magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Siófoki Bányász FC 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.11.15, 10:06 (szerk.: 2021.03.13, 22:54)
  Ellentétes félidők után pontosztozkodás
  Békéscsabai Előre FC - Siófoki Bányász 1-1 (0-1)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 4000 néző
  V.: Márton S. (Cserna, Vida)
  Békéscsaba: Baji 5 — Csehi 4 — Medgyesi 5, Czipó 5, Kovács T. 6 — Todorovics 7, Major 5, Stoica 5, Kasik 6 — Belvon 4, Kulcsár 5. Edző: Bozai Gyula
  Siófok: Posza 5 — Bimbó 4 — Kriston 6, Virág 5, Perger 5 — Kovács B. 5, Bozsér 6, Juhász 5, Sallai 4 — Szabó Z. 6, Kirchmayer 5. Edző: Keszei Ferenc
  Csere: Csehi h. Balog Z. (6) a 41., Belvon h. Janics (6), Kirchmayer h. Carajev (5), mindketten a szünetben, Virág h. Ördög (-) a 63., Stoica h. Balog Zs. (-) a 74., Szabó Z. h. Kolovics (-) a 83. percben.
  Gólszerző: Szabó Z. a 6., Janics az 56. percben.
  Sárga lap: Juhász (Stoicát hátulról elkaszálta) a 25., Todorovics (Juhász felvágásáért) a 37., Czipó (Szabó Z. felrúgásáért) a 61. percben.
  Szögletarány: 5:0 (2:0)

  Egyperces gyászszünet előzte meg a találkozót Frank Tamás elhunyt édesapja emlékére.
  6. perc: Bozsér a jó ütemben kiugró Szabó Z. elé gurított. Baji kifutott Szabó elé, aki Csehi és Czipó kíséretében ötméteres vágta után az elvetődő békéscsabai kapus alatt, 12 méterről, laposan a kapu közepébe gurított, 0-1.
  56. perc: Balog Zoltán a saját térfeléről átdobott egy partdobást a siófoki oldalra, ahol Todorovics meglódult. A csabaiak délvidéki légiósa bal oldalról remekül lőtt be, ahol Janics érkezett, és Bimbótól szorongatva, a középhátvédet megelőzve, három lépésről, jobb lábbal a kapuba emelt, 1-1.
  69. perc: Stoica tizenhat méterről a felső lécet találta telibe.

  kép
  Todorovics egyik hatalmas szabadrúgását kiöklözi Posza kapus. (Fotó: Fazekas László)

  Egy igencsak felforgatott békéscsabai csapat állt ki a Balaton-partiak ellen, ilyen összeállításban még sohasem léptek pályára a viharsarkiak. Ez már az első perctől meg is látszott a játékukon. A védelem állandóan megingott, a siófokiak úgy futottak át a hátsó alakzaton, hogy porzott utánuk a pálya. A csabai középpályás sor sem tudta megszűrni a vendégtámadásokat, a labdákat nem szedték össze, és Todorovicson kívül senki sem volt aktív.
  Minden, csabaiakról szóló elmarasztaló szó egyben a siófokiakat dicséri. Rendkívül harcos felfogásban játszottak, agresszíven védekeztek, és sokkal gyorsabbak voltak lábbal is, de gondolkodásban is. Akarati tényezőkben is felülmúlták a hazaiakat. Ez a támadások kibontakozásában és kivitelezésében is megmutatkozott. Ha további gólokat lőnek, egy szavuk sem lehetett volna a csabaiaknak.
  Igencsak elégedetlen lehetett Bozai edző a hazaiak védelmével, amit az is bizonyít: meg sem várta a szünetet, Csehit még a 41. percben lehívta a pályáról. Czipó húzódott a helyére, és Balog Zoltán lépett a pályára, ugyancsak védekező feladattal. Aztán a szünetben a gyengélkedő Belvont is levitte a pályáról.
  A cserék és az öltözői fejmosás hatással lehetett a csabaiakra, mert a második félidőben rájuk sem lehetett ismerni: harcosan léptek pályára, Janics az 56. percben kiegyenlített. Ezzel nem elégedett meg a Békéscsaba, mert továbbra is rohamozott. Persze a Siófok sem adta alább, s ha már nem is támadott olyan nagy lendülettel, mint az első játékrészben, jó néhány veszélyes kontrát bemutattak.
  Az ellentétes félidőket produkáló csapatok döntetlenje ezért igazságosnak mondható.

  Edzői nyilatkozatok
  Bozai Gyula, a Békéscsaba edzője:
  — Nagy volt a tét, és ez meglátszott a játékon. Inkább a mi produkciónk vált idegessé. A szünetben sikerült felráznom a csapatot, és az egyenlítés után is voltak lehetőségeink. Az eredmény ilyen alakulása után elégedettek lehetünk a pontszerzéssel.
  — Különösen a védelem tűnt sebezhetőnek.
  — Tény, hogy a korán kapott gól megfogott bennünket, ráadásul mindenki érezte, hogy Csehi nem képes azt a játékot nyújtani, amit tud, hosszú volt számára a kihagyás. Átragadt a csapatra az ő gyenge teljesítménye.
  — A cserék viszont mintha lendítettek volna a csapaton...
  — Igyekeztem megnyugtatni a csapatot a szünetben, s kértem, hogy pörgessék fel a ritmust. Éreztem, hogy van keresnivalónk. Kár, hogy rossz napot fogott ki a csapat, ezért örülhetünk most a döntetlennek is.
  — Végül Janics volt a pontszerző.
  — Valóban így van, és a gólján kívül még továbbiakat is szerezhetett volna. A mezőnyjátéka még hagy egy kis kívánnivalót, de ha minden meccsen lőne gólt... Mindenesetre a Vasas ellen hasznát tudjuk venni, mert biztos, hogy kitámadnak a piros-kékek.
  — Az eredmény reális?
  — Az NB I-ben pontot szerezni nagy dolog, és most kevés hiányzott, hogy mindhármat begyűjtsük. Ha összességében nézzük, győzelmet érdemeltünk volna, de mivel az első félidőben nagyon gyengélkedtünk, most örülhetünk a döntetlennek is.
  Keszei Ferenc, a Siófok edzője:
  — Az első félidőben mi kezdeményeztünk többet, és a hajrában is eldönthettük volna a találkozó sorsát. Az viszont meglátszott, hogy a szünetben a békéscsabaiak mozgósították minden erejüket. Igazságosnak tartom a döntetlent.
  — Fordulás után nem voltak annyira labdabiztosak játékosai, mint az első félidőben.
  — Valóban, a Békéscsaba többször is mögénk tudott kerülni, és volt néhány meleg helyzet a kapunk előtt. Ugyanakkor ellentámadásainkat már nem tudtuk gólig játszani. Nyilvánvalóan más lett volna az eredmény, ha Kirchmayer az első félidőben értékesíti óriási helyzeteit.

  13. Békéscsaba 25 7 4 14 28-44 25
  14. Siófok 25 6 7 12 23-43 25

  Békés Megyei Hírlap, 1997. április 14.