magyarfutball.hu

MÁV DAC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2020.04.25, 23:35
    MÁV DAC (Győr) - Békéscsaba 0:0

    Győr, 3000 néző. V: Nagy G.
    MÁV DAC: Tóth L. — Kiss, Kovács, Nagy, Németh, Máté, Pálos, Gyömörei, Horváth (Tóth S., a szünetben), Lénárt, Buti. Edző: Kovács Imre
    Békéscsaba: Tóth M. — Kvasz, Dobó, Láza, Lengyel (Lukoviczki, a 77. percben), Kerekes, Kovács (Veszelka, a szünetben), Dávid, Tóth T., Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor.

    10. perc: Németh a lesre játszó győri védők között kiugrott, de lövését a jól helyezkedő Tóth L. kiöklözte.
    38. perc: egy korszerű csabai támadás végén Németh lövését Tóth L. bravúrral ütötte szögletre.
    43. perc: Dávid lövése után az egyik győri védő lábán irányt változtatott a labda és Tóth L. visszavetődéssel a kapuvonalon kaparintotta meg azt.
    44. perc: Pálos fejese alig csúszott ki a léc fölött.
    62. perc: Buti fejelt az üres kapura, de a visszafutó Dobó a léc fölé fejelte a labdát.
    66. perc: Gyömörei fejese a jobb oldali lécen csattant.
    87. perc: Tóth T. a labda elrúgásáért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

    Az I. félidőben a kapujuk előtt tömörülő csabaiak ügyesen lassították a játékot, ellentámadásaikkal gólveszélyes helyzeteket teremtettek a győri kapu előtt.
    Szünet után beszorultak a vendégek, erőteljesebben rohamozott a MÁV DAC, de középen és lassan épített támadásaik nem vezettek eredményre.
    Jó: Tóth L., Kiss, Kovács, ill. Láza, Kerekes, Németh.
    (Havasréti Béla)

    1. MÁV DAC 7 5 1 1 14-7 11
    ...
    10. Békéscsaba 7 2 3 2 6-6 7

    Népsport, 1972. szeptember 25.
    Megérdemelt pontszerzés:
    MÁV DAC - Bcs. Előre Spartacus 0-0


    NB I B-s labdarúgó mérkőzés, Győr, 3 000 néző. V.: Nagy G. (7)
    MÁV DAC: Tóth L. (7) — Kiss (6), Kovács (6), Nagy (5), Németh (5), Máté (6), Pálos (5), Gyömörei (4), Horváth (2), Lénárt (5), Buti (5). Edző: Kovács Imre
    Előre Sp.: Tóth M. (6) — Kvasz (7), Dobó (6), Láza (7), Lengyel (4), Kerekes (7), Kovács (3), Dávid (4), Tóth T. (4), Németh (7), Schneider (4). Edző: Piller Sándor
    Csere: Horváth helyett Tóth S. (4), szünetben, Kovács helyett Veszelka (3), a szünetben és Lengyel helyett Lukoviczki (—) a 77. percben.
    Sárga lappal figyelmeztetve: Tóth T., a 87. percben.
    Szögletarány: 10-2 (4-1) a MÁV DAC javára.

    Vasárnap délelőtt többször is futó eső áztatta a dunántúli várost és vele együtt a MÁV DAC pálya játékterét. A találkozó kezdésére azután kisütött a nap, de eléggé síkos talaj fogadta a csapatokat.
    A győri vasutasok kezdtek jobban és az 5. percben baloldali szöglet után Pálos a léc fölé fejelt.
    Két perccel később újabb győri szöglet következett és ekkor Tóth M. öklözéssel hárított.
    A 8. percben Pálos 16 m-ről kapura lőtt, a vizes labda kiperdült a vetődő Tóth M. kezéből, de nem volt a közelben senki.
    Tíz perc után feljöttek a csabaiak és rögtön nagy helyzetet hagytak ki. Németh vezette a labdát, a győri védők leadást várva hátráltak, Németh kapuratört és 12 m-es lövését a jól helyezkedő Tóth L. öklözéssel hárította.
    Nem sokkal később kecsegtető támadás alkalmával Tóth Tibort tévesen állította meg lesen Hontvári partjelző.
    Negyedóra elteltével enyhe, de teljesen meddő hazai fölény alakult ki.
    A kapujuk elé tömörülő csabaiak csírájában fojtották el a győri akciókat és ellentámadásaik mindig veszélyt jelentettek, így a 38. percben a felfutó Kvasz keresztbe lőtt labdáját Németh mellel maga elé tette, majd 12 m-ről fejmagasságban kapura lőtt. A győri kapuvédő óriási bravúrral szögletre hárított.
    A 44. percben már a magasba lendültek a lila-fehér mezes játékosok kezei. Kovács a bal szélen vezetett támadást, beadását a győri védők röviden mentették, Dávid kapura lőtt. A labda az egyik győri játékos lábán irányt változtatva már a kapu felé tartott, amikor Tóth L. gyors visszavetődéssel a kapuvonalon megkaparintotta a labdát.

    Szünet után erőteljesebben rohamozott a győri csapat.
    Az 50. percben Tóth M. kivetődéssel szerezte meg a labdát, miközben Pálos megrúgta a csabai kapust. Tasnády már melegített, de azután három perces szünet után Tóth M. folytatta a játékot.
    Két szabadrúgás következett, az egyiket Máté küldte és Tóth M. hárította, míg a másikat szinte azonos helyzetből Lengyel bombázta kapura, de a kitűnően védő győri kapus szögletre nyomta a labdát.
    Erősödött a győri csapat nyomása, beszorultak a csabaiak.
    A 62. percben az előretörő Kiss ívelte a labdát a 11-es pontra, Tóth M. kifutva öklözte a labdát, de röviden, és Buti egyből a kapura fejelt. Ezúttal a győri játékosok és a hazai szurkolók kiáltottak már gólt, de a visszafutó Dobó a léc fölé fejelte a labdát.
    Öt perccel később baloldali szögletrúgás után Gyömörei fejese a jobboldali lécen csattant. Támadott a MÁV DAC. Egy alkalommal Pálos lesről iramodott kapura, de a védők beérték és a győri gólzsák szorongatott helyzetében a léc mellé lőtt.
    A 87. percben Tóth T. feleslegesen elrúgta a labdát és a győri szurkolók követelésére Nagy játékvezető felmutatta a sárga lapot.
    Amikor három perces hosszabbítás után felharsant a mérkőzés végét jelző sípszó, a békéscsabai játékosok boldogan borultak egymás nyakába, és ünnepelték a megérdemelten szerzett pontot.

    Békés Megyei Népújság, 1972. szeptember 26.