magyarfutball.hu

Műegyetemi FC - MUE 3 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.03, 23:04
    M. F. C. I. győz 3:1 a M. U. E. 1. ellen,

    (Saját tudósitónktól.)A »Magyar Labdarugók Szövetsége« által kiirt football-bajnokság negyedik mérkőzése tegnap délután 3 órakor folyt le a Csömöri-uti versenypályán. A Műegyetemi Football- Club és a Magyar Uszó-Egylet első csapatai matcheltek gyönyörű tavaszi időben, szépszámú közönség jelenlétében. A match igen érdekes lefo­lyásu volt és mindkét csapat oly szép összjátékkal küzdötte végig a mérkőzést, hogy ugy a M. F. C., mint a M. U. E. méltóan foglal helyet legjobb football-csapataink sorában. A match eredménye 3 goal volt 1 ellen a Műegyetemi Football-Club javára. A tegnapi vereség azonban ne lankaszsza a Magyar Uszó-Egylet legénységét további tevé­kenységében, mert két-három heti szorgalmas tré­ning mellett feltétlenül kitűnő formát fognak el­érni és bátran állhatnak szembe az erős bécsi és prágai csapatokkal.
    A csapatok összeállítása a következő volt:
    Műegyetemi Football-Club.Kapuvéd: Boross. Hátvéd: Gilly, Reiner. Fedezet: Lindner, Gillemot, Pobuda. Csatárok: Takács, Hochstein, Lauber, Missky, Wagner.
    Magyar Uszó-Egylet.Kapuvéd: Hamvas. Hát­véd: Bodor, Fekete. Fedezet: Hosszu, Pösze, Kiss. Csatárok: Halász, Békés, Szerémi, Kraft, Göndör.
    A M. U. E. kezdi ugyan a játékot, de a mű­egyetemiek rögtön elfogják a labdát, és erősen tá­madják az uszók kapuját. Hamvas egy biztosnak látszó goalt oly ügyesen véd ki, hogy a közönség hatalmasan megtapsolja. Tizenegy percz után azon­ban Lauber már goalt lő a M. F. C. javára. A küzdelem továbbra is javarészt a M. U. E. terüle­tén folyik és bár a műegyetemiek erősen igyekez­nek előnyüket megnagyobbítani, ujabb eredményt nem érnek el, mert a M. U. E. védelme kitűnően működik. Half time-kor 1:0 az eredmény a M. F. C. javára.
    Szünet után a M. U. E. csatársora veszi át a támadást. Eleinte ugy látszik, mintha a remekül működő műegyetemiek során lehetetlen volna a labdát átvinni. Öt percz után azonban Hosszu tá­mogatásával Szerémi a kiegyenlítő goalt lövi a M. F. C. kapujába. A M. U. E. csapatja ujult erővel folytatja a támadást mintegy tiz perczig. A tizen­hatodik perczben ismét a műegyetemiek csatár­sora kerekedik felül és a tizenhatodik perczben Lauber a második goalt lövi a M. U. E. kapujába. A fürge uszók nagy igyekezettel ragadnak meg minden alkalmat, hogy a labdát saját területükről az ellenfél kapuja elé röpítsék, azonban Gilly és Reiner hátvédek biztos játékán megtörik minden támadás. A játék vége előtt a műegyetemiek erő­sen szorongatják a M. U. E. kapuját és a heves védelem közben az uszók egyik tagja rugja a lab­dát a saját kapujába. A match eredménye tehát az, hogy a Műegyetemi Football-Club első csapatja 3 goallal győzött a Magyar Uszó-Egylet 1 goalja ellenében.
    Tagadhatatlan, hogy a M. F. C. tán még soha sem játszott szebben, mint a tegnap kiküzdött mérkőzésük alkalmával. Összjátékuk gyönyörű volt és támadásaikkal is kiváltak, melyekben a csapat minden tagja egyaránt jól működött. Gillyn és Reineren kívül Lindner és Gillemot érdemelnek külön dicséretet remek játékukért.
    A M. U. E. csapatában ismét a jeles kapu- véd vált ki. Boda és Fekete, a két hátvéd is ki­tünően működött. A csatársorban Göndör tűnt ki odaadó, szép játékáért Szerémi egyik legjobb kö­zépső csatárunk. Halász is sokkal szebb eredmény­nyel végezte volna támadásait, ha ellenfele nem éppen az az ördöngös Gilly lett volna.
    Versenybíró Klebelsberg, a B. T. C. tagja volt. Eleinte ugy tetszett, mintha fütty-gyakorla­tokat akarna végezni, mert a matchet folytono­san félbeszakította, később azonban bebizonyult, hogy a versenybíró szinte tulzásig ment preczizitással végezte tisztjét, a miért korántsem szabad őt gáncsolni.

    Magyar Nemzet 1901 március 11.
     
  2. avatar: fgymat
    2018.09.07, 10:36
    Budapest, márc. 10.
    * Labdarugó-mérkőzés. Vasárnap délután a csömöri-uti versenypályán a Műegyetemi Football-Klub és a Magyar Úszó-Egyesület állott szemben egymással. Délután fél kettőkor a második, három órakor pedig az első csapatok. A második csapatok közötti küzdelemben az eredmény két goal ellen egy a Műegyetemi Football-Klub javára. Dicséretttel kell megemlékeznünk a műegyetemi csapatról; kitünően játszott benne Gilly és Reiner elővédő, Lindner és Gillemot hátvédő, Takács Hochstein és Lauber csatázó. De az ellenfélnek is igen jók voltak a hátvédői Bodor és Fekete, továbbá Pösze elővédő, Halász és Szerémi csatázó és Aschner kapuvédő. Az eredmény az első félidő- egy goal ellen zérus, a második félidőben két goal ellen egy a Műegyetemi Football-Klub javára. Végső eredmény 3 : 1 ellen a műegyetemi csapat javára. A játékban résztvettek: & Műegyetemi Football-Klub csapatában: Takács, Hochstein, Lauber, Missky és
    Farkas csatázó, Lindner, Gillemot és Pobuda elővédő, Gilly és Reiner hátvédő, Boross kapuvédő; a Magyar Uszó-Egyestilet csapatában : Halász, Békés, Szerémi, Kraft és Göndör csatázó, Hosszú, Pösze és Kiss elővédő, Bodor és Fekete hátvédő, Aschner kapuvédő. Versenybíró Klebersberg volt.

    Budapesti Hírlap
    1901.03.11
     
  3. avatar: fgymat
    2018.09.07, 10:32 (szerk.: 2018.09.07, 19:03)
    Budapest, márczius 10.
    Az első osztályú bajnoki mérkőzések negyedike folyt le múlt vasárnap nevezett egyletek első csapatai közt. Az eredmény — mint előre látható volt — a M. F. C. győzelmével végződött. A M. F. C. győzelme tehát nem nevezhető meglepetésnek, de annál nagyobb meglepetés volt a játék nálunk szokatlan fairsége és ezzel a M. F. C. bebizonyította, hogy tud erőszakosság nélkül játszani is, győzni is. Ezen fordulat azonban a biró igazságos szigorúságának és tapintatosságának köszönhető. Klebersberg Géza volt a biró, a ki a játék elején minden szabálytalanságot büntetett és folytonos lefütyüléseivel csaknem megakadályozta a játékot, A biró szokatlan eljárásán eleinte megütközött a közönség és a játékosok egy része, lassankint azonban a hands-ek, foul-ok és off side játék, szabálytalan fellökések elmaradtak és a biró abba a kellemes helyzetbe jutott, hogy a második félidőben jóformán alkalma nem akadt a közbelépésre. A játék végén győző és legyőzött belenyugodtak egyaránt az eredménybe.
    Az első félidőben nagyobbrészt M. F. C. támad és csaknem állandóan ostromolja a M.
    U. E. kapuját. A sok meg-megújuló támadásnak végre lett eredménye, Lauber beviszi a labdát a kapuba. Az első félidőben több eredményt egyik fél sem ért el, így maradt 1:0 a M. F. C. javára. A második félidő elején a M. U. E. összeszedi magát és erősen támad, minek folytán változatos játék keletkezik. Csakhamar szép összjátékkal leviszik a labdát a M. F. C. kapuja elé és Halmay megszerzi csapatának a kiegyenilítő goalt.
    Ezután a Műegyetemiek forszírozzák a tempót és támadásaik erélyesebbek lesznek, Egy ily támadásnál a M. F. C. csatárai ide-oda adogatják a labdát a M. U. E. kapuja előtt, végre Hochstein belövi a kapuba. A játék befejezése előtt újból hasonló jelenet fordul elő, melynek eredménye a 3-ik goal a M. F. C. javára.
    A játékosok mindkét oldalon a szokott módon játszottak, csak Pozsonyi és Koch (Takács) nem voltak a rendes jó kondiczióban.

    Sport-Világ
    1901.03.17
     
  4. avatar: MikeAinsel
    2018.09.07, 09:24 (szerk.: 2018.09.07, 19:03)
    A Műegyetemnél Farkas = Wagner Zoltán Farkassal, gondolom valahol azért írták Farkasnak.

    A MUE csapata szerintem.
    Aschner - Fehéri (Fekete), Bodor, Kiss, Pozsonyi (Pösze), Halmay (Hosszú) Göndör?? (ő talán Klein) Kraft, Szerémi, Friedmann (Békés), Fischer (Halász)

    Gól: Lauber, Hochstein, öngól - Halmay
     
  5. avatar: heimo
    2017.04.18, 21:21 (szerk.: 2018.09.07, 19:02)
    Csömöri úti versenypálya,Jv.: Klebersberg Géza

    MFC: Boross - Reiner, Gilly - Pobuda, Gillemot, Lindner - Farkas, Missky, Lauber, Hochstein, Takács
    MUE: Aschner - Fekete, Bodor - Kiss, Pösze, Hosszú - Göndör, Kraft, Szerémi, Békés, Halász

    forrás: ?