magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - MTK FC 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.11.11, 18:47 (szerk.: 2021.03.07, 22:15)
  Győzelemmel felérő pontszerzés
  Békéscsabai Előre FC - MTK FC 0-0


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 6000 néző
  V.: Puhl (Birincsik, Márta)
  Békéscsaba: Baji 7 — Raducu 6 — Medgyesi 6, Nagy L. 6, Balog Z. 6, Kovács 6 — Major 6, Todorovics 7, Stoica 5—2=3 — Belvon 5, Kulcsár 6. Edző: Bozai Gyula
  MTK: Babos 6 — Lőrincz 6 — Kuttor 6, Szekeres 6 — Farkasházy 6, Molnár 5, Halmai 5, Illés 5, Zsivóczky 5 — Kenesei 5, Orosz 5. Edző: Garami József
  Csere: Molnár helyett Horváth (-) a 61., Kenesei h. Csertői (-), Zsivóczky h. Egressy (-), mindkettő a 71., Kulcsár h. Szabados (-) a 85., Major h. Czipó (-) a 87., Todorovics h. Frank (-) a 89. percben.
  Sárga lap: Todorovics (Keneseit felvágta) a 24., Horváth (Balogot hátulról elkaszálta) a 66., Farkasházy (reklamálásért) a 91. percben.
  Kiállítva: Stoica a 45. percben.
  Szögletarány: 6:3 (4:1)

  A mérkőzés előtt Puhl játékvezetőt köszöntötték abból az alkalomból, hogy a 200. NB I-es mérkőzésen fújja a sípot. A két csapattól egy, az összes játékos által aláírt labdát kapott.
  34. perc: Kovács labdájából Todorovics 22 méterről óriási erővel a jobb kapufát találta telibe.
  45. perc: Stoica a kitörő Kenesei lábát hátulról elkaszálta, némi meglepetésre Puhl játékvezető sárga lap helyett pirosat mutatott fel a csabaiak román légiósának. Ez azért is meglepő volt, mert Stoica nem az utolsó ember volt, Kenesei előtt ott volt még a csabai védelem.
  72. perc: Balog Z. jobb oldali bedobását Kulcsár mellel maga elé tette, majd öt lépésről, fél fordulattal a bal kapufát találta telibe.

  Az első negyedórában meglehetősen nagy mellénnyel lépett fel az MTK, ennek ellenére mezőnyfölényt harcoltak ki. A csabaiak inkább megszállták a kapu előterét, ritkán merészkedtek előre. A vendégek jó néhány helyzetet kidolgoztak, ám a csabai védelem jól rombolt. A támadásokban viszont nem jeleskedtek, ebben az időszakban körülményesen és lassan vitték fel a labdákat, kishitűen játszottak. Máskor pedig messziről próbálták mozgásba hozni a két éket, Belvont és Kulcsárt, de a labda legtöbbször céltalanul került előre. A kék-fehérek viszont néhány húzásból villámgyorsan Baji kapuja előtt teremtek és könnyen alakítottak ki helyzeteket.
  Az első játékrész második felében azonban mezőnyben egyenrangú partner lett a Békéscsaba, s ettől kezdve már helyzeteik is voltak.
  A fordulás után egy nagyon harcos, de létszámban megfogyatkozott hazai csapat lépett pályára. Ettől kezdve már nemcsak mezőnyben voltak egyenrangú partnerek, hanem legalább ugyanannyi helyzetet dolgoztak ki, mint ellenfelük.
  Az MTK kulcsemberei elszürkültek, Garami edző egymás után cserélte le labdarúgóit, de ez sem változtatott a játékukon. A Békéscsaba újra egy óriási kapufát ért el, ami ismét lendületet adott nekik.
  Végül is a 10 emberrel harcoló Békéscsabától nagyobb fegyvertény a pontszerzés, mint a bajnokjelölttől, amelyre nézve hízelgő, hogy egyáltalán ponttal távozott a Kórház utcából, hiszen a két kapufa bármelyike befelé is pattanhatott volna...
  Puhl játékvezető régen látott rossz felfogásban bíráskodott, a kiállításnál óriásit tévedett, hátrányba hozva ezzel az egyik csapatot. A második játékrészben ezt azzal tetézte, hogy időnként mérlegelt.

  Edzői nyilatkozatok
  Bozai Gyula, a Békéscsaba edzője:
  — Óriási siker a döntetlen, ami persze lehetett volna akár győzelem is, de ne legyünk telhetetlenek, még ha a helyzeteink alapján megérdemeltük volna a három pontot.
  — A kiállítás mennyire zavarta meg a csapatot?
  — Jókor jött a szünet, így meg tudtuk beszélni a követendő taktikát. Biztattam a fiúkat, hogy ne essenek pánikba, a fordulás után akart a csapat, játszott is, és nem látszott meg, hogy emberhátrányban vagyunk.
  — Mi volt az alapvető taktika?
  — A védekezésünket kitoltuk a térfél közepéig, s nem hagytunk sok lehetőséget az ellenfél fejeseire. Nem embert fogtunk, hanem területet védtünk. Ez jobban megy nekünk, s ezzel megleptük a kék-fehéreket. De talán azzal is, hogy sokkal lelkesebben küzdöttünk.
  Garami József, az MTK edzője:
  — Az első félidőben, amíg a Békéscsaba teljes létszámmal játszott, jobbak voltunk, de a helyzetkihasználással akkor is gondok adódtak. A fordulás után a Békéscsaba lelkesedésben felülmúlt bennünket, még tíz emberrel is. Egyszerűen gyengén játszottunk.

  1. MTK 29 22 6 1 72-20 72
  ...
  15. Békéscsaba 29 7 6 16 30-51 27

  Békés Megyei Hírlap, 1997. május 8.