magyarfutball.hu

33 FC - MTK 3 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 10. forduló
játékvezető : Fehéry Ákos
nézőszámok:
  1. Pesti Napló: nagyszámú közönség
  2. Sport-Világ: nagyszámú közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.15, 13:56 (szerk.: 2021.09.15, 14:38)
    M. T. K.—33-as F. K. 5:3.

    A Ferencvárosi Torna Klubot verő 33-as F. K. ma mérkőzött az idei elsőosztályu bajnokság legkomolyabb jelöltjével, a Magyar Testgyakorlók Köre csapatával. Ezen mérkőzést, mely az őszi forduló legérdekesebbike volt, nagyszámú nézőközönség szemlélte végig a lágymányósi pályán. A M. T. K. komplett csapatával szemben a 33-as F. K. a Labdarugó Szövetség ha­tározata folytán két jeles tagját nélkülözni volt kény­telen, azonban helyüket elfoglaló tartalék teljesen pótolta őket. M. T. K. kezdi a játékot s csakhamar élénken foglalkoztatja a fehér-feketék kapusát. Majd a 33-asok támadnak, melynek eredménye Bosnyákovics révén lőtt goal lett. Felállás után három percre Károly kiegyenlíti az eredményt, melyet Hoffer még egygyel szaporít.

    Félidő állása 2:1 M. T. K. javára.

    Második félidőben a játék teljesen meg­változott. A 33-asok csapata a jelen volt közönség egyrészének buzdítására az erőszaktól sem riadva vissza, több ízben bírói beavatkozást provokált. A játék ezek után már nem volt oly érdekes, mint az első félidőben s csupán a biró erélyes fellépésével vetett végett a további durva játéknak. Zulu M. T. K. balról kivédhetetlen goalt lő, melyet a 33-asok a bäckek habozása folytán csakhamar visszaadnak.Egy szabad rúgás révén megszerzik a kiegyenlítő goalt. A játék most mindinkább izgalmasabb lesz,mindkét csapat igyekszik a vezető goalhoz jutni.
    A 33-asok erélyes játéka a M. T. K.-nak minden kombinációját megzavarja. Egyizben Károly kicse­lezve a backeket. a vezető goalhoz juttatja csa­patát. A M. T. K. fölénye most szemmel látható,úgy, hogy a 33-asok korner árán tudják mentesíteni kapujukat a labdától. Korner eredménye a félidő végén ismét egy goal lett a M. T. K. javára. Második félidő: 3:2 a M. T. K. javára.

    Biró: Fehéry Ákos(B. T. K). volt.

    Pesti Napló, 1904. szeptember 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.14, 20:13 (szerk.: 2021.09.15, 14:37)
    M. T K.—33 as F. K. 5 : 3.

    A múlt vasárnapi bajnoki matchek e legérdekesebb­jét nagyszámú nézőközönség szemlélte végig a lágy­mányosi pályán. A M. T. K komplett csapatával szem­ben a 33-as F. K. a Labdarugó Szövetség határozata folytán két jeles tagját nélkülözni volt kénytelen, a helyüket pótló tartalékok azonban ezúttal még nem váltak be. M. T. K. kezdi a játékot s csatárai ügyes összjátékkal a 33. F. C. térfelébe nyomulva, erősen foglalkoztatja a fehér-feketék kapusát. Csakhamar azon­ban a 33-asok kerekednek felül s gyors iramban köze­lítik meg ellenfelük kapuját. Az ostrom eredménye aztán Bosnyákovics révén lőtt goal lett Felállás után három perczre Károly kiegyenlíti az eredményt, melyet Hoffer még egygyel szaporít

    Félidő állása 2:1 M. T. K. javára.

    Második félidőben a játék teljesen megváltozott. Mindkét csapat meglehetős energiát fejt ki a támadás­ban s a játék durva jelleget kezd ölteni. A biró erélyes intézkedései azonban szerencsére féken tudták tartani a szenvedélyeket, úgy hogy a match ismét a kezdethez hasonló mederben folyt tovább. Zulu M. T K. balról kivédhetetlen goalt lő, melyet azonban a 33-asok csak­hamar visszaadnak, sőt egy szabad rugás révén meg­szerzik a kiegyenlítő goalt is. A játék most mindinkább izgalmasabb lesz, mindkét csapat igyekszik a vezető goalhoz jutni.. A 33-asok erélyes jatéka a M. T K.-nak minden kombináczióját megzavarja Alig nehány percz van még a félidőből s már-már eldöntetlennek látszik a küzdelem, midőn a 33-asok egy corner révén öngoalt csinálnak.
    A Magyar Testgyakorlók Köre az utolsó perczben Károly ügyes játéka révén az 5-ik goalhoz is jut. melyet a 33-asok már nem is próbáltak kivédeni.

    Sport-Világ, 1904. október 2.