magyarfutball.hu

Celtic FC - Ferencvárosi TC 1 : 2 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (1)
UEFA Bajnokok Ligája 2. selejtezőkör
helyszín : Glasgow, Celtic Park
játékvezető : Lindhout Allard (Hollandia)
nézőszámok:
zárt kapuk mögött

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.08.27, 11:02
    Neil Lennon: Teljesen le vagyok törve, ennek az eredménynek nem szabadott volna megtörténnie. Végig domináltuk a játékot, kialakítottuk a helyzeteket és bekapunk két ilyen gólt… Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget ezért, elsőként nekem a csapat felállításáért. Több mint elég helyzetünk volt ahhoz, hogy kétszer megnyerjük ezt a meccset. Mindkét bekapott találat védelmi hiba volt, az elsőnél oda kellett volna érnie valakinek a kipattanóra, a második meg, egyedül volt, meg kellett volna oldanunk. Alap védekezési hibák voltak, amiket a Koppenhága ellen is láthattunk, hiába vagy ott a jó pozícióban, csak meg kéne tenned, amit kell, mégsem megy, meg is büntetik. Néhányaknak jobb hozzáállásra lenne szüksége, néha nem olyan jók, mint ahogy gondolják magukról.

    Szergej Rebrov: Nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, de úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, hiszen a játékosok az eltervezettek szerint játszottak, ami persze kicsit megváltozott menet közben a gyors gól miatt. A második félidőben megpróbáltunk kontrákat vezetni, a statisztikákat még nem láttam, így a lövések számát sem. De a foci nem csak a lövésekből áll vagy a labdabirtoklásból, hanem leginkább az eredményből. Kicsit meglepett a Celtic kezdőcsapata, mert több támadó is ott ült a padon. De úgy láttam, hogy igyekeztek a gyors játékosokat megtalálni a passzokkal, mint Christie vagy Ntcham, mi pedig próbáltuk ezeket a passzvonalakat lezárni, az első félidőben ezt jól meg is oldottuk, nagyon szervezetten védekeztünk. Úgy véltem, hogy vannak némi problémáik a védősorban, és most két-három lövésből kaptak két gólt, persze ezek egyéni hibák voltak. De ahogy mondtam, a kontrákra rendezkedtünk be, ehhez vannak gyors játékosaink, a második gól például, mindenki tudja, hogy Tokmac nagyon gyors és használta is a sebességét. Nem mondanám, hogy gyengék a védők, egyikőjük például nagyon tetszik, ahogy indítja a támadásokat, ahogy jön a labdával. Nagyon jó ellenfelet győztünk le és nagyon boldogok vagyunk!

    https://ulloi129.hu/2020/08/26/rebrov-a-foci-nem-csak-a-lovesekbol-all-vagy-a-labdabirtoklasbol-hanem-leginkabb-az-eredmenybol/
    https://ulloi129.hu/2020/08/26/lennon-tobb-mint-eleg-helyzetunk-volt-ahhoz-hogy-ketszer-megnyerjuk-ezt-a-meccset/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.08.27, 11:01 (szerk.: 2020.09.03, 16:13)
    Könyörgöm a korona kerülje el a csapatot! Az ellenfelektől nem tartok! De azért jobb lenne most egy kicsit gyengébb. smiley

    Mi a következő BL ellenfélről beszélünk, a skótok meg arról hogy a bedobás után lehet vissza kellett volna adni a labdát...

    Gyerekek! Csak ulok, es nem hiszem el. Es 10 emberrel voltunk a vegen.

    A 21. század legnagyobb magyar klubsikerét látták,Hölgyeim és Uraim,a labdarúgás nevű sportágban!!!

    Némileg lehiggadva- a második gól után a szomszédok nagy örömére, körbe futottam a házat, miközben hangot adtam a boldogságomnak- egy baromi nagyot melózó Fradit láttam. A fiúk csúsztak másztak, küzdöttek, nem adták fel. Ezért is szeretem ezt a Fradit! Nyilván voltak hibák, de azért ez egy igen nagy skalp volt. Szerencsére ahogy a fiúk én is bíztam a csapatban, így meg is lett a győzelem. Hol is van aki azt írta, hogy 6 gól van a két csapat között a skótoknak?smiley

    benne volt ebben egy nagy zakó is. Volt vagy 25 kapura lövésük, kapufájuk, meg nem adott szabályos góljuk, szóval lehetett volna ez nagy ruha is, kellett a szerencse, ezt ne tagadjuk. De ilyen szintkülönbség esetén, ezt pontosan tudtuk előre is, szerencse nélkül lehetetlen nyerni. És mi tettünk azért a szerencséért is bőven. Szép volt, fiúk!

    7 kaput találó lövésük volt...abból 6-ot benyelni művészet. Hagyjuk már, kurvára nem volt igaz.

    Külön örülök, hogy az egyébként remekül játszó Kovacevic peches mozdulata nem döntötte el a meccset. Jó fogás lesz a srác.

    Gondolom, lesznek majd károgások, hogy egy meccsen dőlt el a továbbjutás és szerencsénk volt, stb. Viszont a meccs jelentős részében minőségi futballt produkáltunk és valszeg erről nem lesz szó.

    Egész életembe nagyon tiszteltem a tudást, de sokkal többre tartottam az akaratot. Nem vitás hogy a Celtic a nagyobb tudású csapat. De az akarat az mindig győz. Még ha nem is mindig szám szerűen. De amikor az akarat győzelme számokba is megmutatkozik a tudás felett. Na annál szebb nincs. Gratulálok fiúk, és köszönöm.

    Dénes ma is védte ami védhető volt, de ma az extra teljesítmény előtte zajlott, a védősor nem sok tiszta helyzetet engedett a Celticnek.

    Soma labdaszerzési készsége ezen a szinten is kiemelkedő. Szép volt Soma!

    Látom, itt már elindult egy vita a mákunk volt, v. sem témakörben. Ha lehet egy kompromisszumot ajánlanom, én azt mondanám, hogy kihasználtuk - mesterien - az egymérkőzéses lebonyolítás előnyeit, mármint, hogy a gyengébb csapatnak is lehet keresnivalója ilyen mérkőzésen. Nem tudjuk, és lényegtelen, milyen lett volna, ha két meccsen dől el a dolog, de talán még nehezebb. Mi éltünk a lehetőséggel, a többi, meg most már történelem.

    Nézem nézem ezt a celtic gólt, minimum faszság folyamatosan a szerencsét emlegetni a mi oldalunkon...

    Szerintem ennyi szerencsénk nem lehetett. Szerencse volt, hogy Sigért nem támadta le senki, de azt be is kellett úgy lőni, szerencse volt, hogy ElHamed hibázott egyet, de Tokinak azt végig is kellett vinni. Nekik is voltak lehetőségeik, de nem éltek velük, viszont a legtöbb esetben inkább a védelmünk volt az, akik mindenhova odaértek, zavart okoztak a támadásaikban. Rebrov nagyon precíz gépezetet épített. Mert ennyi mákunk nem lehet, ennyi 1 gólos győzelem, ezért tenni is kell, hogy aztán szerencsének lehessen mondani. Ekkora bravúrhoz meg amúgy is kell szerencse is, máshogy lehetetlen. És járt már nekünk, Hüsing öngólja, és Böde melléfejelt ziccere után a Partizani ellen, vagy Koch tizenegyese és kiállítása után a Midtjylland ellen. Na meg a Maccabi ellen bekapott utolsó perces megpattanó lövés.

    A kapura lövések töredéke talált kaput. Dénesnek 5-6 védése lehetett kábé.
    De az nem lehet, hogy az állandó kapunk előtti szituációkból történő sikeres mentés nem szerencse kérdése? Hanem mert odaértünk, belevetődtünk, elrúgtuk önfeláldozóan? Tényleg még arra sem vagyunk képesek, hogy elismerjük a saját teljesítményünket?
    Kidolgozott ziccerük kapura lövéssel nem is nagyon volt, 16-20ról lövöldöztek, 1-2 beívelés volt, ami kavarodást okozott. Rendre kivágtuk, mentettünk. Ez nem szerencse, hanem úgy hívják csapatmunka.
    De annak hívod felőlem, ahogy akarod.

    Azért a cseréket ma nem tökéletesen értettem. Egy Laidouni-Haratin nekem érthetőbb lett volna, mert amit Igor csinált a végén egyszer-kétszer, az hajmeresztő volt és Tokmacban elöl lehetett volna még spiritusz, de én Isaelt is megnéztem volna a középpályára visszatéve, mert ott nem volt emberünk aki képes lett volna levenni és megjátszani egy labdát vagy megtartani. Na, de ünnep van, csak azért a tanuláság mégis tanulság.

    Rebrov hozta azt a profizmust, azt a háttért, és a játékosokban bizalmat hogy ezek sikerülnek. Persze nem a játékosoktol akarom elvenni az eredményt, de Rebrov egy kibaszott profi edző.

    Meg mindig tart a beszaras. Eszmeletlen buszke vagyok a fiukra, hogy mentalisan vegigbirtak es Rebrovra nincsenek szavak. Mert keptelenseg jatekeroben felvenni a versenyt Celtic fele csapatok jatekosallomanyaval, de egy fantasztikus edzo fantasztikus meglatasaival es ahogyan tartast adott a csapatnak es a kidolgozott jatekrendszerevel eltuntette a kepessegbeli kulonbsegeket, iszonyat........

    Mi ez a fair-play dolog? Lemaradtam.

    Uzuni görcs, Dibusz kidobta bedobásra, bedobás után támadt a Celtic, mintha mi sem történt volna. Undorító.

    Nem tudom, hogy figyelitek-e, hogy a fb oldalon albán, lengyel, osztrák, svéd, bosnyák, román(!) gratuláció volt. Felkapta a fejét sok mindenki Európában.

    Óriási dolog volt Tokmactól,hogy kiszorított helyzetben inkább a lövést választotta és nem próbált rájátszani a tizenegyesre.

    Én csak egytől rettegtem a végéig...hogy jön az uccsó perc és valami banális esés után azonnal kapják a tizit... De azt kell mondjam erről még ma nem sok szó volt le a kalappal a holland manus előtt! Megint egy olyan bíró, akitől jobban tartottunk és szerencsére rácáfolt. Ezt csak úgy mellékesen amúgy meg a fellegekben járunk még pár napig.smiley Ez Csodálatos este volt.smiley

    Azt hiszem egy szavunk nem lehet a bíróra, korrektül vezetett végig. Persze attól még az 5 perc hosszabbításért szidtam, mint a bokrot smiley

    Beszél Rebrov össze-vissza. Még hogy az eltervezettek szerint játszottunk, mikor Sigér megmondta, hogy abból semmit sem sikerült megvalósítani!

    Valószínű tényleg nem azt beszéltük meg, hogy a meccs harmadában az ellenfél a tizenhatosunk előtt passzolgasson.

    A meccs hőse nálam SOMA.

    Tanárian játszott. És fel tudta venni a küzdelmet is fizikailag. Bár, nálam Sigér volt még a meccs embere. Korántsem a gólja miatt. Hatalmas szíve van a srácnak. A végén már a térdén járt, de akkor is odalépet még.

    Fantasztikus volt, kár hogy csak tévén nézhettük, Glasgow-ban ezt átélni mi lett volna... Meccs előtt a realitás az hogy kiesünk, de azért mégiscsak ott motoszkált bennem, hogy azért a Fradi az akár nyerhetne is. És ezek a fiúk megcsinálták, fantasztikus játék és eredmény, végre nem csak üres szavak hogy bárki ellen nyerhetünk.

    Azt nagyon ajánlom a klubnak, hogy most már kezdjék el Rebrov szobrának az alapozását. Egyszerűen hihetetlen, mit művel ezzel a csapattal, hogy ennyire hisznek a játékosok magukban és egymásban és ha nem is mindig úgy alakul az eredmény, ahogy szeretnénk, a végéig küzdünk és ez a mai volt a legjobb példa erre, hogy egy patinás, Európában is magasan jegyzett csapat ellen is végig egymást segítve rugdostuk ki a labdákat, akadályoztuk meg a helyzeteket és hogy nem csináltunk a kapuhoz közel ajándék szabadokat az ellenfélnek. Ha nem is feltétlenül tetszetős, hogy bekkelni kényszerülünk egy nálunk alapvetően jobb csapat ellen, de ezt hatásosan csináltuk és ezért minden elismerést megérdemelnek. Tökmag pedig sokadszor is az európai meccseink hőse, Sigér meg a népmesehőse. Egyszerűen hihetetlenek ők ketten...áh, szavakat nem találok arra, mennyire boldog és büszke vagyok a csapatra. Innentől nincs könnyű sorsolás, de bármi is lesz akár a BL-ben, akár adott esetben az Európa Ligában, végérvényesen visszatért a Fradi Európába. Számolni kell velünk, nincs mese. A Ludogorets tanult belőle a BL után, valószínűleg az Espanyol és a CSZKA Moszkva is, ha még egyszer találkoznánk velük és ezek után aki azt mondja, hogy lenéz minket, vagy nem tud ennek a Fradinak szurkolni, az TAKARODJON A KURVA ANYJÁBA, így nagy betűkkel, a klubnak még a környékéről is. Rebrov és a csapat fantasztikus. Csak rázom a fejem, hogy ilyen nincs és közben vigyorgok, mint a tejbetök...lehet néha szerencsénk van, lehet néha nem mi vagyunk a jobbak, de ez a harc, ez a küzdőszellem, ez az elszántság...
    ...EZ a Ferencváros!

    Simi ma olyan büszke lenne, hogy szerintem sírna.
    Köszönjük!

    Nagyképű f.sz az edzőjük. Egy fél mondatot nem szánt arra, hogy elismerje a teljesítményünket vagy gratuláljon. Lesajnál minket, pedig látnia kellene, hogy elképesztő taktikusan, szívvel játszva használtuk ki az egyetlen gyengeségüket, amit kihasználhattunk (védelem sebezhetősége a gyors emberekkel szemben). Nem véletlen, kicsúszott győzelem volt egy gyenge csapattól, hanem tökéletes tervezés eredménye. Persze szar is lehet belátni a saját taktikai hibádat és elismerni, hogy lemeccseltek.

    Szepen tovabbmentuk es ormoteli volt hogy nem fostuk ossze a bokankat a vegere ami azert jellemzo volt a magyar csapatokra. Az is igaz hogy ha valaki nezte a meccset sajnos a 40 perctol folfele sok kozunk nem volt a meccshez. A skotok eldugtak a lasztit nagyon es gond nelkul leutkoztek minket. Sokszor azert meleg volt a helyzet es azert az is latszott hogy par Celtic jatekos azert PL csapatban is megfordult megha perememberkent is. Azert a Celtic parkban nem sok csapat tud dominlani Europaban es ez tolunk sem volt elvarhato viszont rettentoen sok labdat szortunk el amit ilyen szinten azert nem szabad. A kovetkezo meccsre ha ezen javitunk, a csapatszelem es a helyzetkihasznalas marad akkor ismet lehet remenykedni. Most nem szabad elszallni hanem megkemenyebben kell dolgozni a fiuknak.Lennonnak a nyilatkozata meg teljesen ul sajnos, viszont a focit nem helyzetre meg labdabirtoklasra merik. MA a Fradi volt a jobb csapat mert tobb golt szerzett es elesebb volt.

    Óriási volt látni,hogy a csapat meg tudta szorozni kettővel a bajnoki meccsek futó mennyiségét.

    Én a tempóra leszek kíváncsi az adatok alapján.
    Szemmel láthatóan legalább 40-50 perc olyan sebességgel folyt, hogy a mennyei csapatai szédelegve estek-keltek volna.

    Megérdemlik. Egy alapvetően támadó csapat ennyit védekezve is fantasztikusan játszott, minimális kapkodás nélkül. Nem volt lelátóra rúgott labda, agyonrúgás, felesleges színészkedés, reklamálás. Abszolút profizmus. Több ilyen meccs kellene az Nb1-ben, és nem itt tartana a magyar foci.

    Visszagondolva az ötperces hosszabbítást leszámítva végig korrekt játékot nyújtottunk, sehol egy fetrengés, látványos időhúzás, Abban az öt percben sem volt vészes pl. Dibusz piruettje a kirúgás és szabadrúgás előtt, ráadásul nem játszottunk durván, alattomosan, mint megannyi "kiscsapat" akár ellenünk is. Azt is meg kell jegyezni, hogy a bíró részlehajlás nélkül vezette le a meccset, soha rosszabbat. Mindig azt kívánjuk, hogy nem kell nekünk segíteni, csak azt kapjuk meg a bírótól, ami jár. Természetesen az ellenfelünknek is...

    Hihetetlen volt az iram, el is futottuk magunkat negyven perc alatt, ezért volt az első félidő vége, és a második eleje olyan egyoldalú. De ők is belefáradtak, és Töki lecsapott! smiley

    Azért nem ártana ha Isa elkezdene a pályán is úgy brillírozni mint az öltözőben. Ha ő tegnap hozza a tudása csak felét akkor nem szorítanak így be minket.

    Pontosan. Az Ő súlytalan játéka miatt égette a csapat az energiát.

    Nem nagyon esett még szó róla, de Tokmac elképesztő védőmunkát is tett le az asztalra, különösen az első félidőben. Nagyon-nagyon hasznosan játszott.

    Pontosan. Még a meccs alatt akartam is írni, de pont elszórt egy általa megszerzett labdát, így inkább hallgattam. Hatalmasat játszott tegnap (is), a gólja csak hab volt a tortán. Rengeteget és jól védekezett.

    Így értékeltétek a Celtic elleni teljesítményt.

    Tokmac 9.10
    Sigér 8.95
    Kovacevic 8.51
    Somalia 8.50
    Dibusz 8.29
    Blazic 8.21
    Haratin 7.99
    Civic 7.94
    Botka 7.82
    Uzuni 7.19
    Isael 6.96

    Korrekt szerintem. Láthatóan Isától mindenki többet vár, mert képes is ennél jobbra. A sorrend is kb rendben, bár igazából lényegtelen, mert csapatként voltunk jók.

    Isaelről azért az elmúlt hetek alapján elmondhatjuk, hogy régen volt ennyire jó játékosunk aki ilyen gyengén játszik.smiley

    Isael akkor játszik igazán jól amikor ott van mellette Zubkov, de akkor extrát nyújt szinte mindig.
    Szezon elején vagyunk bőven belefér, hogy gyengélkedjen, ő amúgy is az EL csoportkörben volt igazán elemében.

    Statisztikai adatok a glasgowi BL-selejtezős továbbjutásról.

    Az 57:11 tiszta játékidejű meccsen a hazaiak 69%-ban birtokolták a labdát. Rengetegszer, 25-ször lőttek kapura, ebből 8 talált kaput, 1 kapufa lett, 8-at blokkoltunk, 8 pedig mellé ment. A mieink hétszer kísérleteztek, a 2 gól mellett még 1-szer találtuk el a kaput, 3 esetben a skótok blokkoltak. A hazaiak természetesen többet támadtak, nagyjából kétszer annyit (47+2 – 22+4). A skótok nagy tempóban (18.5 passz/perc) játszottak, 720 passzuknak 89%-a pontos volt, a mi 276 passzunk 75%-a talált embert.

    A párharcok többségét mi nyertük (110-105), nemcsak a védekező- (56%-50%), hanem a támadópárharcokban is sikeresebbek voltunk (50%-44%), amiben fölénk nőtt a Celtic, az a fejpárbaj, ezeket 24-17-re (59%-41%-ra) vitték – ez leginkább az Isael – Jullien párosból következett (Isael a 10 fejpárbajából 2-t tudott megnyerni).

    Ami az xG-t illeti, ott a hazaiak 1.72-0.31-es fölényben voltak. Az alábbi táblázatból azonban egyértelműen látszik, hogy a fölényük csupán a 30-60. perc közt jött ki helyzetekben, különben nem sok veszélyt jelentettek kapunkra.

    Ami az xcG mutatót illeti, ott némileg kisebb a különbség: 1.53-0.63. A hazaiak legnagyobb lehetősége Christie 59. perces lövése volt, amit Dini szögletre ütött (0.75), nálunk Sigér lövése 0.36 xcG-t ért, míg Tokmac gólja 0.21-et.

    A mieink 4-3-3-as / 4-1-4-1-es felállásban játszottak, Isaellel középen, Haratin a védelem előtt biztosított, érdekes volt látni, hogy a Taylor – Elyounoussi párosra reagálva Botka és Uzuni jóval hátrébb játszott, mint a másik oldalt Civic és Tokmac, aki Isaellel egy sorban játszott, nyomást helyezve ezzel Elhamedre.

    A csapatból a legtöbb párharcot Kovacevic hozta, 19 párharcból 14-et, ez 71%. Civic is remekelt a párharcokban (17/12), 50% fölött volna még Sigér (57%), Tokmac (56%) és Blazic (55%), valamint a csereként 4 párharcból 3-at hozó Skvarka.

    Annak, aki látta meccset, nem meglepő, hogy rengeteg hosszú labdánk volt (20%), ahogy az sem, hogy sok labdát elszórtunk a védő harmadban (34). Nagyon fegyelmezetten, harcosan játszottunk, rengeteget dolgozva, de ahogy arra Sigér Dávid is utalt és ezt nagyon jó kimondani: úgy vertük a roppant erős Celticet idegenben, hogy még tudunk ennél jobban is játszani!

    https://ulloi129.hu/2020/08/26/elo-a-celtic-elleni-bl-selejtezorol/
    https://ulloi129.hu/2020/08/27/igy-teljesitettunk-a-celtic-ellen/
     
  3. avatar: fgymat
    2020.08.20, 11:06
    Együttesünk sikerrel vette az első akadályt a nemzetközi kupaporondon, így készülhet a skót bajnok Celtic elleni idegenbeli erőpróbára. A találkozót jövő szerdán, magyar idő szerint 20.45-től rendezik idegenben.

    https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/bl-tokmac-duplaval-jutottunk-tovabb-johet-a-celtic