magyarfutball.hu

BTC - MUE 2 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1902
játékvezető : Horváth Ferenc
nézőszámok:
  1. Budapesti Hírlap: igen nagy közönség
  2. Pesti Hírlap: ezer meg ezer

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.20, 21:06
    Bajnoki labdarugó-mérkózés. a Magyar Labda­rugók Szövetsége 1902. évi bajnokságáért tegnap délután 3 órakor a Budapesti Torna-Club és a Magyar Uszó-Egyesület mérkőzött első csapataival a csömöri-uti versenypályán. Az idő nagyon ked­vező volt, ugy, hogy a két tágas tribün majdnem megtelt az igazán buzgó fővárosi sportközönséggel.A pálya még mindig nagyon sáros, ugy, hogy a játék menete sokat veszített érdekességéből a kedvezőtlen talaj miatt.
    A M. U. E. kezdi a játékot és sok ideig kö­zépen, egységes támadás nélkül, folyik a játék.Majd a B. T. C. kezd offenzivába jönni s bár né­hányszor erélyesen támadja az Uszók kapuját, eredményt, a M. U. E. nagyon jól működő, hát­védei miatt, nem érnek el. Half time 0:0.
    Szünet után a B. T. C. szépen lerohan az ellenfél kapuja elé s Mannó goalt is lő, me­lyet azonban of-side miatt nem ítéltek meg. Á Budapesti Torna-Club tovább is ostro­molja a M. U. E. kapuját és ugy látszik, hogy az Uszók egymásután kapják be a goalokat. Tiz percz után sikerült is Mannónak, Luczius és Hajós szép játéka után, goalt lőni, azonban az ellen­fél továbbra is erősen tartja magát és bár a támadásra nem gondolhat, ügyesen védi ki egymásután a támadásokat. Félóra mulva egy cornerrugás hozza meg a B. T. C.-nak a máso­dik goalt. Cornerrugás után veszélyes támadás volt a M. U. E. goalja előtt s a labdát várat­lanul Ordódy lőtte be. A játék vége felé az Uszók friss erővel egy-két ügyes támadást intéz­nek, de siker nélkül. Eredmény 2:0 a Budapesti Torna-Club javára.
    A két bajnoki csapat tegnap egyébként nem állt ki legerősebb legénységeivel a mérkőzésre. Mindkét csapatnál észrevehettük, hogy még sokat fognak javulni, azonban a tegnapi játékuk határo­zottan nem elégített ki. Tény az, hogy a klasszis­ban javulást egyik legénységnél sem tapasztal­hattunk, sőt a mult évi őszi formájukat sem érték el.
    A B. T. C. játékosai közül kivált a kitűnő Wagner és Ordódy, a kik nagyon sok tapsot is kaptak. A csatársorban Hajós, Buda és Mannó tűnt ki, mig a Minder helyére állított Riedl nem való ebbe a csapatba.
    A M. U. E. csatárai közül Hoffmann és Fi­scher érdemel dicséretet. Péczely erőszakos játéka miatt nem való az első csapatba. Halmai, Kiss,Bodor és Steiner a védelemben nagyon ügyesen játszottak. Kitűnő volt a kapuvéd is, a ki olyan brilliánsan védett, mint Fehéri.
    Versenybíró Horváth Ferencz (FerenczvárosiT. C.) volt, a ki az of-side-ok körül tul nagy figye­lemmel járt el, különben nagyon ügyesen bírás­kodott.

    Magyar Nemzet 1902 február 11.
     
  2. avatar: heimo
    2017.03.31, 17:07 (szerk.: 2017.03.31, 17:07)
    Budapesti Torna-Club I. 2:0 eredménnyel győz a Magyar Úszó-Egyesület I. ellen.

    Az I. osztályú bajnokság tavaszi fordulójának sorsát döntötte el a múlt vasárnapi mérkőzés, melyen a Magyar Labdarugók Szövetsége legjobb két egyesülete a Budapesti Torna-Club és a Magyar Úszó-Egyesület első csapatai állottak egymással szemben.

    A mérkőzés előreláthatólag a B. T. C. győzelmével végződött, bár e siker nem csekély küzdelmébe került tavalyi bajnoki csapatunknak.

    Az első félidőben meglehetősen egyenlően támadtak s meglátszott mindjárt az első perczekben mindkét részen kifejtett energikus játékon a küzdelem komolysága. A második félidőben a sokkal szívósabb B. T. C. fölénybe jut s a M. U. E. kapuja előtti állandó támadásainak eredményeképpen két goalt ér el, melyet Mannó, illetve Lucius szereztek meg csapatuknak.

    A mérkőzés rendkívül érdekes lefolyású és gazdag volt változatos és botrányos jelenetekben. A M. U. E. játékosai úgy látszik azzal az eltökélt szándékkal indultak a küzdelembe,hogy az ellenfél játékosait elsőbben harczképtelenné teszik s ezen réven a mérkőzést majd a maguk javára döntik el. Még szerencse, hogy Horváth F. versenybíró igazságos Ítéleteivel rögtön elégtételt szerzett a B. T. C. játékosainak, kik nyugalmukat az ellenfél erőszakoskodásai daczára meg tudták őrizni. A durvaságban ezúttal a régi alakok domináltak. Fehéry kapuvéd álszakál leple alatt az ellenfél torkonragadásában és inzultálásában találta kedvtelését. Péczely erőszak dolgában persze ezúttal sem maradhatott társai mögött, Hoffmann, Aschner és Steiner pedig akkor, midőn ellenfeleik tőlük a labdát elszedték, nem átalottak utánuk futni és bosszúvágyukat korrektnek éppen nem nevezhető utánrugással kielégíteni.

    Meg is látszott különben a B. T. C. csapatán a vasárnapi mérkőzés következménye; a tavalyi 28 footballmérkőzésen összesen nem volt annyi sérültje, mint múlt vasárnapon. A lefolyt bajnoki mérkőzésen provokált jeleneteitől minden jobb ízlésű ember undorodva fordult el és igen sajnos, hogy football játékosaink ily módon járatják le e szép sportot.

    Sport-Világ, 1902. február 16.
     
  3. avatar: heimo
    2017.03.31, 17:00 (szerk.: 2017.03.31, 17:00)
    Bajnoki labdarugó-mérkőzés.

    Az új szezonban ma délután három órakor volt a második labdarugó-mérkőzés. A verseny, melyet a csömöri-uti versenypályán tartottak meg, a Budapesti Torna - Klub és a Magyar Úszó - Egyesület csapatai között folyt le.

    A küzdelem mindvégig igen heves és éppen ezért roppant érdekes is volt. Igen nagy közönség nézte az enyhe tavaszi időben az izgató küzdelmet hol egyik, hol meg a másik kapu előtt, bár a Torna - Klub elsőbbsége a játék elején már látható volt. Az első félidő goal nélkül maradt. A második félidőben azonban, vagy tíz percre a játék kezdete után, Mannó berúgta a labdát az Úszók kapujába, majd negyedóra múlva Lucius ismét a Torna -Klub embere szerzett csapata javára egy goalt. Ennél több goal ebben a félidőben sem volt, s igy végső eredmény 2:0 a Budapesti Torna -Klub javára. A győztes csapatban kitűnt Wagner és Lucius hátvédő, Ordódy elővédő, Mannó és Buda csatázó. A Magyar Úszó - Egyesület csapatában jó volt Bodor hátvédő, Péceli elővédő, Aschner és Hoffmann csatázó.

    Budapesti Hírlap, 1902. február 10.
     
  4. avatar: heimo
    2017.03.31, 16:53 (szerk.: 2017.03.31, 16:54)
    A második bajnoki labdarugó-mérkőzés folyt le vasárnap délután a csömöri-uti versenypályán. A saison koraisága dacára ezer meg ezer ember tolongott a tribünökön, de különösen az olcsóbb helyen, hol a fiatalság ütötte föl táborát. Kevéssel három óra után kezdődött a mérkőzés, mely a Budapesti Torna Club és a Magyar Úszó Egyesület csapatait szólította a versenytérre. E gyönyörű idő némileg helyrehozta a még pár nap előtt sáros pályát, így a mérkőzés is inkább lehetett fair és reális.

    Első félidőben lassú tempóban indult meg a játék, de néhány perc alatt már meglátszott a „tempó“, melynek minősége azután eldöntötte a matchet. A B.T.C.-nek tavaly ősz óta folytonosan trainingben levő s már egy matchet megjátszott csapata, 2:0 arányban győzött az első félidőben még remekül viszont támadó, de a másodikban már teljesen kifáradt M. U. E. csapata fölött. E 2:0 eredmény általában reálisnak ismerhető el, bár mindkét csapat sok alkalmat elszalasztott a goal-csinálásra. A B.T.C. három szabadrúgása teljesen kárba veszett, mert azok egyikét egyik játékosuk kissé a kapu mellé rúgta, a másikat pedig Vörös, a M.U.E. kapuvédje, gyönyörűen kivédte. A M.U.E. csapata szorgalmas training után e saisonban még oly formába jöhet, mely bizalmat gerjeszt az iránt, hogy a nemzetközi mérkőzések legtöbbjében sikeresen állhatja meg helyét. A közönség egy részének nem illő viselkedése sokszor nagyon befolyásolta a játékosokat, kiknek azért, hogy a közönségnek élvezetet szereznek, néhány goromba sértést is zsebre kell rakniok. Teljesen elütő ez a bécsi és prágai, a játékhoz értő közönség viselkedésétől, mely teljesen méltányosan tapssal vagy pedig hallgatással ítélkezik.

    Pesti Hírlap, 1902. február 11.