magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Zalaegerszegi TE FC 3 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.11.17, 16:09 (szerk.: 2021.07.17, 23:23)
  Régen látott jó játékkal
  Békéscsabai Előre FC - Zalaegerszegi TE 3-1 (1-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5000 néző
  V.: Varga S. (Farkas, Nyilas)
  Békéscsaba: Baji 6 — Raducu 5 — Medgyesi 6, Czipó 5, Kovács 7 — Todorovics 7, Major 5, Stoica 6, Kasik 6 — Szabados 6, Kulcsár 7. Edző: Bozai Gyula
  Zalaegerszeg: Vlaszák 5 — Balog Z. 5 — Kocsárdi 5, Csóka 5, Filó 4 — Sebők 6, Tóth Gy. 0, Somfalvi 6, Németh 6 — Kámán 5, Szabó II. 5. Edző: Garamvölgyi Lajos
  Csere: Tóth Gy. helyett Nagy A. (5) a 27., Stoica h. Balog Z. (.-) a 71., Kasik h. Balog Zs. (-) a 83., Todorovics h. Janics (-) a 85. percben.
  Gólszerző: Szabados az 5., Kulcsár a 68., Németh a 76., Kasik a 77. percben.
  Sárga lap: Major (Németh akasztásáért) a 8., Kocsárdi (a kiugró Majort hátulról akasztotta) a 32., Todorovics (Németh felvágásáért) a 48., Medgyesi (Némethet felrúgta) a 79. percben.
  Szögletarány: 3:8 (1:2)

  Garamvölgyi Lajos, a Zalaegerszegi TE nemrégiben „igazolt” mestere egy darabig a tartalékok meccsét nézte. Oka is volt rá, mert mint elmondta, hirtelen jött a váltás, vagyis az, hogy Debrecenből Zalaegerszegre költözött és még nemigen ismeri a dunántúli csapat hátterét. Ezért intenzíven figyeli a tarcsikat és az ifiket is. Az esélyekről pedig így fogalmazott: — Amióta Zalaegerszegen vagyok, van egy győzelmünk és egy vereségünk. Döntetlent még nem értünk el, most elégedett lennék vele.

  5. perc: Kasik a 16-os vonaláról jól ugratta ki a bal oldalon felfutó Kovácsot, aki az alapvonalig vágtázott. Onnan remekül belőtt, a berobbanó Szabados pedig két lépésről a bal alsó sarokba sodorta a labdát, 1-0.
  68. perc: Todorovics a jobb oldalon remekül kiugratta Szabadost, aki Filót többször is becsapta, majd laposan belőtt középre. Ott Kulcsár senkitől sem zavartatva, 8 méterről laposan a vetődő kapus alatt a hálóba lőtt, 2-0.
  76. perc: Gyors vendégkontra végén az elkalandozó Raducun túljutottak a zalaegerszegiek. Többen is tűz alá vették a kaput, de Czipóról, majd a kivetődő Bajiról is kipattant a labda, amely utoljára Németh előtt landolt. A zalaegerszegiek középpályása tizenkét méterről, laposan a kapu közepébe lőtt, 2-1.
  77. perc: Kulcsár a jobb oldalon megiramodott, majd bekanyarodott a 16-oson belülre és remekül átemelt a túloldalra. Ott Kasik magasan felugorva az ötös sarkáról a felső sarokba fejelt a vetődő Vlaszák kapus fölött, 3-1.

  kép
  Vlaszák kapusnak itt még szerencséje volt, hiszen a hóna alá került a labda, pedig Szabados (fehér mezben) gólra éhesen vár az ötös vonalán. (Fotó: Such Tamás)

  A ZTE hétközben 2—1-re kikapott a III. Ker. TVE pályáján, a csabaiak 2—0-ra Szombathelyen. A zalaiak Budapestről azonnal továbbutaztak Gyulára és ott készültek a szombati rangadóra. A csabaiak is azonnal hazautaztak a vasi székhelyről, ám csak csütörtökön hajnali 5 órára érkeztek Békéscsabára. Ezért felvetődött, hogy mindkét csapat fáradt lesz, hiszen egy héten belül háromszor kellett pályára lépniük tétmeccsen.
  Nos, a mérkőzés elején úgy tűnt, a zalaegerszegiek kipihenték magukat, a hazaiak kevésbé. Függetlenül attól, hogy egy remek támadás végén hamar megszerezte a vezetést a Békéscsaba. Ám ezután beszorultak kapujuk elé, a vendégek pedig okosan gurigázva, rendre megközelítették a 16-ost, sőt azon belülre is bejutottak, de Baji mindannyiszor a helyén volt. Bozai edző többször felugrott a kispadról és kiabálta: „Tessék kihozni a labdát, és elöl tartani!” Egy ideig nem hallgattak fiai az intelemre, de 30 perc után feltámadt a viharsarki gárda, s rövid időn belül több helyzetet alakítottak ki Vlaszák kapuja előtt, mint addig a ZTE a túloldalon. Ettől egy csapásra változatos és izgalmas lett a játék.
  A második játékrészben felpörgött a mérkőzés, de főleg a csabaiak jóvoltából. Mintha csak tartalékolták volna addig erejüket a lilák, ugyanis ettől kezdve egyre-másra vezették a támadásokat, a mindjobban magára találó Todorovics és a nagy kedvvel játszó és gyakran felfutó Kovács jóvoltából. Vlaszák nagyokat védett, de törvényszerű volt, hogy a sok támadás egyikét csak bevarázsolják a hazaiak. A ZTE egyre többet hibázott, a félpályát ugyan időnként átlépték, de a 16-oson belülre egyre ritkábban jutottak. Aztán hiába szépített a zalai csapat, hamar növelte előnyét a Békéscsaba.
  Az iramos mérkőzésen az okosabban és a második félidőben hatékonyabban játszó Békéscsaba mindenképp rászolgált a győzelemre.

  Edzői nyilatkozatok
  Bozai Gyula, a Békéscsaba edzője:
  — Küzdelmes mérkőzésen, szép játékkal arattunk győzelmet, teljesen megérdemelten. Volt a csapatban egy-két kitűnő teljesítmény is, mint Todorovicsé, Kulcsáré, Kovácsé, Kasiké és Majoré, akik önmagukat múlták fölül. De nem okozott csalódást senki, mindenki hajtott becsületesen.
  — Nyoma sem volt az erőnléti problémának, fáradtságnak és a sérültek hiányának. Minek tulajdonítja mindezt?
  — Nem voltam különösebben megijedve mérkőzés előtt, mert tudtam, ha ez a csapat összeáll, akkor ilyen teljesítményre lehet képes, mintha csak a megszokott összeállításban lépne pályára. Az pedig szerencse, hogy van néhány olyan labdarúgónk, akivel tudjuk pótolni a kisárgulókat, sérülteket.
  — Lélektani előnyt jelentett, hogy az ötödik percben már vezetett a csapat?
  — Igen, és most már kezdünk hinni önmagunkban. Meg merjük csinálni a cseleket, bátrabban lőnek a játékosok, és a kapott gól után sem ijed meg a csapat. A helyzetek alapján mindenképp nekünk állt ez a találkozó.
  — Az idei év legjobb mérkőzését produkálta a csapat...
  — Valóban, az egész mérkőzést tekintve így van, de a III. kerületiek elleni első félidő is sziporkázó volt.
  — A zalaegerszegi szépítésnél nem érezte úgy, hogy kicsúszhat a győzelem?
  — Először átvillant rajtam, hogy lesz egy gyötrelmes negyedórám a kispadon, de egy perc múlva megnyugodhattam, amikor növeltük az előnyt. Úgy tűnik, erélyesebben kell a labdarúgókra szólnom, mert a szép szó nem sokat jelent. Hatottak a félidei intelmek, a menet közbeni utasítások, így akár taktikai győzelemnek is felfogható a mérkőzés.
  Garamvölgyi Lajos, a Zalaegerszeg edzője:
  — A békéscsabaiak minden poszton jobban akartak, ők csúsztak-másztak a sikerért, míg mi talpon próbáltunk közlekedni. A hazai futballban eltaposnak bennünket, ha csak a cipőnket visszük ki a pályára.
  — Hitt abban, hogy a hamar esett gól után képes talpraállni a csapat?
  — Sajnos, az utóbbi időben mindig mi szaladunk az eredmény után, s megint jött az „ügyeletes” gól, ami visszavetett bennünket már az elején.
  (Gyurkó Mihály, Jávor Péter)

  12. Zalaegerszeg 23 8 1 14 22-40 25
  ...
  14. Békéscsaba 23 7 3 13 27-42 24

  Békés Megyei Hírlap, 1997. április 1.