magyarfutball.hu

Csepel Autó SK - Kaposvári Kinizsi 0 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.06, 11:55
    Budapesti tudósítónk távbeszélőjelentése:
    Szerencsés, de megérdemelt győzelem
    Csepel Autó SK - Kaposvári Kinizsi 0:1 (0:0)
    Budapest, Népliget, Petőfi-pálya, 400 néző. V: Ternóczky.
    Kinizsi: Rapp — Szigeti, Szili, Gergely — Kelemen, Márkus — Ács, Szentgróti, Várvizi, Farkas, Horváth. Edző: Király Tivadar.
    Csepel Autó: Kiss — Hochrein, Kreisz, Boda - Hauscher, Tajti - Kalász, Handó, Pásztor, Kerekes, Vígh. Edző: Szabó Géza.
    A mérkőzés megkezdését váratlan esemény zavarta rült, hogy a kaposváriaknál Pálfalvainak hiányzik az orvosi igazolása. Emiatt aztán több mint negyed órát késett a kezdés. A csepelieknél is akadt gond a kezdés előtt. Végül is mezőnyjátékos került a Cs. Autó kapujába.
    Már az első percben izgalmas jelenet adódott a csepeli kapu előtt. A szükségkapus kifutott, Acs azonban 25 méterről nem talált az üres kapuba.
    Fokozatosan fölénybe került a széltől támogatott Kinizsi, veszélyes helyzetet azonban nem tudtak teremteni a kaposvári csatárok, játékukba nagyon sok átadási hiba csúszott.
    A kaposváriaknak nemigen ízlett a vizes, füves talaj sem. A 13. percben egy partdobással Horváth futott el, hátragurítás helyett azonban nehéz szögből a kapusba lőtt. Az első csepeli támadás Kerekes talpalása miatt akadt el. A 28. percben már 5:0 volt a szöglet- arány a Kinizsi javára. Még ebben v* percben Márkus .únta még a csatárok tehetetlenségét, s 25 méterről nagy lövést küldött valamivel mellé. Az ellenkező oldalon egy csepeli támadás csak úgy hiúsult meg, hogy Rapp jó ütemben futott ki kapujából.
    Gyorsabb lett a játék, most már elég sokat lőttek a Kinizsi-csatárok. A 25. percben Szentgróti labdája a kapufa felső sarkán csattant. A 39. percben Acs éles, lapos lövése jutott a kapufa éléről ki az alapvonalon.
    Szünet után felgyorsult a játék. Az 51. percben Kerekés az ötösön Szigetitől és Szilitől zavarva lőtt alig mellé. Tíz perc után alábbhagyott a lendület, s ettől kezdve még több hibát vétettek a játékosok. Általában a két 16-os között hullámzott a játék.
    A 73. percben született a mérkőzés egyetlen gólja. Szentgróti egy hátulról kapott labdát ügyesen vitt fel, kiugratta Horváthot, aki védőjét kicselezve tíz méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 0:1. A kapus nem védhette a jól eltalált labdát.
    A gólra heves csepeli rohamok következtek válaszként. A kaposvári védelem azonban Szilivel az élen hyugodtan verte vissza ezeket a támadásokat, s az eredmény már nem változott.
    Közepes iramú mérkőzést vívett a két csapat. A színvonal sok esetben a közepes alatt mozgott. Mindkét csapat tagjai sok hibával játszottak. Feltűnően sok volt az eladott labda és a rossz irányzékú lövés. Kitűnt, hogy a mérkőzésen a csepeliek játszottak nyugodtabban, hisz az ő számukra az eredmény már mindegy volt. A Kinizsi viszont idegeskedett. Ez idegeskedés számlájára írandó, hogy az első félidő aránylag nagy fölényét sem tudta a csapat gólokra váltani. Végeredményben az a körülmény, hogy a Kinizsi valamivel többet támadott, s a kaposvári csatárok több helyzetet is teremtettek, mint a csepeli ötösfogat, eldöntötte a mérkőzés sorsát. Szerencsével ugyan, de éppen az elmondottak alapján nem érdemtelenül jutott a Kinizsi a két értékes bajnoki pont birtokába.
    Egyénileg Rappnak egy komoly labdája akadt, akkor remek kifutással biztos góltól mentette meg kapuját. A Kinizsi, de a mezőny legjobbjának is Szili bizonyult. A középhátvéd kissé darabosnak tűnik. de mint ezen a mérkőzésén is bebizonyosodott, nagyon hasznos. Gergely időnként Szilihez hasonlóan jól játszott, de neki könnyebb dolga volt, mint hátvédtársainak. Szigetit az elég jó csepeli balszárny többször zavarba hozta. A fedezetek közül Kelemen az első félidőben jól játszott, szünet után elhalványult. Márkus szürkébb volt a szokottnál, dícséretére szolgáljon, hogy többet lőtt kapura, mint néhány csatár. A támadósorból egyedül Szentgróti játéka emelkedett az átlag fölé. Ez a nagy munkabírású fiatal labdarúgó hol a jobb, hol a bal oldalon tűnt fel, épített és lőtt is. Kár, hogy a lövésekkel nem volt szerencséje. Horváthot csak gólja dicséri. Ács bátortalan, Várvízi hátravontan, inkább a védőknek segített. Farkas lelkileg nem volt felkészülve a mérkőzésre, megilletődötten játszott.
    A Csepel Autó csapatában Kreisz. Pásztor és Kerekes Játszott átlagon felül.
    Ternóczky játékvezető mindkét fél terhére több hibát vétett.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1959-06-02