elöl és hátul is, sőt az utóbbi gólpasszt is adott. Egyébként az ő kiválása, a sárga lapjai miatt nagy veszteség lesz a következő fordulóban, különösen az idegenben alkalmazandó kontrajáték miatt. De addig is jólesik ízlelgetni a győzelem ízét.
  Gergely Károly, a III. ker. TVE edzője:
  — Az első játékrészben két védelmi hibából kaptuk a gólokat. Utána nagy erővel támadtunk, helyzeteink is voltak, de sajnos, csak egyet értékesítettünk, így is igazoltuk Békéscsabán is, hogy jó teljesítményre vagyunk képesek.

  13. III. Ker. TVE 21 4 9 8 27-36 21
  14. Békéscsaba 21 6 3 12 24-39 21

  Békés Megyei Hírlap, 1997. március 24.