magyarfutball.hu

Vasas Vörös Csillag Traktorgyári SK - Kaposvári Kinizsi 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.09, 11:35
    Hatvan percig a Kinizsi támadott
    Traktorgyár- K, Kinizsi 1:1 (1:0)
    Budapest, 1000 néző. Vezette: Petri.
    Traktorgyár: Muraközi —Beliczki II., Krecska, Németh — Sáros I., Zimányi — Beliczki I., Schulz, Horváth, Katona, Kuszenda Edző: Szalai István.
    K. Kinizsi: Őri — Szigeti, Szili, Gergely —Tóth, Márkus —Ács, Szentgróti, Horváth, Laczkovics, Lieber. Edző: dr. Zádori László.
    Kaposvári mezőnyfölénnyel kezdődött a mérkőzés, komoly helyzet azonban az első húsz percben nem akadt. Ekkor eleredt az eső, csúszós lett a talaj, és érdekes módon, jobb lett a játék. Az első veszélyes helyzet a traktorgyári kapu előtt adódott, Márkus 25 méteres hatalmas lövését Muraközi vetődve csípte el. A másik oldalon a 28. percben Schulcz veszélyes fejesét őri nyomta kapu fölé. Ezután néhány szögletet ért el a kaposvári együttes, a hazai védelem azonban biztosan hárított A 35. percben megszerezte a vezetést a Traktorgyár. Beliczki
    I. Schulcznak adott, ő 30 méterről lövésre szánta magát, és a labda a meglepett elkésve felnyúló Őri felett a hálóban kötött ki, 1:0. Őrinek feltétlen védeni kellett volna a nem túl erős távoli lövést A gól fellelkesítette a hazaiakat, de a kitűnően működő kaposvári védelmen a traktorgyáriak minden támadása elakadt
    SZÜNET UTÁN
    az első negyedórában változatos volt a játék. A 14. percben Beliczki I.—Horváth támadás után csak nehezen mentettek Sziliék. Ezután a játék a zuhogó esőben fokozatosan ellaposodott, s a nehéz talajon most már sok átadási hiba csúszott közbe mindkét részről. A 25. percben Szili az utolsó pillanatban vágta ki Kuszenda elől a labdát. A 33. percben végre sikerült a sokat támadó kaposváriaknak egyenlíteniük. Ács közeli lapos lövése talált utat Muraközi hálójába, 1:1. A gól után továbbra is inkább a kaposváriak támadtak, mégis a hazaiaknak volt egy nagy helyzetük. Horváth az ötösről fejelt kapu mellé.
    Az NB 11. kaposvári újonca sikert aratott első mérkőzésén a fővárosiak által biztos győztesnek vélt Traktorgyár ellen. A Kinizsi nemcsak lelkesen, de időnként szépen is játszott, rengeteg támadást vezetett, de a 16-os előtt megállt a csatárok tudománya. A hátvédhármas és a fedezetpár tagjai szinte végig kitűnően helytálltak, s elsősorban nekik volt köszönhetői hogy a 90 percből hatvanöt a kaposvári együttes támadott. Hogy ezúttal nem győztesen hagyta el a pályát a csapat, azt kizárólag a csatársor számlájára lehet írni. Ennek a sornak a játéka még sok javításra szorul. A 16-osig még csak-csak eljutottak, ott azonban csődöt mondtak. Jó iramú, érdekes, de közepes színvonalú volt csak a mérkőzés, és érdekessége elsősorban az volt, hogy a lényegesen kevesebbet támadó traktorgyári csatárok több helyzetet tudtak teremteni Őri kapuja előtt, mint a vendégek. A Kinizsi csatárai sok húzással építették támadásaikat, egyszer sem tudtak betörni a résekbe, s a védelmet nem is próbálták távolról átlőni.
    A kaposvári együttesnél Őri egy hibát vétett, abból is gól lett. Kiemelkedően játszott Szili, aki a földön és levegőben egyaránt uralta a mezőnyt. Nem lehet azonban kifogást emelni a két szélsőhátvéd játéka ellen sem. Márkus rengeteget volt játékban, a mezőny egyik legjobbjának bizonyult. Jól szerelt, s kitűnő labdákkal dobta támadásba társait. Tóth is jól küzdött. A csatársor játékáról már elmondtuk véleményünket, időnként a belsőhármas tagjai Vétették észre magukat. A fővárosi csapatban Beliczki II., Schulcz és Krecska nyújtott átlagon felülit.
    Petri játékvezető egy-két lest elnézett, fordított ítéletei is voltak, de ezek nem befolyásolták az eredményt.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1961-08-01