magyarfutball.hu

Debreceni VSC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 1 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2020.04.12, 15:56 (szerk.: 2020.04.12, 16:16)
    Békéscsaba - Debrecen 1:0 (0:0)

    Debrecen, 1500 néző. V. Halász
    B.-csaba: Tóth — Kvasz, Dobó, Láza, Lukoviczki, Kerekes B., (Moós, a szünetben), Kovács, Dávid, Kerekes A., Németh, Bánáti (Schneider, a 61. percben). Edző: Piller Sándor
    DVSC: Szabó II — Lipők, Vachter, Sóvágó, Tóth, Nagykaposi, Nagy, Mezei, Potyók (Garabuczi, a 73. percben), Vásárhelyi, Erzse (Németi, a 61. percben). Edző: Nagy János

    7. perc: Mezei több védőt kicselezett, majd a kapu közelében Kvasz lökte. A játékvezető közvetett szabadot (!) ítélt.
    11. perc: Dávid elfutott a jobb oldalon, Németh tiszta helyzetbe került, a labdát azonban elvesztette.
    20. perc: Nagy jobb oldali éles beadása az egyik védőről gólba tartott, Tóth azonban bravúrosan mentett.
    47. perc: Vásárhelyi 7 méterről gyengén találta el a labdát és Tóth hárítani tudott.
    68. perc: a békéscsabaiak a bal oldalon vezettek támadást, a kapu elé ívelt labdát Szabó II kiütötte, éppen Moós elé, aki 8 méterről fölé lőtt.
    70. perc: Németh kicselezte az elébe futó Szabó II-t és 6 méterről az üres kapuba helyezte a labdát, 1:0.
    85. perc: debreceni támadást Nagy fejessel fejezett volna be, de a labda a kapufáról visszapattant Németihez, aki egy méterről (!) gyengén találta el. Tóth kiütötte, majd Láza felszabadított!

    Az I. félidőben kiegyenlített játék folyt, mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, tetszetősen, lendületesen. Fordulás után kiütközött a debrecenieknél a támadósor erőtlensége és a jobb csapatteljesítményt nyújtó Békéscsaba kihasználta a gól szerzési lehetőséget - megérdemelten győzött!
    Jó: Dávid (a mezőny legjobbja), Tóth, Dobó, Láza, ill. Vachter, Nagykaposi.
    (Fülep Kornél)

    10. Békéscsaba 12 5 3 4 13-12 13
    ...
    14. Debrecen 12 3 3 6 9-13 9

    Népsport, 1972. október 30.
    Remek csapatmunkával:
    Bcs. Előre Spartacus - Debreceni VSC 1-0 (0-0)


    Vasárnap délután, napsütéses időben, 1 500 néző előtt került sor Debrecenben a Bcs. Előre Spartacus - DVSC NB I/B-s labdarúgó mérkőzésre.
    A békéscsabaiakat elkísérő szurkolók már akkor hallattak magukról, amikor kivonultak a pályára az együttesek.
    Halász (5) játékvezető sípszavára a következő összeállításban kezdtek a csapatok:
    Bcs. Előre Spartacus: Tóth M. (8) — Kvasz (5), Dobó (8), Láza (7), Lukoviczki (6), Kerekes B. (4), Kovács (6), Dávid (9), Kerekes A. (4), Németh (6), Bánáti (4). Edző: Piller Sándor
    DVSC: Szabó II (6) — Lipők (6), Vachter (8), Sóvágó (6), Tóth (4), Nagykaposi (8), Nagy (4), Mezei (4), Potyók (6), Vásárhelyi (4), Erzse (4). Edző: Nagy János
    Csere: Kerekes B. helyett Moós (6), a szünetben, Bánáti helyett Schneider (4), a 61. percben, ill. Potyók helyett Garabuczi (4), a 73. percben, Erzse helyett Németi (4), a 61. percben.
    Szögletarány: 8-5 (4-3), a Bcs. Előre Spartacus javára.

    Az első veszélyes támadást a debreceniek vezették — Mezei egyedül húzott kapura, több csel után azonban Kvasz feltartotta. A közvetett szabadrúgást a vasutasok nem tudták kihasználni, holott az a kapuról mintegy 7 méterre volt.
    A 11. percben a sokat mozgó Dávid elhúzott a jobb oldalon, beadását Németh tisztán kapta, azonban a lába alatt elhagyta a labdát. Góllal kecsegtető helyzet volt!
    Három perc múlva Tóthnak kifutással kellett tisztáznia és a 16-oson kívül kézzel fogta meg a labdát. A 17 m-ről megítélt szabadrúgást Nagykaposi bombázta — arasznyival a léc fölé.
    A 20. percben Nagy jobboldali beadása az egyik védőről a kapufa tövénél már-már gólba perdült, azonban Tóth M. bravúrosan kitolta a labdát.
    Kissé beszorult az Előre és ebben az időszakban a kiugró Nagyot Dobó csak szögletre tudta szerelni.
    Később ismét a vendégcsapat irányított és a 38. percben Kerekes A. 22 m-ről veszélyes bombát küldött centiméterekkel a léc fölé.

    Szünet után a 47. percben Erzse átadását Vásárhelyi 7 m-ről eléggé gyengén helyezte a jobb sarokba. Tóth előbb tenyérrel megállította a labdát, majd megfogta.
    A 63. percben a lila-fehérek megszerezhették volna a vezetést. Egy balról beívelt labdát Szabó II kiütött, éppen Moós elé, aki egyet igazított rajta, majd 8 m-ről fölé vágta.
    A 70. percben eldőlt a mérkőzés sorsa. A jobb oldalon Dávidék háromszögeltek, majd Schneider a 16-osra küldte — laposan — a labdát. Az átadással Németh kiugrott, kicselezte az elébe futó Szabó II.-t, és laposan 6 m-ről az üres kapuba helyezte a labdát, 1-0.
    A befejezés előtt öt perccel Nagy fejese a kapufáról Németihez pattant, aki 1 méterről (!) rárúgta, de Tóth villámgyors vetődéssel beleütött a labdába, majd Láza kirúgta a labdát a mezőnybe.

    Igen jó játékot hozott a találkozó. A csabai együttes sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint a vendéglátó DVSC. Az Előrében ezúttal több játékos kimagasló formában játszott, ami kevésbé mondható el a hazaiakról.
    A mérkőzés végén Piller Sándor edző örömmel nyilatkozott:
    „Otthon úgy gondoltam, hogy azonos erejű és képességű a két csapat, éppen ezért a döntetlenért indultunk harcba, örömünkre a csapat a vártnál jobban játszott, különösen a csapatmunka, az összjáték volt igen jó és ennek alapján — úgy gondolom — egygólos győzelmünk megérdemelt”
    (Fülep Kornél)

    Békés Megyei Népújság, 1972. október 31.