magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Kaposvári Kinizsi 0 : 4 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.09, 11:41
    Győzött Egerszegen, mégis kiesett a K. Kinizsi
    Zalaegerszegi TE - Kaposvári Kinizsi 0:4 (0:2)
    Zalaegerszeg, 800 néző. V: Temesvári.
    K. Kinizsi: Murányi — Balogh, Szili, Gergely — Pados, Márkus — Gulyás, Kovács, Bíró, Herbei, Szűcs. Edző: Váradi Lajos
    Zalaegerszeg: Könstler — Pásztor, Monostori, Mihalecz — Kárpáti, Belák — Magyar, Egyed, Arató, Madár, Tóth. Edző: Titkos Pál.
    Rögtön a kezdés után támadásba lendült a kaposvári csapat, amely szinte kapujához szegezte az eléggé lagymatagon játszó hazaiakat. A 13. percben már vezetést is szerzett a Kinizsi, a kitörő Kovács célozta meg Künstler kapuját. A kapus csak kiütni tudta a labdát, s a berobbanó Herbei a hálóba nyomta azt, 0:1. Válaszként a hazaiak baloldali támadása után csak a kapufa mentette Tóth lövését. Inkább a Kinizsi irányított. A kaposvári támadások a 29. percben hoztak újabb gólt. Bal oldalon futott a Kinizsi támadása, Kárpáti és Monostori egymást akadályozta a labda megszerzésében, kifutott a kapus is, Szűcs fölismerte a helyzetet, és a kapunak háttal állva emelte a hálóba a labdát, 0:2. A másik oldalon Murányi két ízben bizonyíthatta, hogy jó formában van.
    Szünet után már a 2. percben újabb gólt ért el a K. Kinizsi. Kovács átjátszotta Mihaleczot, és szép egyéni játék után megszerezte a harmadik gólt, 0:3 A 29. percben a szórványosan támadó hazai csatárok közül Egyed szánta rá magát a lövésre, a labda túljutott Murányin, de mentett a kapufa. A 39. percben Herbei két csel után tisztára játszotta magát, és közelről a hálóba lőtt, 0:4
    A találkozóra rányomta bélyegét, hogy a mérkőzés két pontja csak a kaposváriak szempontjából fontos. A rekkenő hőségben a zalaegerszegi csapat nem is erőlködött, a hazaiak csak egyéni kitörésekkel próbálkoztak. A Kinizsit fűtötte a remény, hogy esetleg még győzelmével megmenekülhet. Nagy becsvággyal játszottak a kaposváriak, akiket ezen a mérkőzésen a szerencse sem hagyott el, hisz a csapat csaknem valamennyi helyzetét értékesítette. A K. Kinizsi rászolgált a győzelemre az erősen közepes szintű idényzáró NB II-es találkozón, mert a csapat minden részében jobb volt, mint ellenfele. A közvetlen védelem tagjai kévés dolgukat jól látták el. Márkus és Pados nemcsak védekezett, de támadott is. Elöl Kovács és Herbei jeleskedett. A hazai csapatból Monostori, Mihalecz és Egyed játéka dicsérhető.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1963-07-02