magyarfutball.hu

Csepel Autó SE - Kaposvári Kinizsi 4 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.06, 15:39
    (Budapesti tudósítónktól.)
    Csepel-Autó—K. Kinizsi 4:0 (1:0)
    Dunaharaszti, 1500 néző. Vezette: Czirják.
    Csepel Autó: Kovács — Halász, Kreisz, Fucskár — Pintér, Kemény — Belovai, Kiss, Stahl, Rátkai, Kosztolányi. Edző: Lörincz E.
    K. Kinizsi: Murányi — Balogh, Szili, Zaagh — Bíró, Márkus — Gergely, Herbei, Kovács, Ács, Szűcs. Edző: Váradi Lajos.
    Ideges légkörben kezdődött a kiesés szempontjából oly fontos dunaharaszti mérkőzés. Először a kaposváriak kaptak jobban lábra, s már az 5. percben Kovács megcélozta a kaput, de lövése mellé szállt. Azután Zaagh húszméteres szabadrúgása keltett némi izgalmat, pedig a lövés elzúgott a bal kapufa mellett. A nagy igyekezetben mindkét csapat igen sokat hibázott. A 19. percben a hazaiak dolgoztak ki jó helyzetet, Rátkai azonban négy lépésről az üres kapu fölé lőtt. Ezt követően Murányi belerúgott Rátkaiba. Nem sokkal később Kiss akart törleszteni, de nem találta el a kaposvári kaoust. Mind keményebbé vált a játék, s egyre jobban hullámzott. A 23. percben Szűcs hamar- kodott el egy helyzetet, aztán Herbei bombázott fölé. A 35. percben sajnálatos sérülés zavarta meg a kaposvári hadrendet. Zaagh rosszul lépett, s annyira megsérült, hogy úgy vitték ki a játéktérről. Gergely lett a balhátvéd. A védelem zavarát jól használta ki a hazai együttes. A 38. percben Kosztolányi Belovai elé játszott, s az nyolc méterről a hálóba lőtt. 1:0.
    Szünet után a tíz főre olvadt kaposvári csapat nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe. A 47. percben Herbei—Szűcs adogatás után a szélső 14 méterről jó helyzetben kivárt, s a védők közbeléptek. A 68. percben Kovács késlekedett hasonlóképp, és ismét felszabadult a hazai kapu. A 75. percben végeredményben eldőlt a mérkőzés sorsa: Kosztolányi a fél pálya táján kapta a labdát, Balogh végigkísérte őt, végül is a szélső nyolc méterről a jobb sarokba bombázott. 2:0. A 83. percben az őrizetlenül hagyott Kiss harminc méterre Murányi kapujától tisztán vehette át a labdát, kiugrott, és a 16-osról nagy gólt lőtt. 3:0. Egy perccel később Herbei szépíthetett volna, azonban biztos helyzetben a kapusba vágta a labdát. A 85. percben a 16-osról rúghatott szabadot a Csepel-Autó. Stahl lövése a sorfal mellett vágódott majdnem védhetetlenül a hálóba. 4:0.
    A poros, igen rossz talajú pályán kemény küzdelem folyt. Végeredményben a két támadósor közti különbség döntött. Míg a hazai csatárok jóformán minden helyzetet kihasználtak, addig a kaposvári ötösfogat tagjai a kínálkozó alkalmak sorát hagyták ki. Döntőnek bizonyult Zaag sérülése is, ez feltétlenül közrejátszott abban, hogy a Csepel-Autó aránylag könnyen szerezte meg az értékes két bajnoki pontot. Jók: Halász, Kreisz, Pintér. Kosztolányi, illetve Szili, Bíró. Márkus.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1963-05-14