magyarfutball.hu

Postás - Fővárosi TC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 7. forduló
helyszín : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 22:19
    Fővárosi Torna-Club—Postás Tisztviselők Sport- Egyesülete 0:0 eldöntetlen.

    (Erzsébet királyné-uti pálya.) A két csapat rendkívül heves és változatos játékot folytatott, a mely sokszor kíméletlen és nagyon erőszakos is volt. A kapuvédek mindkét részről jók voltak, mert sok és igen veszélyes goaloktól mentették meg csapatjukat. A Postásoknál elsősorban Bienen­stock és Kolhanek, továbbá Buda és Holub vált ki, mig a fővárosiaknál Szendy, Gulyás, Szednicsek, Bucsek, Roóz és Schönfeld érdemel dicsé­retet.
    Postások igen erélyes irammal kezdik a játé­kot s Kertay éles lövése már dolgot ad a Főv. T. C. kapusának. A fővárosiak berobanása kornert ered­ményez. Majd újra a fehér-zöldek kerülnek offenzivába, de Buda lövése a goal fölé repül. Herskovics éles rúgása a kapufáról pattan vissza. Holub skootja a kapu mellett gurul tova. Schönfeld lerohanás köz­ben összeütközött Kleinnal; utóbbi kulcscsont ficzamodást szenvedett és a mentők vették ápolás alá. A Postások tiz emberrel folytatják a játékot, mely most középen folyik, miután mindkét csapat védel­mén minden támadás megtörik. Rooz biztos goolnak látszó lövését Schvvarcz durva módon akadályozza meg. Változatos játék után a félidő 0 : 0-al végződik.
    Szünet után a Fővárosiak erősen támadnak és Herskovics lövését csak nehezen védi Giba. A Pos­tások támadásait Bodor és Buda vezetik, kornerük nem jár sikerrel, mig Kolhanek éles lövése a goal fölött sivit el. A fehér-zöldek szabadrúgását F. T. C. csak korner árán menti. A Fővárosiak két kornere sem hoz eredményt. Főv. T. C. is 10 emberrel foly­tatja a játékot, miután az ellenfél egyik-másik játé­kosa Szenteyt alaposan agyonrugdosta. Az utolsó tiz perczben a Fővárosiak ujult erővel támadnak, de a mérkőzést egyik sem képes a maga javára eldönteni.
    Schuberth Ernő rendkívül korrekt, de a durva­ságokkal szemben nagyon elnéző biró volt.

    Az Újság 1905 március 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 22:12
    Fővárosi Tornaklub—Postás 0:0. Minkét csa­pat a kezdés után fölváltva támad és elkeseredett védekezésre szorítja a védelmi játékosokat. Néhány percnyi játék után Klein (Postás) lábficamodást , kapott s a küzdelemből kiáll. .Ezután a. Postások csak 10 emberrel játszanak és dacára, hogy a Fővárosiak goalját erős ostrom alá veszik, eredményt nem érnek el, mivel lövéseik egyrészt a goal mellé gurulnak, másrészt a kapus háritja el a biztosnak látszó goalokat. A második félidőben a játék semmiképp sem változik, csak a durvaságot forszírozza, mindkét csapat, melynek ismét megvan az eredménye. A játék vége felé Szentey (Fővárosi) hátvédét rugják meg ugy, hogy ő is kénytelen a játékot abbahagyni. Biró Schubert Ernő (M. U.
    E.) volt.

    Pesti Napló 1905 március 6.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 23:16
    Postás—FŐV. TC. 0 : 0

    Ezzel a váratlan eredménnyel végződött e két csapat bajnoki mér­kőzése a múlt vasárnap az Erzsé­bet királyné-uti pályán. Általában a Postások győzelmét várták, ami be is következett volna, ha 11 emberrel játszanak. Azonban Túri mindjárt a mérkőzés elején áldozata lett a Fővárosiak ismert vad játékának, igy a Postások végig 10 emberrel játszottak. Mindazáltal lelkes és önfeláldozó munkával nemcsak góltól mentette meg a csapat kapuját, hanem az utolsó pillanatig veszélyesen ostromolta az ellenkaput, melyet azonban jól védtek. Igen jó volt a csapatban Kolhanek mint középfedezet, mig Bodor ismét nagv tevékenységével vitt lendületet a játékba. A Fővárosi TC.-ban a jó védelem érdemel említést. A fedezetsor játéka, valamint a csatársoré, semmi különöset nem mutat. Minden sikerüknek forrása a kíméletlen, semmitől vissza nem riadó erély és gyorsaság.
    A két csapat a következő összeállításban játszott:
    Postások (fehér ing, zöld csillag): Giba—Bienenstock, Fekete—Virág, Kolhanek, Túri (Klein)—Holub, Buda, Bodor, Kertay, Bartusch.
    Főv. TC. (lila-zöld): Bogács —Gulyás, Szentey—Rauch, Bucsek, Erdélyi—Schönfeld, Szednicsek, Roóz, Herschkovits Weisz.
    A Postások heves támadása vezeti be a mérkőzést, amely rövid ideig a Főv. TC. kapuja előtt folyik. Majd a lila-zöld csatárok nyomulnak föl s kornert érnek el Váltakozva folyik tovább a játék még vagy 10 percig, mikor Schönfeld oly erővel fut Turi-ra, hogy az elbukik s karját kificamítja. E váratlan baleset lehangolja a Postásokat, kik már gyengébben támadnak. Félidő 0:0. A második félidőben Bodor hátramegy a fedezetsorba s uj lendületet visz a csüggedt csapatba. A tempó élesül csakhamar mindkét fél terhére 2—2 korner esik, de eredménytelenül. Izgatottan hullámzik a játék föl, alá, Szentey is megsérül s igy az utolsó percekben az erők kiegyen­lítőknek, de gól csak nem esik. Biró: Schubert Ernő (MUE.) volt

    Nemzeti Sport 1905 március 12.