magyarfutball.hu

33 FC - Fővárosi TC 0 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 11. forduló
helyszín : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 23:35
    FŐV. TC.—33FC. 5 : 0.

    Hatalmas fejlődésének újabb bizonyságát adta a FővTC. ez eredmé­nyével, amit az ellenfél gyengesé­gén kívül első sorban csatárai határozott játékának köszön­het, Bizonyos, hogyha e csapat helyes szellemben nevelkedik tovább, sok vizet fog még zavarni. A két csapat a következő volt: FővTC.: Bogács—Szentey, Herschkovits—Rauch, Nebenzahl, Bucsek—Kaufmann, Roóz, Weisz, Szednicsek, Rusz. 33FC:Lill—Kiss, Rzehák—Nagy, Steiner II., Seress—Fortsinger, Koch N., Hampl, Székány, Cavolják. Az első félidőben (2:0) a FővTC. erős fölényben volt; a másodikban a játék változatosabb vala. Biró: Hajós Alfréd (BTC.) volt.

    Nemzeti Sport 1905 október 15.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 23:28
    Fővárosi T. C. győz 5:0 a »33«-as Football-Club ellen

    (Erzsébet királyné-uti pálya.) A két csapat vasár­nap délelőtt 11 órakor mérkőzött, nagyszámú közönség jelenlétében. »33« F. C., mely négy tartalékkal játszott, most formán kívül van, csupán Kiss Gyula, Koch N., Székácsy és Hampl játéka nyújtott élvezeteset. Lill könnyelműen védett.
    A Fővárosi T. C. lelkes és ügyes játékkal szerezte meg jól megérdemelt győzelmét. A csapat most már szépen összejátszik, s kitűnő erői Weisz, Bucsek és Szentey. A Főv. T. C. ilyen helyes irányban fejlődve, a hátralevő bajnoki mérkőzéseken kemény ellenfél lesz.
    A 33-asok mindjárt a kezdet után támadnak, de a goal eilen intézett rohamuk megtörik a Fóv. T. C. erélyes hátvédeinek védelmén. Változatos támadások után a Főv. T. C. kezd fölénybe kerülni, s csakhamar kornerhez jut (12 percz). Lill néhányszor szépen véd. A 18. perczben ismét kornerhez jut Főv. T. C. ; a játék színhelye folyton változik, de a csatárok támadása min­dig hajótörést szenved a kitünően védő backeken. A 29. perczben a 33-asok erélyes támadása kornert ered­ményez, Közben Roóz egyedül fut le a labdával, de lövését Lill merész védelme az utolsó pillanatban teszi ártalmatlanná. A 31. perczben esik az első goal Weisz révén., ki az egyik 33-as fedezet lábáról lepattanó labdát védhetetlen lövéssel a goalba továbbítja. A Főv. T. C. most már állandóan támad, s a 33. és 38. perczben elért kornereivel meleggé tette a 33-asok védelmi mun­káját. A második kornerből goal is keletkezett. Kaufmann szerezte azt meg, gyönyörű lövéssel. Félidő: 2:0 a Főv. T. C. javára.
    A második félidő elején a 33-asok széllel játszanak s többet támadnak ellenfelüknél. Szép összjátékkal fel­nyomulnak ugyan a Főv. T. C. kapuhoz, de habozásuk­kal minden kedvező alkalmat elszalasztanak, közben a Főv. T. C. is támad s különösen Szednicsek—Rusz szép összjátéka folytán gyakran kerül a 33-as kapu elé. Több veszélyes lövést Lill lábbal véd. A 8-ik perczben Főv. T. C. kornerhez jut s közvetlen utána megszerzi a 3-ik goalt. A 33-asok teljesen ki yannak merülve s inkább védelmi, mint támadó játékra fektetik a fősulyt. A 31-ik perczben Roóz kiszökik, gyors irammal lefut s goalt lő. Lill idő előtt futott ki a kapuból. A 42-ik perczben Weisz egy kapu előtti kavarodásból megszerzi csapatának az 5-ik goalt. Hajós Alfréd (B. T. C.) kitűnő biró volt.

    Az Újság 1905 október 9.