magyarfutball.hu

Komlói Bányász SK - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2019.12.02, 19:50
  Nagy meglepetés Komlón!
  Békéscsaba—Komló 1:0 (0:0)

  Komló, 8000 néző V: Müncz
  Bcsaba: Tasnádi — Dobó, Láza, Schneider, Kerekes, Vágási (Zsíros, a 79. percben), Zielbauer, Moós, Dávid, Németh, Királyvári Edző: Babolcsay György
  Komló: Erdősi — Tallósi, Kovács, Csordás, Lahó (Bordács, a 73. percben), Pál, Cs. Kovács, Kolesánszky, Kiss (Keszei, a szünetben), Dárdai, Hohmann Edző: Lantos Mihály
  Szögletarány: 9:1 (4:0) a Komló javára.

  A 3. percben Cs. Kovács egyéni alakítás után tizennégy méterről a felső lécet találta el.
  Nem sokkal később egy formás csabai támadás végén Királyvári 8 méterről keresztbe lőtt.
  A komlóiak sokkal aktívabbak voltak, egy-egy gyors kiugrással és átlövéssel kísérleteztek.
  A 17. percben Németh elhúzott a jobb szélen, beadását Erdősi kivetődve hárította.
  Dárdai bombája az ötösön álló Lázárról vágódott vissza.
  Mind az iram, mind a színvonal — és a játékvezetés — rangadóhoz illő volt. A vendégek nagyszerűen védekeztek és rajtaütésszerű támadásokkal próbálkoztak. A félidő utolsó perceiben nagy nyomás nehezedett a csabaiak kapujára. S ebben az időszakban a szerencsével sem álltak hadilábon.

  SZÜNET UTÁN
  sem esett az iram, az 51. percben Cs. Kovács legurított szabadrúgását Dárdai 25 méterről a bal kapufa mellé küldte.
  Az 55. percben szép vendégtámadás futott a bal szélen: Schneider középre adott, Németh Királyvári elé emelt, s a szélső három lépésről a jobb alsó sarokba helyezett.
  1:0
  A gól után a csabaiak mindjárt növelhették, volna előnyüket, de Németh önzősködött.
  A bányászok hosszú hajrát nyitottak, lendületük azonban a 16-os előtt megtört.
  Az utolsó percekben a házigazdák mindent egy lapra tettek fel, de semmi sem sikerült. A 87. percben Pál tíz méterről tiszta helyzetben Tasnádi kezébe lőtt.
  Egy perccel később Keszei előtt egyenlítési lehetőség nyílott, de a cserejátékos a kapu torkában Tasnádit találta el, majd Pál emelt fölé az ötösről.

  Óriási taktikai harcot, színvonalas küzdelmet hozott a rangadó. A csabaiak nagyszerűen szervezték meg védelmüket, középpályásaik révén, jól hozták ki a labdát. Ellentámadásokra építettek! Egy formás akció eredményezte a gólt, s ez még inkább megnyugtatta a különben is magabiztosabb vendégeket. Ahogy telt az idő, úgy váltak idegesebbé a komlóiak. A görcsös erőlködés miatt képtelenek voltak fölényüket gólra váltani. A II. félidőben nyújtott érettebb játékával a Békéscsaba megérdemelten győzött.

  A vendégeknél több átlagon felüli teljesítményt (Tasnádi, Láza, a mezőny legjobbja, Schneider, Németh, Királyvári) jegyezhettünk fel, a komlóiak közül csak néhányan (Csordás, Pál) tűntek ki.
  Vízhányó Imre

  2. Békéscsaba 32 16 10 6 39-25 42
  3. Komló 32 17 7 8 38-22 41


  Népsport, 1974. június 3.
   
 2. avatar: bbsz
  2019.11.30, 21:38 (szerk.: 2021.01.26, 00:35)
  A lelkesedés és a taktikai fegyelem diadala
  Bcs. Előre Spartacus—Komlói Bányász 1-0 (0-0)


  Komló, 8000 néző, NB I B-s labdarúgómérkőzés. Vezette: Müncz (9).
  Békéscsaba: Tasnádi (8) — Dobó (6), Láza (9), Schneider (8), Kerekes (7), Vágási (8), Zielbauer (8), Moós (7), Dávid (7), Németh (7), Királyvári (8). Edző: Babolcsay György.
  Komló: Erdősi (6) — Tallósi (7), Kovács (5), Csordás (8), Lahó (5), Pál (7), Cs. Kovács (6), Kolesánszki (6), Kiss (5), Dárdai (6), Hohmann (5). Edző: Lantos Mihály.
  Csere: Kiss helyett Keszei (5) a szünetben, Lahó helyett Bordács {—) a 73. percben, Vágási helyett Zsíros (—) a 79. percben.
  Szögletarány: 9:1 (4:0) a Komló javára.

  Az Előre erős széllel és nappal szemben kezdte a játékot. Már az első percek is izgalmasak voltak.
  A 2. percben Királyvári elhúzott Tallósi mellett, de beadása a kapu fölé szállt, majd Moós lőtt kapásból fölé.
  A 3. percben viszont Cs. Kovács veszélyeztette Tasnádi kapuját; egyéni alakítás után, a 16-os sarkáról a felső kapufára lőtt.
  Változatos, élénk iramú volt a játék. A szél segítségével a komlóiak birtokolták többet a labdát de az Előre védelme szilárdan állt a lábán, és a szórványos csabai ellentámadások veszélyesek voltak.
  A 8. percben Schneider remek átadása Királyvárit lesen találta.
  A 10. percben Schneider—Németh— Királyvári adogatás után a balszélső fölé lőtt.
  A 16. percben Németh húzott el a jobb oldalon, jó beadását Erdősi nehezen méntette Királyvári elől.
  A komlóiak távoli lövésekkel próbálkoztak, Hohmann, Cs. Kovács és Dárdai labdái azonban elkerülték Tasnádi kapuját.
  A 21. percben Dárdai 20 méteres nagy lövése Lázán akadt el.
  Erőteljesen rohamozott a Komló. Cs. Kovács szabadrúgását Tasnádi szögletre hárította, Lahó beadását Kolesánszki lőtte fölé, majd Dárdai és Lahó lövései jelezték a meddő komlói fölényt. Az Előre kitűnően megszervezett védelmének — a jól védő Tasnádival — sikerült gól nélkül megúsznia ezt az időszakot, sőt gyors ellentámadásokkal is próbálkozott a vendégcsapat. Az egyik ilyen alkalommal Láza hosszú indításával Németh tört be a komlói védőfalba, de a támadás — a szabálytalankodó Kovácson — elakadt.
  A félidő utolsó eseményeként Cs. Kovács szögletét Hohmann közelről Tasnádi kezébe fejelte.

  Szünet után a most már széltől is támogatott Előre kezdett jobban. Dávid lőtt távolról mellé. Közvetlenül ezután sokat ígérő Schneider—Kerekes—Németh támadást hárított a komlói védelem.
  Az 51. percben Moós nagyszerű átadását Királyvári a kapu torkából sodorta mellé (nagy helyzet volt)!
  Az 55. percben megszületett az Előre győztes gólja. Schneider hosszan vezette fel a labdát a bal oldalon, pontos átadását Németh (az őt szorosan fedező két komlói védő felett) a jókor érkező Királyvárihoz fejelte, aki a tehetetlen Erdősi mellett a jobb alsó sarokba fejelt. 1-0.
  (Szép, korszerű akció volt.)
  A vezető gól még tovább fokozta az Előre támadókedvét.
  Németh lőtt veszélyes helyzetből mellé, majd Királyvári játszotta magát tisztára, de lövése fölé szállt (Ez is nagy helyzet volt!).
  A Komló elkeseredett nagy hajrába kezdett. Egyik támadását — követte a másik.
  Kolesánszki szabadrúgása akadt el a sorfalon, majd Tallósi éles beadását Tasnádi csak kiütni tudta. A labdát Csordás vágta fölé.
  Két perc múlva Hohmann jó lövése akadt el a kitűnően játszó Lázán.
  Az Előre középpályásai többször is ügyesen hozták ki a labdát és indítottak gyors ellentámadásokat. Dávid, Moós és Zielbauer jeleskedett ebben az időszakban.
  A 75. percben Dárdai megrúgta Vágásit, a csabai játékos ápolásra szorult.
  A Komló nem adta fel. A 79. percben Cs. Kovács szögletére Tasnádi rosszul jött ki, de Dobó hárított.
  A 87. percben Pál erős lövését védte Tasnádi, közvetlenül utána Készéi hibázott gólhelyzetben.
  Egy Előre-akció végén Moós jól eltalált lövését védte Erdősi.
  Nagyon izgalmas volt az utolsó perc is, amikor Pál emelt fölé az ötösről.

  Müncz kitűnő játékvezetése mellett nagy harcot, színvonalas szép mérkőzést láthatott a Kökönyösi stadionban a Komlóra „átrándult” szép számú lila-fehér szurkolótábor, akinek lelkes biztatása szinte Kórház utcai hangulatot teremtett a komlói pályán.
  Az Előre az első félidőben az erős széllel szemben pontos, ügyes adogatásokkal igyekezett lassítani az erőteljes komlói rohamokat, és a szünetig sikerült megmentenie hálóját a góltól. A második félidőben szerzett vezető gól méginkább megnyugtatta a védelmet, sőt az egész csapatot.
  Végeredményben az óriási taktikai küzdelemben a végig magabiztosabb Előre megérdemelten jutott a két nagyon értékes pont birtokába.

  Így látták az edzők:
  Babolcsay György: Számunkra minden mérkőzés nagyon fontos. Ezt a komlói találkozót méginkább annak tekintettük. Egész héten nagy figyelemmel, fokozott intenzitással készültek a fiúk a nagy feladatra. Vezetőségünk minden támogatást megadott ahhoz, hogy ez a felkészülés teljesen zavartalan legyen. Taktikailag felkészültünk arra, hogy a Komló a mérkőzés első percétől kezdve erősen rohamozni fog, ezért megerősített védelemmel léptünk pályára, és rajtaütésszerű, gyors támadásokra építettünk. Heves, küzdelmes, nagyon változatos, kemény és harcos mérkőzés volt. Egyes időszakokban a Komló veszélyesen támadott, de a mi ellen- támadásaink is gólveszélyesek voltak. A bajnokságnak még nincs vége, szeretnénk a hátralevő két mérkőzésen is sikerrel szerepelni. Ha kis szerencsével is, de megérdemelten nyertünk.
  Lantos Mihály: Fölényünket nem tudtuk gólokra váltani.
  Gulyás János

  Békés Megyei Népújság, 1974. június 4.
  kép
  Ez sem sikerült. Keszei, a Komló játékosa elől az utolsó pillanatban mentenek a békéscsabai védők. (Fotó: Arató László)

  Dunántúli Napló, 1974. június 3.