magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Siófok FC 2 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.02.16, 14:22
  Budapest, 1998. augusztus 22. szombat (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 5. fordulójában:

  Ferencváros - Siófok FC 2-0 (0-0)
  Üllői út, 8000 néző, V: Piller

  gólszerzők: Vincze (73.), Selimi (88.)
  sárga lap: Sallai (55.)
  csere: Nagy N. helyett Füzi (63.), Nyilas helyett Schultz (70.), Vámosi helyett Jagodics (84.), illetve Sallai helyett Soós (77.), Bozsér helyett Hanák (84.)
  jók: Mátyus, Vincze O., Selimi, illetve Posza, Bimbó

  Ferencváros:
  Udvarácz - Telek - Szűcs, Mátyus - Nyilas, Vámosi, Lendvai, Vincze, Nagy N. - Bükszegi, Selimi

  Siófok:
  Posza - Kovács B., Bimbó, Szabadi - Ördög, Győri, Bozsér, Sallai, László - Pest R., Márkus

  Változatosan kezdődött a találkozó, a negyedik percben Vincze lövésébe léptek bele a vendégvédők kapujuktól 10 méterre, majd Pest R. került helyzetbe, 8 méteres lövését Udvarácz hárította. A folytatásban átvette a játék irányítását a Ferencváros. Posza előbb Bükszegi 10 méteres lövését, majd Selimi 6 méteres fejesét védte.

  A 21. percben nagy helyzetbe került Pest R. A ferencvárosi védők eladták a labdát a felezővonalnál, a siófoki csatár egyedül vezethette a játékszert a ferencvárosi kapura, majd 8 méterről a kivetődő Udvaráczot találta el. A hazaiak játszottak mezőnyfölényben, de a siófokiak ritka ellentámadásai mindig veszélyesek voltak. A 35. percben Vincze 25 méteres szabadrúgása után Posza a keresztlécre tenyerelte a labdát. A félidő utolsó percében hatalmas tüzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt. Posza előbb Vámosi 8 m-es fejesét hárította, majd Nagy Norbert lövését védte a siófoki hálóőr.

  A második játékrész is mozgalmasan kezdődött, a siófokiak bátran támadtak. E közben a védelmük fellazult, Selimi került helyzetbe, Posza azonban újra remekelt. Tíz perc elteltével visszaálltak védekezni a vendégek, újra a ferencvárosiak kerültek fölénybe. A 69. percben Bükszegi elől mentettek a piros-fekete védők. A 73. percben Sallai és Vámosi fejjel ütközött, a siófoki játékost hosszú ideig a mentőautóban ápolták. A 77. percben egy átlövés meghozta a ferencvárosiaknak a vezetést. Vincze védhetetlenül bombázott 28 méterről, laposan a bal alsó sarokba (1-0).

  A 88. percben egy nagyszerű támadást vezetett a Ferencváros. Mátyus játszotta magát tisztára a bal oldalon, majd az alapvonalon pontosan ívelt középre, Selimi 7 méterről a jobb alsó sarokba fejelt (2-0).

  Végig lendületesen jól játszó Ferencváros biztos győzelmet aratott az ügyeskedő Siófokkal szemben, akik előtt két-három lehetőség is adódott a gólszerzésre.