magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Kaposvári Kinizsi 6 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.13, 18:45
    Szünet után összeomlott a Kinizsi védelme
    Zalaegerszegi TE—K. Kinizsi 6:1 (2:1)
    Zalaegerszeg, 4000 néző. Vezette: Páldi.
    ZTE: Barna — Gáspár, Németh, Petrik — Bélák, Madár — Kelemen, Nagy, Dombai, Miilei, Ebed- li. Edző Jeny Rudolf.
    Kinizsi: Rapp — Szigeti, Szili, Gergely — Mózsi, Márkus — Ács, Bíró, Szentgróti, Kelemen, Horváth. Edző: Király Tivadar.
    A mérkőzés előtt a Kinizsi több játékosa rosszullétről panaszkodott. Mózsi a gyomrát fájlalta, Szili derékfájással bajlódott, Márkus sem volt teljesen rendben.
    Kezdés után rögtön az egerszegiek támadtak, s már a 6. percben alighogy megmenekült Rapp kapuja a góltól.
    A 9. percben Dombai 18 méteres lövését Rapp csak kiütni tudta, a labda Miilei elé szálit, s ő 10 méterről védhetetlenül vágta azt a hálóba. 1:0. A 15. percben vezette első támadását a Kinizsi, s ebből gól is született. Bíró hozta fel a labdát, kiugratta Ácsot. A szélső látta, hogy Horváth tisztán áll, eléje gurított, s Horváth két őrzője mellett a hálóba lőtt. 1:1.
    Változatosabb, élénkebb lett a játék. Mindkét kapu többször forgott veszélyben. A 20. percben ll-est vétettek a Kinizsi-védők, Dombai büntetőrúgását azonban Rapp szögletre ütötte.'
    A 22. percben Madár egyedül hozta fel a labdát, mindenki átadást várt, a fedezet azonban húsz méterről kapura lőtt, s a labda a jobb kapufáról vágódott a hálóba: 2:1.
    A második félidő rögtön ZTE- góllal kezdődött. Szögletet harcoltak ki az egerszegiek, a beívelt labdát Szili röviden fejelte ki, az visszaperdült az egerszegi Kelemenhez, aki másodszor ívelt be, most Miilei fejére, s a csatár nem hibázott. 3:1. Összeomlott a Kinizsi. A csatárok sem tudták tartani a labdát, a védelem pedig átjáróház lett. Ettől kezdve szinte macska-egérhare folyt a pályán.
    A 10. percben Milei—Dombai— Kelemen támadás után a jobbszélső lőtte a negyedik gólt, majd a 15. percben a rossz sorfal mellett Petrik bombázott a hálóba egy szabadrúgást. 5:1. A 35. percben Dombai hagyta faképnél a Kinizsivédőket, s az elemében levő szélső a kafutó kapust is kicselezve hatra növelte a ZTE-gólok számát. A továbbiakban már csak a kaposváriak szerencséjén múlt, hogy a Kinizsi nem kapott újabb gólokat.
    Általában bizalom kísérte Zalaegerszegre a kaposvári csapatot, mégis súlyos, az idény legnagyobb veresége következett be. A mérkőzés sorsát már eleve eldöntötte az, amit elöljáróban elmondottunk. A Kinizsi néhány nem teljes értékű játékossal lépett pályára. A gyógyszerekkel átmenetileg helyreállított egészségű játékosokon hamarosan erőt vett a fáradtság, így a többiekre kettőzött munka hárult. A ZTE jobb formában is van, mint a kaposvári csapat. Gyorsaságban, keménységben egyaránt felülmúlták a Kinizsi labdarúgóit. A vereség döntő oka, hogy tervszerűtlenül játszott a Kinizsi. A játékosok könyen vették a mérkőzést, nem rendezkedtek be szoros emberfogásra. Emiatt Madár, de főkent Dombai szabadon száguldott mindenkor a Kinizsi-kapu felé. Ezek a tényezők együttesen adnak magyarázatot a zalaegerszegi l:6-ra. A látottak alapján az eredmény igazságos. Sőt, könnyen nagyobb arányban is győzhetett volna a ZTE, amelynek csapatából Gáspár, Bélák, Madár és Dombai nyújtott egészen kiemelkedő teljesítményt. A Kinizsiből csupán Szentgróti, Bíró, Szigeti és időnként Gergely játszott jól. A többiek igen szürkén, sok hibával szerepeltek.
    Páldi játékvezető igazolta jó hírnevét. Mindvégig kiválóan, szinte hiba nélkül vezette a játékvezetői szempontból nem túlságosan nehéz mérkőzést.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1959-04-14