magyarfutball.hu

Budapest Honvéd FC - FK Rabotnički Skopje 18:00

   
Tölts fel te is saját képeket! »
tippjáték

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.06.20, 20:31
  A MACEDÓN BRONZÉRMESSEL JÁTSZIK A HONVÉD AZ EURÓPA-LIGÁBAN

  Csapatunk hazai pályán kezdi meg a Rabotnicski elleni párharcot.

  Teljesült a szurkolók többségének óhaja, hiszen a Bp. Honvéd a macedón Rabotnicski ellen játssza első mérkőzését az Európa-ligában. A nyoni sorsoláson előbb kihúzták a 9-es – ez volt a Honvédhoz rendelt szám –, majd az 5-ös golyót, ami egyúttal azt is jelentette, hogy csapatunk hazai pályán kezdi meg a szereplését.

  „Kaphattunk volna erősebb ellenfelet is, például a Partizant, igaz, könnyebbet is, mint az azeri rivális – kezdte Supka Attila, csapatunk vezetőedzője, aki a Debrecen trénereként már találkozott a macedón csapattal. – A Rabotnicski egy jó csapat, jó játékosokat is vásárol, akiket csak a nemzetközi kupaszereplés után értékesít. A Debrecennel az első mérkőzésen egy egyet játszottunk, aztán a visszavágóba belenyúlt a Jóisten, s kiállították Halmosi Pétert. Majd miután ők is búcsúztak, öt-hat játékost is eladtak, ebből igyekeznek bevételt termelni, és a mostani csapatban is vannak olyan fiatalok, akiket később már értékesíteni lehet. Délszláv stílusú csapatra számítok, de olyan együttesre emlékszem, amelyik játékos futballra is képes. Igyekszünk kielemezni a riválist, megnézzük a korábbi meccseiket, ha lehetőségünk lesz, személyesen is feltérképezzük őket, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a Rabotnicskiből. Bízom benne, hogy olyan futballistákkal tudjuk megerősíteni a keretünket, akik a segítségünkre lesznek. Most még nem ismerjük annyira a csapatot, ötven-ötven százalékra taksálom a továbbjutási esélyeket.”

  A Rabotnicski a macedón bajnokság bronzérmeseként harcolta ki a nemzetközi szereplést, az Európa-liga legutóbbi kiírásában a második selejtezőkörben búcsúzott, most a Honvéd tehet róla, hogy egy fázissal hamarabb érjen véget a rivális kupaszezonja.

  „Nem sokat, pontosabban még semmit sem tudunk az ellenfélről. Elsőre nem hangzik rosszul a Rabotnicski, mert a lehetséges riválisok között voltak nehezebb, mint például a Partizan, vagy a Slovan Bratislava. Ráadásul a távolság sem vészes, hiszen akár Azerbajdzsánba is utazhattunk volna. Mindent megteszünk azért, hogy továbbjussunk” ­– mondta Nagy Gergő, a Honvéd középpályása.

  A sorsolás alapján az első mérkőzésre július 12-én Budapesten, a visszavágóra pedig július 19-én Szkopjéban kerül sor. Előzetesen ezek az időpontok az irányadók, de fix dátumot csak később, a klubok és az UEFA egyeztetését követően tudunk közölni.

  Délután aztán a második selejtezőkör sorsolását is megtartotta az UEFA: amennyiben a Honvéd továbbjut a Progrés Niederkorn (luxemburgi)–Gabala (azeri) párharc győztesével találkozik.

  http://honvedfc.hu/hirek/a-macedon-bronzermessel-jatszik-a-honved-az-europa-ligaban/2018-06-20