magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - Kazincbarcikai Vegyész SE 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.08, 23:36
    Győztes gól az utolsó percben
    SBTC—Kazincbarcikai Vegyész 2—1 (O—O)
    Salgótarján, 2000 néző, v.: Nagy M. (Hartman, Kiss)
    SBTC: Szűcs — Cséki (Horváth II. a 46. percben), Kegye, Varga, Tóth — Orosházi, Földi, Balga (Szoó a 70. percben) — Kajdi, Bíró, Márta. Edző: Dr. Lakat Károly
    Kazincbarcikai Vegyész: Fülöp— Mochlár, Tóth, Ködmön, Szanyó — Tamás, Kálmán, Kendi — Koleszárik, Feledi, Sim- kó. Edző: Szentmarjay Tibor.
    Az északi rangadó hűvös időben, szemerkélő esőben kezdődött. Az első akciót a vendégek vezették, de Feledi toronymagasan fölé lőtt. Az 5. percben kecsegtető helyzetben Vargától Bíró kapta a labdát, aki a védőkbe lőtte. Tapogatódzó, hullámzó volt a játék. A 12- percben Koleszárik kicselezte Kegyét, és mielőtt Varga megtámadhatta volna, óriási helyzetben a bal sarok mellé lőtt.' A következő 10 percben kevés esemény történt. A vendégek emberfogással ügyesen védekeztek, elöl csak Koleszárik, valamint a jól cselező. Feledi és Simkó tartózkodott. A 22. percben Márta elfutott a jobb oldalon, beadását Orosházi mintaszerűen fejelte, ám a bal kapufa mentett! A 25. percben Tóth távoli lövését védte Szűcs. Feltűnt, hogy labda nélkül keveset mozogtak a hazai játékosok. A 32. percben Feledi beadását Kálmán öt méterre a kaputól lekezelte, perdített lövését Szűcs óriási bravúrral védte. Néhány percig szorongattak a kék-sárgák. A 33. percben Simkó lövését védte Szűcs. A 34- percben Bíró elcsípett egy hazaadást, óriási gólhelyzetben a kimozduló Fülöpbe lőtte a labdát, amely a kapusról a 16-oson kívülre Orosházi elé pattant. A középpályás az üres kapura ívelt, ám Tóth a gólvonalról kifejelte a labdát. A 36. percben Földi 18 m éterről' leadott, hatalmas lövése nyomán a felső lécen csattant a labda. A 38. percben Simkó lefutotta Kegyét, ám gólhelyzetben harsant a sípszó, és a játékvezető a 16-oson kívülről szabadrúgást ítélt a vendégek javára.
    Szünet után az első öt percben a vendégek többet birtokolták a labdát. Az 51. percben viszont Orosházi remek szólót vágott ki, már az ötös vonalánál járt, amikor Tóth fellökte. 11-es! A büntetőt a jobbra mozduló Fülöp mellett Kajdi biztosan lőtte a bal sarokba. 1—0. Nyomasztóvá vált az SBTC fölénye, levegőben lógott az újabb gól- Ám a csatárok túlkombinálták az akciókat. A 76. percben Feledi középen kiugratta Simkót, aki 8 méterről biztosan lőtt a bal sarokba. 1—1. A 79. percben Kálmán elől szögletre mentett Kegye. A 82. percben Simkó ismét kitört, ám lövését Szűcs remek érzékkel, nagy bravúrral védte. Már csaknem mindenki elkönyvelte a döntetlent, árh nem így történt. A 90. percben Szoó elfutott a jobb oldalon, középre ívelt, Földi lekezelte a labdát, majd ballal fordulásból — bár rosszul találta el — a jobb felső sarokba ívelt. 2—1.
    Ismét értékes két pontot szerzett az SBTC, de a mutatott játék ezúttal sem volt meggyőző. Közepes iramú, változatos, sportszerű mérkőzésen már az első félidőben bebiztosíthatták volna a győzelmet, mivel négy nagy gólhelyzetet kihagytak, a vendégek két gólhelyzetével szemben. Szünet után két-két gólhelyzet maradt kihasználatlanul. A vendégek végig nyílttá tudták tenni a mérkőzést, mert védelmük és középpályás soruk jól játszott, és több gyors, veszélyes ellentámadást vezettek. Ha némi szerencsével is, de az SBTC megérdemelten győzött. A mutatott játéknál azonban Vácon vasárnap jóval többre lesz szükség.
    Az SBTC kapujában Szűcs
    csapata legjobbja volt, két ritkán látható óriási védést produkált. Cséki ezúttal nem vállalkozott felfutásokra. A helyette beállt Horváth II. megfelelt, de a gól előtt megfeledkezett szélsőjéről. Kegye a védelem legjobbjaként higgadtan játszott. Varga a szokottnál több hibát vétett. Tóth K. jól tartotta szélsőjét- A középpályán Orosházi bizonyult a legjobbnak és legveszélyesebbnek. Kapufát fejelt, és kiharcolt egy 11-est. Földi keveset volt játékban, de két pontot érő gólt szerzett, húsz másodperccel a befejezés előtt. Balga halvány teljesítményt nyújtott. Kajdi kevés veszélyt jelentett a kapura. Szoó húsz perc alatt hatszor ért labdához, de pontos beadásából esett a döntő gól. Bíró jól kezdett, ám később egyénieskedett, Mária gyengén játszott.
    A Kazincbarcikai Vegyész kapujában kapujában Fülöp kitűnően védett. A hátvédek közül Tóth és Szanyó sallangmentes játéka tetszett- A középpályán Kendi volt a legjobb. A csatárok közül Feledi jól szervezte a játékot, Simkó pedig a kapura is veszélyes volt.
    Nagy M. játékvezető nem alkalmazta az előnyszabályt, mindkét csapat terhére sokat tévedett.
    Nyilatkozatok
    Lakat Károly dr.: — Magunk nehezítettük meg a mérkőzést. Már az első félidőben és nem az utolsó pillanatban kellett volna bebiztosítani a győzelmet.
    Szentmarjay Tibor: — Nem érdemeltünk vereséget. Ilyen 11-est nem szabad megadni, a második gól pedig időn túl esett. Semmivel sem játszott jobban a Salgótarján.

    Forrás: Nógrád, 1977-09-20