magyarfutball.hu

Budafoki MTE-Kinizsi - Egri Dózsa SC 2 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2019.01.04, 13:52 (szerk.: 2019.01.04, 15:03)
    Budafoki MTE-Kinizsi - Egri Dózsa SC 2 : 1 (1:0)
    NB I. B-s labdarúgó-mérkőzés. Budafok, 2000 néző. V.: Mohácsi.

    Budafok: Németh — Szöllősi. Kapitány, Tóth A., Sárközi, Tátrai. Fazekas. Nap, Neii, Kalmár. Kolbert (Osváth). Edző: Dobes Gyula.

    Eger: Csánk — Horváth, Mészáros, Bajnóczi, Szűcs, Patvaros. Ambrus Z. (Szegő), Ambrus I., Bánkuti, Vígh (Fehér), Aspirány. Edző: Nagyszalóki András.

    Akárcsak egy héttel korábban Nagykanizsán, most Budafokon fogadta kánikula, felhőtlen égbolt, nagy meleg a pályára lepő csapatokat. Gyors hazai akcióval kezdődött a .játék, Csank azonban kivetődve elcsípte a labdát Kalmár orra előtt. Az ellentámadásnál Szűcs hosszan szöktette magát, azután pedig Bánkúti lövése szállt el néhány centiméterrel a kapu fölött. A 3. percben Szűcs 20 m-ről leadott bombáját tornázta szögletre Németh, majd Bánkuti kitűnő, csavart, beadását öklözte a bal felső sarokból az alapvonalon túlra a hazai kapus.
    A 8. percben vezetéshez jutott a Budafok. Tóth belőtt labdája Patvaros lábában akadt meg az ötösön belül, olyan szerencsétlenül, hogy az egri fiú nem tudta elrúgni. Kalmár ott termett, leszerelte és közelről a kapuba helyezett. 1:0!
    Újrakezdés után mindjárt Bánkuti futott el a jobb oldalon, beadását azonban Vigh elől szögletre fejelte Kapitány. A következő MTE- támadás Kalmár alakítása miatt volt izgalmas, aki lefutotta a védőket és már csak Csank állt előtte, de nem tudta becsapni a kitűnő formában védő egri kapust.
    Az első negyedórában a hőség ellenére nagy volt az iram, a mezőnyben kiegyenlített küzdelem folyt, de a hazaiak támadásai kétségkívül több veszélyt jelentettek. A 15. percben^ Fazekas egy csel után 12 m-ről lőtt kapu fölé, majd Kolbert labdája foglalkoztatta Csankot. A túloldalon Szűcs lövése irányt változtatott az egyik védőn, és Németh bravúrral vette birtokba a labdát. A 37. percben Sárközi bombázott kapu fölé, majd ismét gólszerzési alkalom kínálkozott Kalmár előtt, Fazekas beadása ugyanis elszállt Patvaros feje felett és
    a budafoki csatár tiszta helyzetben vehette azt le, gyatra lövését azonban Csank védeni tudta. Az egriek ellenakcióját Bánkuti vezette, azonban a kaputól mintegy 35 m-re buktatta őt Nap A szabadrúgást viszont Bánku- tinak nem sikerült eredményesen végrehajtania. A félidő vége előtt Fazekas cselezgetett a bal oldalon, átívelt a másik oldalra és Szöllősi kapásból az oldalhálóba vágta a labdát.

    Szünet után
    mindjárt egyenlített a Dózsa. Szűcs vitte a felezővonaltól a labdát a tizenhatos kökelébe a 47. percben. Átadásába Tátrai kézzel nyúlt, a labda Ambrus I. elé pattant, aki otthagyta a lest reklamáló védőket és lapos lövésével szemben Németh lehetetlennek, bizonyult. 1:1.
    Mohácsi megítélte a gólt es döntését a partjelző megkérdezése után sem változtatta meg. A közönség percekig tüntetett. Az MTE csapatát csak rövid időre zavarta meg az egyenlítés, hamarosan magukra találtak a játékosok, és az 55. percben újból visszaszerezték előnyüket. Szöllősi jobbról ívelte kapu elé a labdát, a Mészárosnál magasabbra felugró Kolbert pedig védhetetlenül fejelt a hálóba. 2:1.
    Továbbra is a. hazaiak szorongattak. A (52. percben a középen felfutó . Kapitány jobb alsó sarokba tartó, nagy erejű lövését Csank bravúrral is csak másodszorra tudta ártalmatlanná termi, mert Fazekas lőtt kapura óriási helyzetből, de Csank lábbal mentett. A 69. percben Aspirány tört ügyes cselekkel kapura, de Németh felszedte előle a labdát. A másik oldalon Csank előbb Osváth, aztán Sárközi bombáját tolta szögletre. A 83. percben csak a szerencse mentette
    m eg a goitól a hazaiakat. Ambrus I. egy csel után 14 méterről lőtt, a lapos labda túljutott Némethen is és a jobb kapufa eléről pattant a mezőnybe. Nem sokkal a találkozó vége előtt Nell hagyott ki százszázalékos gólhelyzetet.
    Sok hasonlóságot mutatott az új bajnoki, év első két mérkőzése. Mindkettőt idegen pályán, újonccal szemben vívta az Egri Dózsa. Egyiken sem tudort pontot szerezni, es egyiken sem tudott egyenrangú ellenfélként küzdeni 90 percen keresztül! A budafoki együttes mindkét félidőben számos helyzetet dolgozott ki, ezeket azonban rendre elhibázta. A gólokat súlyos védelmi hibák előzték meg. az elsőnél Patvaros, a másodiknál pedig Mészáros hagyott ki egy-cgy döntő pillanatra. Az egyenlítés által felkínált lélektani előnyt sem most, sem egy héttel korábban nem tudta kihasználni az egri együttes. Egyáltalán nem látszott must sem, hogy a lila-fehérek rutinosabbak ellenfelüknél. A védelem mentségére talán az szolgál, hogy a beteg Lakatos kiválása miatt alaposan meg kellett forgatni a hátsó sori, Horváth például Szegő becseréléséig, jobb- hátvédet. játszott, s csak. azután tért vissza eredeti helyére, a bal oldalra.
    Egyénileg nemcsak csapatának, de a mezőnynek is kimagaslóan legjobb teljesítményt nyújtó játékosa volt Csank. Időnként lélegzetnyi ideje is alig akadt két hárítás között, s. tulajdonképpen neki köszönhető, hogy a Dózsa nem szenvedett nagyobb arányú vereséget. Mészáros valójában csak egyszer hibázott, de ez végzetesnek bizonyult. Patvaros az első félidőben nem tudta megbízhatóan tartani Kalmárt, szünet után azonban feljavult. Ambrus Z. idény eleji formát mutatott. A széleken ismét többször átjátszottak védelmünket. Szűcs nagy akarással küzdött, de ezen a találkozón feltűnően sok labdakezelési hibája akadt. A csereként beállt Szegő -biztosan rombolt a jobb oldalon. Bankútit végig árnyékként követte Nap, s csak időnként tudott megszabadulni őrzőjétől. Vighet, majd a helyére beállt Fehért Tátrai semlegesítette könnyűszerrel. Ambrus Z ügyes egyenlítő gólján és még egy veszélyes lövésén kívül nem sokat csillantott fel képességéből. A legvállalkozóbb szellemű, legaktívabb lila-fehér csatár Aspirány volt.

    Forrás: Népújság, 1973-08-22