magyarfutball.hu

Bp. Spartacus SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 3 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2020.04.03, 22:15 (szerk.: 2020.04.03, 22:37)
    Békéscsaba - Bp. Spartacus 3:1 (2:1)

    Kőér u., 300 néző. V: Mohácsi
    B.-csaba: Tóth M. — Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel, Kerekes, Németh, Dávid, Tóth T., Moós, Bánáti. Edző: Piller Sándor
    Bp. Spart.: Takács — Siklósi, Idei, Szűcs, Nagy, Márkusz, Végh (Szeibel a 46. percben), Zöldi, Gábor, Dorogi, Karakas (Olasz, a 46. percben). Edző: Szimcsák István

    18. perc: Bánáti — több csel után — az alapvonalig futott, pontosan visszagurított labdáját Németh 14 méterről a bal alsó sarokba perdítette, 1:0.
    21. perc: Németh, Tóth T. összjáték után a kiugró Németh 10 méterről — a vetődő Takács felett — a kapu közepébe emelt, 2:0.
    39. perc: Idei 25 m-es szabadrúgása után Tóth M. kezéről a kapufára, onnan a gólvonal mögé került a labda, 2:1.
    48. perc: Olasz nagy lövését védte a csabai kapus.
    52. perc: Ideinek sárga lapot mutatott fel a játékvezető.
    57. perc: Kerekes mintegy 25 méterről lövésre szánta el magát és a labda, mintha zsinóron húzták volna, vágódott a bal felső sarokba, 3:1.
    61. perc: Dávid szöglete után Takács csak üggyel-bajjal kotorta ki a labdát a léc alól.
    69. perc: Gábor veszélyes szólója után a csabai védelem közös erővel mentett.
    88. perc: Idei 16 méteres szabadrúgása után a kapufán csattant a labda.

    Unalmas első negyedóra után a vendégcsapat támadásba lendült és a kitűnően játszó Németh irányításával (és góljaival) alaposan meglepte a Bp. Spartacust. A későbbiek során inkább a hazaiak játszottak fölényben, támadásaikban azonban nem volt elég átütőerő. Végeredményben a Békéscsaba lelkesebb és főleg tudatosabb játékával feltétlen rászolgált a győzelemre.
    Jó: Kerekes, Németh, Bánáti, ill. Idei, Gábor.
    (Bursi Gábor)

    9. Bp. Spartacus 19 7 5 7 30-35 19
    10. Békéscsaba 19 7 4 8 19-23 20

    Népsport, 1973. március 12.
    Végre kijött a lépés!
    Bcs. Előre Spartacus— Bp. Spartacus 3-1 (2-1)


    NB I В-s labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Kőér utca, 300 néző. V: Mohácsi
    Békéscsaba: Tóth M. (5) — Kvasz (6), Dobó (5), Láza (6), Lengyel (6) — Kerekes A. (7) Dávid (7), Moós (6) — Németh (7), Tóth T. (6), Bánáti (7). Edző Piller Sándor
    Bp. Sp.: Takács (5) — Siklósi (5), Idei (7), Szűcs (6), Nagy (6), Márkusz (5), Végh (4), Zöldi (5), Gábor (6), Dorogi (5), Karakas (4). Edző: Szimcsák István
    Csere: a 46. percben Végh helyett Olasz (5), Karakas helyett Seibel (4).

    Hűvös időben, kis számú közönség előtt nem túl nagy iramban kezdtek a csapatok.
    Az első veszélyes csabai akcióra a 18. percig kellett várni. Ez azonban — már gólt is hozott! Bánáti mintaszerűen ment el a bal oldalon, az alapvonal mellől visszagurított és Németh a nagyszerű átadást egyből a „rövid” sarokba” helyezkedő Takács mellett — a „hosszúba” vágta, 1-0.
    A gól után továbbra is támadásban maradt a békéscsabai együttes.
    A 21. percben Tóth T.—Dávid adogatás után Némethhez került a labda, aki Takács felett a hálóba bombázott, 2-0.
    Még jó ideig a vendégek birtokolták a labdát, levegőben lógott a harmadik csabai gól, ez azonban elmaradt, mert a pesti védők most már jobban vigyáztak a lila-fehérek támadóira. Ennek eredménye volt az a sárga cédula, amit Idei szedett össze a kitörő Németh csúnya felvágásáért.
    A félidő hajrájában rákapcsoltak a hazaiak.
    A 39. percben Karakas összecsapott Kvasszal, a csabai kaputól mintegy 25 méterre. A szabadrúgásnak ketten is készülődtek, majd Idei lőtt, s a labda a jobb kapufától úgy jött vissza, hogy a balszerencsés Tóth M. kezéről a gólvonal mögé került, 2-1

    A fővárosiak átszervezett védelemmel vonultak ki a második félidőre. Az igen jó napot kifogó Némethre Ideit állították, Márkusz lett a söprögető, míg a magas labdákat rendre jó helyre fejelő Moósra Szűcs vigyázott. A „Szpari” alaposan belefeküdt, mintegy 10 percen át óriási erővel küzdött az egyenlítésért.
    Erre a 48. percben Olasznak lett volna esélye, de Tóth M. remekül védte a csatár éles lövését.
    A csabai kapu csak az 57. percben szabadult fel, de az első — II. félidei — lila-fehér akció eldöntötte a Spartacus-rangadó sorsát! Moós a baloldalon vezetett támadást, majd a tisztán álló Kerekes A. elé tálalt, aki 25 méterről óriási erejű lövést zúdított a bal felső sarokba, 3-1.
    Tovább tartott a vendégek lendülete. A 65. percben Dávid sarokrúgását csak nagy üggyel-bajjal tudta hárítani a pestiek kapusa — az alapvonalon túlra.
    A 70. percben újabb szabadrúgáshoz állította le a labdát Idei. Tóth M kockáztatott, nem állított sorfalat a labda elé. És a kapus nyert! A hátvéd óriási erejű lövését bravúrosan mentette.
    Az utolsó percekben szorongatott a hazai gárda. Gábor átjátszotta Dobót, de a hátvédtársak javítottak, majd amikor a 88. percben, egy újabb Bp. Spartacus-szabadrúgás — elsuhanva a sorfal mellett — kipattant Tóth M. melléről, ismét helyükön voltak a csabai hátvédek!

    A „szövetkezeti derbyn” a csabaiak a 4—3—3-as felállásban kezdtek, és végig ezt a hadrendet alkalmazták úgy, hogy senkinek sem volt kötött posztja! Ez alól csak a védelem két tagja volt kivétel, akiknek egy-egy csatár szoros őrzése volt feladata. Ez a taktika nagyszerűen bevált, de az igen értékes győzelem elérésében közrejátszott az is, hogy az Előre Spartacus az első negyedóra lanyha irama után fel tudta gyorsítani a játékot, és 3 perc alatt két gólt ért el.
    A szerencsés góllal szépítő Bp. Spartacus később mindent megtett az egyenlítésért, de Kerekes A. gólja után már látszott, hogy a csabai gárdától — amelynek végre kijött a lépés — nem lehet a győzelmet elvenni!
    (Zelenyánszky János)

    Békés Megyei Népújság, 1973. március 13.