magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Debreceni VSC 4 : 1 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2020.05.23, 22:22
  Békéscsaba - Debrecen 4:1 (1:1)

  Békéscsaba, 4000 néző. V: Jármai dr.
  B.-csaba: Tasnádi — Kvasz, Dobó, Kiss, Lengyel, Ambrus, Veszelka, Kovács, Moós, Németh, Kriskó. Edző: Piller Sándor
  DVSC: Szabó II (Varga, a 73. percben) — Sóvágó, Wachter, Lipők, Vaczlavik, Nagykaposi, Nagy, Kovács (Kállai, a 73. percben), Sántha, Erzse, Szabó III. Edző: Piber István

  8. perc: Veszelka remek cselekkel játszotta át Nagykaposit. Középre gurított, s a berobbanó Németh közelről a debreceni kapuba bombázott, 1:0.
  34. perc: Vaczlavik hosszan szöktette Kovácsot. Dobó nem érte el az átadást és Kovács éles szögből, nagy erővel a léc alá vágta a debreceniek egyenlítő gólját, 1:1.
  47. perc: a békéscsabai Kovács elhúzott a kifutó Szabó II mellett, beadását azonban Veszelka nem találta el. A labda Kriskó elé perdült, aki fölé lőtt.
  58. perc: Szabó III 11 méterről a kivetődő Tasnádiba lőtt.
  64. perc: Kriskó gólba tarló fejesét Wachter kézzel állította meg. A 11-est Lengyel értékesítette, 2:1.
  68. perc: mintaszerű támadás végén Lengyel 30 méterről óriási gólt lőtt a háló bal oldalába, 3:1.
  83. perc: Kriskó remekül ugratta ki a felfutó Kvaszt, a jobbhátvéd lövése a kapusról Veszelka elé pattant, ő öt méterről az üres kapuba helyezett, 4:1.

  A második játékrész közepétől az erőteljesen rohamozó Békéscsaba tetszetős csatárjátékkal szétzilálta a debreceni védelmet.

  Jó: Kvasz, Kiss, Lengyel, Veszelka, Kovács, Kriskó, Moós, ill. Sóvágó, Nagykaposi, Kovács, Szabó III.
  (Machalek István)

  3. Debrecen 33 16 9 8 40-31 41
  ...
  6. Békéscsaba 33 12 13 8 44-38 37

  Népsport, 1972. június 19.
  Lendületes hajrával:
  Bcs. Előre Spartacus - DVSC 4-1 (1-1)


  Békéscsaba, NB I/B-s labdarúgó-mérkőzés, 4000 néző. V: Jármai dr. (6)
  Előre Sp.: Tasnády (8) — Kvasz (8), Dobó (7), Kiss (8), Lengyel (8), Ambrus (7), Veszelka (8), Kovács (8), Moós (8), Németh (8), Kriskó (8). Edző: Piller Sándor
  DVSC: Szabó II. (6) — Sóvágó (8), Wachter (6), Lipők (5), Vaczlavik (6), Nagykaposi (7), Nagy (6), Kovács (8), Sánta (6), Erzse (7), Szabó III. (8). Edző: Piber István
  Csere: Szabó II. helyett a 73. percben Varga (-), Kovács helyett a 73. percben Kállai (-).
  Szögletarány: 7-2 (3-2) a Bcs. Előre Sp. javára.

  Kezdés után a hazai együttes lépett fel támadólag.
  Az 5. percben Veszelka átjátszotta a baloldali védelmet, élesen belőtt labdáját azonban Kriskó a kapu torkában elvétette.
  A 8. percben megszületett a csabaiak vezető gólja. Veszelka húzott el a jobbszélen, becsapta Nagykaposit, majd középre gurított és a jókor érkező Németh nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0.
  A 34. percben a kapura törő Kriskót a védők szögletre szerelték. Meglepetésre a játékvezető kirúgást ítélt! A csabai fiú reklamált — ezért Jármai dr. közvetett szabadrúgást ítélt. Vaczlavik szerezte meg a labdát, hosszan szöktette Kovácsot, aki a megtorpanó hazai védelem mellett, éles szögből, a léc alá bombázott, 1-1.
  A 40. percben Veszelka nagyszerűen adott középre, Kovács csak centiméterekkel lőtt a bal alsó sarok mellé.

  Szünet után, a 48. percben korszerű Moós—Kriskó—Veszelka adogatás végén a jobbszélső az üres kapu mellé küldte a labdát.
  Az 54. percben Kvasz hosszan ívelt keresztlabdája Wachter előtt felpattant. A kétségbeesetten kifutó Szabó II. elől Kriskó Némethez adott, de az összekötő a védők gyűrűjében nem jutott lövéshez.
  Az 58. percben Nagy hosszú átadásával Szabó III. iramodott meg. A csatárt Dobó zavarta, de még így is kapura tudott lőni. A 11 m-es bomba azonban kivágódott a kapujából kifutó Tasnády- ról (óriási helyzet volt!).
  A 64. percben Veszelka fejesét a kapus pontosan Kriskó elé ütötte. A csatár gólba tartó fejesét Wachter az ötösön kézzel állította meg. A megítélt büntetőt Lengyel értékesítette, 2-1.
  kép
  A csabai gárda Lengyel 11-es góljával szerezte meg másodszor a vezetést a DVSC ellen. Ezután még kétszer rezdült meg a vasutas-háló. (Fotó. Barnácz István)
  A 68. percben ismét csabai lábakon vándorolt a labda, végül Lengyel mintegy 30 m-ről óriási lövést küldött a kapu bal oldalába, 3-1.
  A 71. percben Erzse — hátulról — csúnyán leterítette Dobót.
  A 83. percben Kriskó átadását a felfutó Kvasz egyből kapura lőtte. Az újonnan beállt Varga Veszelka elé ütötte a labdát, aki közelről az üres kapuba helyezett. 4-1.
  A 87. percben egy vasutas-támadás során Kállai átjátszotta Dobót, de a kifutó Tasnády bátor kivetődéssel hárított a csatár elől.

  Utolsó hazai mérkőzésén jól kezdett az Előre Spartacus, vezető gólja után azonban a DVSC lendült támadásba és megérdemelten egyenlített.
  Szünet után egy ideig még a vendégek kezdeményeztek, de a 60. perctől az erőteljes csabai rohamok alaposan szétzilálták védelmüket, s nem tudták meggátolni a hazaiakat abban, hogy visszavágjanak a tavaly őszi, debreceni vereségért!

  Békés Megyei Népújság, 1972. június 20.