magyarfutball.hu

33 FC - UTE 1 : 3 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.27, 21:59 (szerk.: 2021.09.28, 11:22)
    Vasárnap, október 29-én. UTE.—MAC. 3 : 1.

    Óriási meglepetésre súlyos vereséget szenvedett a MAC. a népszigeti pályán az idén óriásit fejlődött UTE.-től. A vereség fő oka Oláh indiszpoziciója volt, kit ezúttal, különösen ,a második félidőben, a balszerencse üldözött, ami annyira idegessé tette, hogy később nem bízván magában, a mezőnybe ment játszani, mig őt a kapuban Kelemen helyettesítette. Az eredmény egyébként a két csapat rendes erőviszonyául el nem fogadható. A. MAC. az első félidőben erős főlénynyel játszott s igazán csak Vince terjengős játékán múlott, hogy több gólt nem lőtt, bár meg kell adni neki azt, hogy a MAC. egyetlen gólját bravurosán lőtte be. A csatársorban főleg Vangel agilis játéka tűnt ki, mig a fedezetsorban Bayer végzett jó munkát. A győztes csa­patban főleg a csatársor jobb oldala, különösen Prácser érdemel említést, de jó volt a fedezetsor és Molnár F. hátvéd is.

    A két csapat a következő volt:
    UTE.: Schwarc—Molnár F., Achner—Barcsay, Szabó, Fandl—Prácser, Novák. Petz, Mol­nár II., Fejér.
    MAC.: Oláh—Kelemen, Veres—Meleghy, Mé­száros K., Bayer—Medgyessy, Mészáros Gy., Vince, Vangel, Borbás.

    Félidő 1:1.

    Biró: Hajos Alfréd (BTC.) volt.

    Nemzeti Sport, 1905. november 5.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.08, 18:40 (szerk.: 2021.09.28, 11:23)
    A 33 -asok javulóban lévő csapata az Újpesti Torna -Egyesület - tel mérkőzött a Népszigeten. Az izgalmas mérkőzés a 33-asok még mindig kiváló kvalitásáról tett tanúságot. Az első félidőben még az újpestiek bizonyultak jobbnak, de a második félidőben a 33-asok teljesen beszorították ellenfelüket, de az emberfölötti módon védekező újpestieket nem tudták beérni.

    A Népszigeten közepes számú nézőközönség előtt a 33 -as Futball Klub mérkőzött az Ujpesti Torna Egyesülettel az elsőosztályu bajnokságért. A 33-asok alaposan összeszedték magukat és váratlanul igen jó csapattal állottak ki a porondra. Az első félidőben az újpestiek igen gyors tempóban kezdték el a játékot, de a 33-asok védelme visszaverte a támadásokat. A huszadik percben Novák szép góllal megszerezte a vezetést, majd három perccel ezután egy szabadrúgás folytán még egy gólhoz jutottak. Szünet nélkül folytatták a játékot és a 33-asok állandóan veszedelemben tartották az újpesti kaput. A végső eredmény három gól egy ellen az Újpesti Torna Egyesület javára.

    Az Újpesti Torna Egyesület második csapata játék nélkül jutott két ponthoz a szövetségi dijban.

    Budapesti Hírlap, 1905. november 02.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.08, 18:31 (szerk.: 2021.09.28, 11:23)
    Újpesti T. E. — 33-as F.C. 3:1.

    A 33-asok nagy meglepetésre, Koch Nándor kivételével, teljes első csapatukkal állottak ki, mig az Újpestiek a vasárnapi mérkőzés fáradalmait még érezték lábaikban. Az esélyek igy kiegyenlítődtek s mindvégig erős küzdelem volt, melyből az U. T. E. győztesként került ki s e győzelmével a M. A. K. előtt a negyedik helyre került. A játék elején Újpest támad s már az első percekben Novák révén két szép goalt ér el. Az Újpestiek további támadásait a 33-asok jól működő védelme leszerelte.
    A második félidőben Újpest lövi az első goalt, melyet a félidő végén, Vanicsek révén a 33-as F. C. visszaad. Biró Schubert (M. U. E.) volt.

    A II-ik csapatok küzdelmétől a 33-asok visszaléptek s igy Újpest 2 pontot ért el.

    Pesti Napló, 1905. november 02.
     
  4. avatar: heimo
    2016.12.08, 18:25 (szerk.: 2021.09.28, 11:24)
    U. T. E. — »33« F. C. 3:1.

    A 33 F. C. játékosok viselkedéséről múltkor nyilvánított véleményünk ugylátszik, megszivelésre talált a 33 F. C. játékosai között. Szerdán a Népszigeten lefolyt mérkőzésre teljes első csapatjukat állították ki, amely oly szép játékot produkált, hogy benne a még hátralevő mérkőzéseken erős ellenfélre fognak találni csapataink. A játékosok eleinte nehezen tudtak beleszokni az erős küzdelembe, de később és különösen a második félidő nagyobb részében oly fölényben voltak a saját pályán játszó, kitűnő formában levő Újpestiek felett, hogy Lill kapus a félvonalnál állva várta az ellenfél támadását. Győzni a csapat még sem tudott, mert a három goallal vezető Újpestiek védelme mindent elkövetett, hogy a 33-asok támadásait meghiúsítsa. A győztes csapat a szokott gyors tempóban dolgozott. Igen jól játszott Szabó és Fehér. A 33-asoknál Lill néhány mesteri védést produkált. A csapat többi tagjai: Rezes, Egres, Várady, Kiss, Székány, Forstinger, Koch N., Hampel, Vanicsek, Steiner is kitünően játszottak.

    A mérkőzés lefolyása a következő volt :

    Újpest kezdi a játékot és vehemens támadással tört előbbre, de a 33-asok fedezetsora mindjárt akcióba lépett és megakasztotta a helylyel-közzel veszélyesnek látszó támadást. Lill néhány gyönyörű védését a közönség megtapsolta, de már Novák lövését nem foghatta el. Ezután öt percz múlva Újpest szabadrúgást kapott a kapu előtt, a melyet Novák goallá érvényesített.

    Eredmény ezután csak a második félidő elején volt, a mikor a 33-asok hátvédje hibázott és U. T. E. jutott újra goalhoz. A 33-asok ezután nagy fölénybe kerültek, állandóan az újpesti területen tartózkodtak és Vanicsek révén goalt értek el. Támadásaik ezután megtörtek az ellenfél védelmén és nem egyszer szerencséjén.

    Biró Schuberth Ernő (M. U. E.) volt.

    Sport-Világ, 1905. november 05.
     
  5. avatar: heimo
    2016.12.08, 18:19 (szerk.: 2021.09.28, 11:24)
    UTE.—33FC. 3:1. A múlt szezonban 0:0.

    Nem kis meglepetést keltett az UTE. e csekély gólarányu győzelme a saját pályáján, mert az UTE.-nek a MAC. fölött aratott győzelme után mindenki fölényes játékot várt. Hanem a 33FC. a várakozás ellenére is igen jól játszott, úgy hogy az UTE. csak küzdelem után tudta legyőzni. A mérkőzést nagyon zavarta a közönség botrányos viselkedése, mely miatt a mérkőzést többször föl kellett függeszteni. Itt az ideje, hogy végre-valahára a szövetség erélyesebb rendszabályokkal lépjen fel a pályatulajdonosokkal szemben, mert első sorban is azokat kell és lehet csak felelősségre vonni. Amelyik pályán nem tudják rendben tartani a közönséget, ne engedje ott, a bajnokságért játszani csapatait a szövetség. A mérkőzés félideje egyébként 2:0-al végződött.

    Biró Schubert Ernő (MUE.) volt.

    Nemzeti Sport, 1905. november 05.