magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Bp. Spartacus SC 2 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2020.01.01, 20:32 (szerk.: 2020.01.02, 21:53)
  Békéscsaba—Bp. Spartacus 2:0 (1:0)

  Békéscsaba, 6000 néző. V: Asztalos
  B.-csaba: Tasnádi — Kvasz, Kerekes, Dobó, Vágási, Schneider, Zielbauer, Moós (Lengyel, a 63. percben), Dávid, Németh, Királyvári Edző: Babolcsay György
  Bp. Spart.: Szőke — Temesi, Szűcs, Márkusz, Nagy, Strasszer, Morvai (Siklósi, a szünetben), Zöldi, Lugosi, Zelics (Végh, a 17. percben), Dorogi Edző: Szimcsák István

  14. perc: Királyvári csúsztatott fejesét Németh, a kapu torkában, rosszul találta el.
  25. perc: Schneider vetődve fejelte ki Lugosi beadását. A labda a szabadon álló Zöldi elé került, a csatár 15 méteres lövését Tasnádi térddel (!) mentette.
  26. perc: Kerekes, Dávid adogatás után Németh középen kiugrott, és a kimozduló kapus mellett elegánsan helyezett a bal alsó sarokba, 1:0.
  55. perc: Zöldi ravaszul csavart lövését Tasnádi a gólvonalon állva ütötte ki, majd Moós közvetlen a kapu előtt, az alapvonalon túlra rúgta a labdát.
  70. perc: Királyvári lecsapott a védőkről lepattant labdára, három védőt kicselezett, a kapust is kicsalta, és a jobb sarokba gurított, 2:0.
  76. perc: Dávid 16 méterről kapufát lőtt.
  81. perc: Németh kapáslövését Szűcs spárgázva vágta ki a gólvonalról.

  Óriási akarással vetette magát a küzdelembe a hazai gárda. Támadói korszerűen, sok mozgással, egyre-másra teremtették a gólveszélyes helyzeteket a Spartacus kapuja előtt, és sok távoli lövésre vállalkoztak.
  Jó: Dobó, Schneider Dávid, Németh, Királyvári, ill. Szőke, Temesi, Szűcs, Zöldi
  (Machalek István)

  4. Békéscsaba 16 7 4 5 17-14 18
  ...
  15. Bp. Spartacus 16 5 4 7 17-21 14


  Népsport, 1973. november 26. (Arcanum DT)

  Kitűnő csapatteljesítménnyel:
  Bcs. Előre Spartacus - Bp. Spartacus 2-0 (1-0)


  Békéscsaba, NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, 6000 néző V: Asztalos (8)
  Bcs. Előre Sp. Tasnádi (7) — Kvasz (7), Kerekes (7), Dobó (8), Vágási (7), Schneider (8), Zielbauer (7), Moós (7), Dávid (8), Királyvári (8) Edző: Babolcsay György
  Bp. Spartacus: Szőke (7) — Temesi (7), Szűcs (8), Márkusz (6), Nagy I. (6), Strasszer (5), Morvai (4), Zöldi (7), Lugosi (5), Zelics (-), Dorogi (5). Edző: Szimcsák István
  Csere: Moós helyett a 63. percben Lengyel (7) ill. Zelics helyett Végh (5) a 17. percben, Morvai helyett Siklósi (5) a szünetben
  Szögletarány: 7:3 (6:0) a Bcs. Előre Spartacus javára

  Közvetlen a mérkőzés előtt Láza belázasodott, így Babolcsay edző Dobót küldte a pályára.
  A hazaiak léptek fel támadólag. A 3. perc végén Királyvári belőtt labdáját Németh, félfordulattal alig lőtte mellé.
  Négy perccel később Kerekes estében — 8 méterről — a kapu mellé küldte a labdát.
  A 14. percben Királyvári csúsztatott fejesét Németh a kapu torkában rosszul találta el, s így odalett a gólszerzési alkalom.
  Egy perccel később Zielbauer erős lövését a kapus a levegőben úszva — a mezőnybe ütötte.
  A 17. percben Dávid 20 méterről meglőtt labdáját Szőke szögletre ejtette. Schneider sarokrúgása elsuhant a csabai csatárok lába előtt.
  A 25. percben vezették a fővárosiak az első támadást, Lugosi nyargalt el a jobb szélen. Élesen belőtt labdáját Schneider vetődve fejelte ki. A tisztán álló Zöldi — 15 méterről — kapura lőtt, Tasnádi csak térddel tudta hárítani a bombát.
  A 26. percben vezetéshez jutottak a hazaiak. Mintaszerű Kerekes—Dávid adogatás után Németh ugrott ki a védők között és a kimozduló kapus mellett elegánsan helyezett a bal alsó sarokba. 1—0.
  A gól után tűzbe jött a közönség és harsány biztatásba kezdett. Továbbra is a lila-fehérek maradtak támadásban.
  A 30. percben Dávid 30 méteres bombája szállt el a léc fölött.
  Tíz perccel később Moós nagy erejű lövését a kapus szögletre ütötte.
  Nem sokkal ezután Szűcs rosszul sikerült fejese adott munkát Szőkének.
  Fővárosi támadás során Nagy a kapu mellé küldte a labdát.

  Az 55. percben sarokrúgáshoz jutottak a vendégek. Zöldi beívelését Tasnádi a gólvonalon állva ütötte le. Moós a befutó fővárosi csatárok elől az alapvonalon túlra küldte a labdát. Az újabb szögletet a csabai kapus a mezőnybe öklözte. Ezzel a vendégek el is lőtték „puskaporukat”.
  Nyomasztó fölénybe kerültek a csabaiak. A 65. percben Zielbauer sokat ígérőén ment el, beadását azonban Szőke elcsípte.
  A 76. percben újabb hazai gólnak tapsolhatott a közönség. A védőkről lepattant labdára Királyvári csapott rá. Kicselezett három védőt, majd a kapust is elfektette és közelről a jobb alsó sarokba gurított. 2—0.
  Újrakezdés után Dávid a felső lécet találta el.
  A 81. percben Németh kapáslövését Szűcs a gólvonal előtt, spárgázva vágta ki.

  A csabai együttes ezen a mérkőzésen olyan csapatjátékot nyújtott, amelyet már régen várt a lelkes szurkolótábor. A lila-fehérek régi erényüket csillogtatva. hatalmas akarással vetették magukat a küzdelembe és korszerűen futballoztak! A támadók sok mozgással egyre-másra teremtették gólveszélyes helyzeteiket Szőke kapuja előtt és jó néhányszor veszélyeztettek távoli lövésekkel is. A fővárosiakat az első félidő 45 percéből mintegy 40 percig kapujukhoz szegezték.
  Szünet után a vendéget mindent egy lapra tettek fel, nagy lendülettel küzdöttek a kiegyenlítő gólért. Bár az 55. percben Zöldi szögletrúgása után veszélyes helyzet alakult ki a csabai kapu előtt, a lila-fehér védők mentettek, majd később már csírájában fojtották el a piros-fehér kezdeményezéseket. A hajrá ismét a hazaiaké volt, akik ekkor még több góllal terhelhették volna meg Szőke kapuját.
  Az élénk iramú szövetkezeti rangadó végén a közönség méltán tapsolta meg a lila-fehéreket, akik teljesítményükkel rászolgáltak az elismerésre.
  (Uhrin János)


  Békés Megyei Népújság, 1973. november 27.