magyarfutball.hu

MOL Fehérvár FC - Gabala FK

   
Tölts fel te is saját képeket! »
UEFA Európa Konferencia Liga 2. selejtezőkör 1. mérkőzés

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.06.15, 17:45
  Csapatunk az azerbajdzsáni Gabala FK együtese ellen fog játszani. Az első meccset Székesfehérváron rendezik meg.

  Gabala FK (Azerbajdzsán, 3297 km)
  Az 1995-ben még Gogol néven alapított, 2005 óta a Gabala nevet viselő klub legnagyobb sikerét a 2018/2019-es szezonban érte el, amikor megnyerték az azerbajdzsáni kupasorozatot. 14 éve szerepelnek megszakítás nélkül a legmagasabb osztályban, a 2021/2022-es idényt a negyedik helyen zárták, a kupában pedig az elődöntő jelentette számukra a végállomást. Ugyanaz a három csapat végzett előttük a bajnokságban és a kupában is, így negyedikként a kupagyőztes helyén indulhatnak az EKL-ben. Gabala városában 13 ezren élnek, amivel nem fér be a kaukázusi régió legnagyobb országának 50 legnépesebb városa közé.
  TM becsült érték: 6,03 millió euró
  Stadion: Qabala City Stadion, 4500 férőhelyes
  Koefficiens: 3.500

  “2016 nyarán kint voltam Gyirmóton azon a találkozón, amikor a Gabala legyőzte az MTK-t az Európa Liga selejtezőjében, majd otthon is nyertek az azeriek, akik akkor így kettős győzelemmel jutottak tovább, sőt, a Lille-t és a Maribort is elbúcsúztatva bejutottak a csoportkörbe is. Az azeri klubokra általánoságban mindig is jellemző volt, hogy előszeretettel igazolnak többek között brazil labdarúgókat, most is van a Gabala keretében több jó képességű légiós is. Ahogy Michael Boris is elmondta, azért kezdtük ilyen korán a felkészülést, hogy a már az első mérkőzésre megfelelő állapotba kerüljön a csapat, a célunk pedig természetesen az, hogy továbbjussunk a következő fordulóba” - nyilatkozta sportigazgatónk, Sallói István a sorsolást követő percekben.

  “A sorsolást követően egyből megkerestük a Gabala meccseit, gyorsan átnéztük az általuk szerzett gólokat. Az már elsőre látszik, hogy erős, támadásban gyors csapatról van szó, amely sok gólt szerez pontrúgásból. A negyedik helyen végeztek az azeri élvonalban, edzőjük már 2020 óta ott dolgozik, így vélhetően a játékstílusuk már nem változik a selejtezőig. Az Európa Konferencia Liga miatt kezdtük hamarabb a felkészülésünket, hat hetet edzünk majd az odavágóig, ahol jó játékkal szeretnénk megmutatni magunkat Európában. Mióta eltörölték az idegenben szerzett gól jelentőségét, azóta nem annyira fontos, hogy melyik csapat kezdi hazai pályán a párharcot, de természetesen szeretnénk győzelemmel indítani a szezont Sóstón” - mondta a sorsolás után néhány perccel vezetőedzőnk, Michael Boris.

  https://www.molfehervarfc.hu/2022/06/15/elo-ekl-sorsolas-masodik-selejtezokor.html