magyarfutball.hu

Postás - Fővárosi TC 1 : 0 11:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.01, 13:52

    Postások S. E. győz Fővárosi T. C. ellen
    1 : 0.

    A két csapat mérkőzése vasárnap délelőtt 10 órakor folyt le a margitszigeti pályán. Helytele­nítjük, hogy a Fővárosi T. C. közel fél órai ké­séssel állt ki a küzdőtérre; a matcbeket a közön­ség érdekében pontosan kell megkezdeni, s legin­kább elvárhatjuk ezt a fővárosiak csapatától, melynek kezdő csapat létére leginkább áll érdeké­ben, hogy a közönség szimpátiáját megnyerje.
    A mérkőzés nívója egyébként nagyon ala­csony volt. Ennél primitívebb, élettelenebb matchet keveset láttunk. Összjátéknak, kombinácziónak mind­két részről semmi nyoma, csupa magas, irány nél­kül rúgott labda, s a modern, észszerű, alacsony pass-játék teljes mellőzése. A Postások csapatában Bodor, Svarcz hátvédek, de különösen Palócz (fe­dezet) játszott kitünően.
    A fővárosiaknál a védelem messze fölülmúlja a csatársort. így Szentey nagyon hasznavehető, jó játékos, a fedezetsor összjátéka a csatárokkal figyelemreméltó. A csatársorban is sok a jó kvalitás. így elég ügyes adogatással jutnak a labdával a kapuig, de a goal előtt teljesen tehe­tetlenek. Hibájukba, hogy idő előtt elfáradnak, ezúttal nem estek, mert a játék menete majdnem mindvégig lanyha volt.
    A Postások kezdenek nap ellen és azonnal a lila-zöldek kapuja terelődik a játék. A fővárosiak hosszabb ideig védekezni kénytelenek, mig középső csatárukhoz kerül a labda, a kinek veszedelmes lerohanását Svarcz teszi ártalmatlanná. A fővárosiak valahányszor labdához jutnak, kapura lőnek, úgy hogy a fehér-zöldek kapusa is munkához jut. A lila­zöldek támadása két kornert eredményez, mig a Balló fault játéka miatt megítélt két szabadrúgás egyike is kornerhez juttatja a fővárosiakat. Végre határozottan Postások lépnek offenzivába és Holub szép lövése már a F. T. C. kapuvédje kezében abad meg. Majd kornert rúgnak a fehér-zöldek, mig 31 perez után Palócz ügyes czenterezésével Buda a kapu sar­kába helyezett védhetetlen lövéssel a Postások győztes goalját rúgja. A félidő végéig a Fővárosi T. C. ismét kornert rug. Half time 1:0 a Pos­tások javára.
    A második félidő félórájában határozottan a Fővárosiak dominálnak. Támadásaik élénken fog­lalkoztatják a Postások védelmét, de a csatárok két nagyon kedvező alkalmat szalasztanak el, hogy goalt lőjjenek. Az utolsó negyedóra a Pos­tásoké, a kik két ügyesen rúgott kornerrel is veszélyeztetik a Föv. T. C. kapuját. A Postások ujabbi korneróvel véget ér a félidő.
    Versenybíró Szüsz Hugó volt, a kinek erélyes, ügyes bíráskodása feltétlenül dicséretet érdemel.

    Az Újság 1904 március 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.01, 13:45
    Postások — Fővárosi T. C.
    A Margitszigeti Sporttelep pályáján vasárnap délelőtt állott egymással szemben a Budapesti Posta- és Távirda- Tisztviselők Sportegyesületének és a Fővárosi Torna- Clubnak csapata. A játékot a Postások kezdik még pedig szél és a nap ellen. Rögtön vehemensen támad­nak és a Főv. T. C. játékosait alig engedik labdához jutni. Az erős támadásnak csakhamar meg van az ered­ménye, mert Polócznak ügyes előreadása és Buda jól helyezett lövése által a Postások goalt érnek el. A Pos­tások ezután is folytatják a Főv. T. C. kapuja ellen az ostromot, a melyet a Főv. T. C. csak a legvakmerőbb gáncsolás és hasonló erőszakoskodás által tudnak ered­ménytelenné tenni. A bíró azonban a legszembetűnőbb szabálytalanságokat sem veszi észre. Az első félidő a Postások állandó támadása daczára sem jár több ered­ménynyel s 1 : 0-al a Postások javára záródik.
    A második félidőben némileg változik a játék képe. A Postások elkedvetlenedvén a játék eredménytelenségé­től és a bíró képtelen ítéletei miatt lanyhán folytatják a játékot és így a Főv. T. C.-nak gyakrabban nyílik al­kalma a támadásra. Egy cornerrel járó dulakodásból Buda kiszabadulván, másodszor lövi a labdát a goalba, azonban a biró ezt az előző hamis hands-elés miatt nem adja meg, hanem a kapu előtt két méterrel feldobja, a labdát. Ebből a veszedelemből csak úgy tud megmene­külni a F. T. C.. hogy minden játékosa odagyülekezik : elállják a kaput. Ezután mindinkább ellaposodik a játék. Balló nehány perczre kénytelen távozni a játéktérről s ezzel végkép felbomlik a Postás-csapat, úgy hogy Balló visszatérte után sem találják helyeiket a játékosok. Czéltalanul röpköd a labda ide-oda, míg végre Szüsz bíró füttye jelzi a játék végét. Második félidő 0 : 0. Vég­eredmény tehát 1:0 a Postások javára.

    Sport-Világ 1904 március 27.