magyarfutball.hu

Miskolci VSC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2020.03.06, 20:18 (szerk.: 2020.03.06, 20:29)
    Békéscsaba - Miskolci VSC 3:0 (0:0)

    Miskolc, 1000 néző. V.: Somlai
    B.-csaba: Tasnádi — Dobó, Kerekes, Láza, Lengyel, Schneider, Kovács, Dávid, Tóth, Németh, Bánáti. Edző: Piller Sándor
    MVSC: Rabcsák — Buczkó, Locker, Gergely, Szabó, Molnár, Lukács, Béres (István, a 70. percben), Marosi, Demkó, Krisztián (Mészáros, a szünetben). Edző: Szentmarjay Tibor

    27. perc: Lengyel váratlan, nagy erejű lövését Rabcsák csak másodszorra, kivetődve tudta tisztázni.
    47. perc: Demkó ívelt be szabadot, Gergely közeli fejese a léc felett szállt el.
    59. perc: Németh mintegy 25 méterről nagy lövést küldött Rabcsák kapujára, a labda akadálytalanul jutott a jobb felső sarokba, 1:0.
    76. perc: Marosi rosszul adta a labdát Molnárhoz. Tóth megszerezte, kapura húzott, kicselezte Rabcsákot is, majd az üres kapuba lőtt, 2:0.
    85 perc: Németh — újabb védelmi hibából — 5 méterről a hálóba bombázott, 3:0.

    Jó: Kerekes, Láza, Németh. Az MVSC-ből egyetlen játékos sem dicsérhető.
    (Nemes Péter)

    4. Békéscsaba 32 15 7 10 42-36 37
    ...
    18. Miskolci VSC 32 7 9 16 25-51 23

    Népsport, 1973. június 11.
    A szezon legjobb játékával:
    Bcs. Előre Spartacus - Miskolci VSC 3-0 (0-0)

    Miskolc, 1000 néző. V. Somlai (6)
    Előre Sp. : Tasnády (8) - Dobó (9), Kerekes A. (9), Láza (10), Lengyel (9), Schneider (9), Kovács (8), Dávid (10), Tóth T. (8), Németh (10), Bánáti (8). Edző: Piller Sándor
    Miskolc: Rabcsák (6) — Buckó (5), Locker (5), Gergely (5), Szabó (6), Molnár (5), Lukács (6), Béres (5), Marosi (6), Demkó (7), Krisztián (5). Edző: Szentmarjay Tibor
    Csere: Béres helyett a 70. percben István (—), Krisztián helyett a 45. percben Mészáros (5).

    A 2. percben Németh lövése adott munkát Rabcsáknak, az ellentámadás során Krisztián bombája zúgott el a csabai kapu fölött.
    Ezt követően a középpályán folyt a játék.
    A 27. percben Lengyel szánta el magát a lövésre, s jól eltalált labdáját a miskolci kapus csak másodszorra tudta megszerezni.
    Szünetig a békéscsabaiak sokat „futtatták” a labdát, lassították a játékot, pontos adogatásokkal mozgatták az ellenfelet és amint az később kiderült, ez a taktika hozta meg a második félidő eredményességét.

    A 46. percben Lukács elcsúszott az alapvonalnál — Somlai nagy meglepetésre szabadrúgást ítélt a Miskolc javára. A beívelést Demkó nagy erővel a léc fölé vágta.
    Az 59. percben Németh a félpályáról iramodott meg, s 25 m-ről óriási erővel bombázott a jobb felső sarokba, 1-0.
    A 76. percben a miskolci védelem a 16-os környékén adogatott, Tóth Tibor megszerezte a labdát, s egy védőt és a kapust is kicselezve szerezte meg a második csabai gólt. 2-0.
    Az Előre Spartacus egy kapura játszott, a hazaiak szinte lélegzethez sem jutottak.
    A 85.percben újabb gólban nyilvánult meg a csabaiak fölénye. Jobbról szállt a miskolci kapu elé a labda, s Németh kapásból a hálóba továbbított, 3-0.

    Régen látott, nagyon jó, szellemes játékot produkált a Békéscsaba. Az első félidőben tudatosan lassították a játékot, fárasztották az ellenfelet. Ennek következménye volt, hogy szünet után a meg-megújuló csabai támadásoknak nem tudott ellenállni az MVSC.
    Az Előre Spartacus még több góllal is nyerhetett volna. A lila-fehér csapat minden egyes tagja elismerést érdemel nagyszerű teljesítményéért, de külön ki kell emelni Láza, Dávid, Németh és Kerekes A. játékát. A miskolci közönség vastapsa közben vonult az öltözőbe a vendégcsapat — és ez mindennél többet mond!
    A Miskolcon és környékén élő egykori békéscsabai labdarúgók: — Kertész, Lipták, Nagy András — a mérkőzés végén gratulálták az Előre Spartacus fiúknak és egyúttal üdvözletüket küldték egykori sporttársaiknak, valamennyi ismerősüknek.
    (Zelenyánszky János)

    Békés Megyei Népújság, 1973. június 12.