magyarfutball.hu

Budafoki LC - Dorogi FC 4 : 4 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1998/1999, 1. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 300
  2. 24 óra: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.22, 15:43 (szerk.: 2017.09.22, 20:40)
    Budafoki LC -Dorogi FC 4-4 (2-2)
    Budapest, 600 néző, vezette: Herbály (Móricz, Varga)
    Dorogi Football Club: Belányi - Borsos - Horváth G., Kiss Sz., Móra - Bodó, Hódosi (Schafranek), Marczinkó, Csapó (Nagy S.) - Bene, Czifferi. Edző: Honti József.

    A nagy hőség ellenére sokan voltak kíváncsiak a Nyugati csoport rangadójára. Álomszerűén kezdtek a vendégek, és a 7. percben megszerezték a vezetést. Marczinkó pontos beadását a Dorogon debütáló Bene Ferenc (édesapja a legendás újpesti focista) remek fejessel küldte a hálóba a labdát, 0-1.

    A dorogiak kezdeményeztek többet, ám a 20. percben egyenlítettek, majd nem sokkal később a vezetést is megszerezték a budafokiak, 2-1. És nem volt vége a gólparádénak. A 43. percben a kapufáról kivágódó labdát a szemfüles Bene fejelte a léc alá, 2-2.

    Fordulás után az 58. percben elaludt a vendégek védelme, amelyet a hazaiak könyörtelenül kihasználtak, 3-2. Ezután nagy erővel támadott a DFC, és a 70. percben egyenlített. A Lombard FC-ből kölcsönben játszó Szűcs Marczinkó átadását 15 méterről lőtte a hálóba, 3-3.
    Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, szeretett volna győzelemmel rajtolni. A dorogiak tudatosabban futballoztak, egyre- másra vezették a jó támadásokat. Ennek eredményeként a 87. percben Bene szép fejesgóllal vezetéshez juttatta csapatát, 3-4.
    A mérkőzés vége drámaian alakult. Ilyenkor kell a higgadtság, ám ismét kísértett a múlt. Az utolsó percben leblokkolt a dorogiak bal oldali védelme, egyenlítettek a budafokiak, 4-4.

    Voltaképpen elégedett lehetne a DFC a döntetlennel, de a mérkőzés összképe után sajnálhatja az elpuskázott lehetőséget. Jó csapat a Budafok, de az utolsó percben már nem szabadna ilyen hibát elkövetni. A jó iramú és színvonalú találkozón mindkét csapat rengeteget futott, a közönség érthetően jól szórakozott, hiszen manapság ritkán lehet nyolc gólt látni.

    Jók: Bene, Marczinkó, Szűcs, Bodó.

    Perger Károly ügyvezető elnök: - Gólokban gazdag és jó mérkőzés volt, de figyelmeztető, hogy védelmünk nem állt feladata magaslatán.

    Forrás: 24 óra, 1998. augusztus 10.

    Megjegyzés: A Budafok összeállítása nem szerepelt a tudósításokban. A gólszerzőik Sitku (3) és Kurucz voltak (Kint voltam a mérkőzésen)
     
  2. avatar: lattila2
    2017.07.14, 12:14
    A Budafokból Sitku, a Dorogból Bene triplázott (az a Bene, aki a Gyirmótot is feljuttatta edzőként, illetve Pápán is volt edző többek között). A dorogiak szerintem picit nagy mellénnyel jöttek első számú bajnokesélyesként, idegesek is lettek a szurkolóik, mikor a Budafok másodjára is vezetést szerzett, oda is kellett menniük a rendezőknek. A vége sem volt eseménytelen, a 90. percben vezetést szerzett a Dorog, az ellentámadásból egyenlített a lefújás előtt a Budafok.