magyarfutball.hu

MAC - MAFC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 8. forduló
meccstörténelem
  1. 1923.05.03 MAC - MAFC 1-0
  2. 1922.10.01 MAFC - MAC 1-0
  3. 1920.06.13 MAC - MAFC 0-0
  4. 1919.09.21 MAFC - MAC 1-4
  5. 1905.10.08 MAFC - MAC 0-11
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.23, 22:26
    A margitszigeti sport­telepen ma a Magyar Atlétikai Klub és a Műegye­temi Football Klub I. csapatai mérkőztek az I osz­tályú bajnokságért. A műegyetemiek nagyon fogya­tékos csapattal állottak ki, melylyel szemben az athlétáknak könnyűi dolga lett volna, ha komolyabban veszik fel a küzdelmet. A M. A. K. csapata azonban kedvetlenül, bántó indolenciával játszott s ennek tu­lajdonítható, hogy csak két goallal tudta az abszolút gyönge M. A. F. K.-ot megverni. A két goalból egyet a műegyetemiek rovására kell írnunk, mert a külön­ben kitünően védő kapuvéd — Aschner — a labdát úgy védte ki, hogy az egyik M. A. K. csatár mellé­nek vágta, honnan a labda a goalba perdült. Félidő állása: 1 : 0. Biró : Simon L. (Tisztviselők Sp. E.) volt. A mérkőzést nagyon gyér számú közönség nézte végig.

    Pesti Napló 1905 május 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.23, 21:58
    Magyar Athletikai Cl. győz 2: 0 a Műegyetemi A. és F. C. ellen.

    A Magyar Athletikai Club és a MűegyetemiAthletikai és Football-Club ma délután 1/2 6 órakor tartotta bajnoki mérkőzését a margitszigeti pályán,csekély számú sportközönség jelenlétében. A mérkő­zés érdektelen és egyhangú volt. A M. A. C. mind­végig nagy fölényben volt, ugyannyira, hogy a mű­egyetemiek alig jutottak túl a félvonalon s a sárga-kékek két goalnál nagyobb arányban mégsem tudtak győzni. Az atléták csapata ezúttal nem volt formá­ban. Beyer hiányát is megérezték; Oláh kapuvéd,mint középfedezet elég agilisén és hidegvérrel ját­szott. Veress nagyon keveset tud, szintúgy Mészáros II. középcsatár. Borbás czinikusan, kedvetlenül ját­szik, csak ha éppen nagyon kedvezően kapja a labdát,próbál vele szerencsét. Jól játszott Höfle, Meleghy és Fitt.
    A műegyetemiek a következő csapattal álltak ki:
    Aschner — Major, Ságodi — Dybas, Székely,Hevesi — Szántó, Kerékgyártó, Pohl, Mátrai,Niessner.
    Javarészt uj játékosok, a kik még a labda­technikában sem nagyon járatosak. Egyedül Szántó az, a kiből jó játékos válhatik. Niessner, Major és Aschner sem voltak a szokott jók.
    Kezdés után azonnal M. A. C. támad, mig aműegyetemiek csak Niessner néhány lerohanása ré­vén közelitik meg az atléták goalját. A sárga-kékek 25 percz után érik el első goaljukat, mely a M. A.F. C. védelmének rovására írandó. Medgyessy ügye­sen czenterez, Aschner védi a labdát, de saját védő­játékosához dobja, a kinek melléről azután a goalbapattan. A műegyetemiek goalját nem ismerte el abíró, bár lehetne róla vitatkozni, hogy tényleg ofside volt-e? Niessner ugyanis a kornervonalig viszi a labdát, ott czenterez s Pohl kapásból a goalba lő. Half time 1:0 a M. A. C. javára.
    A második félidőben már szinte tehetetlenek a piros-feketék. Az atléták ismét offenzivában vannak s csakhamar kornerhez jutnak. Majd Fitt élesen goalra lő, de a labda a kapufára s onnan a bal össze­kötőhöz pattan, a ki jól helyezve a második goalt rúgja (8 percz). A M. A. C. is of side goalt lő. Mű­egyetem újabb kornert kénytelen védeni. A játék vége felé végre a piros-feketék is lejutnak a M. A.C. kapujához; Niessner goalrugását kornerre védi az atléták kapusa. Az ügyes kornerrugás biztos goalnak látszik, de Szántó magasan lő. A M. A. C. kornere után véget ér a játék. Bíró Simon László (Tiszt­viselők L. E.) volt.

    Az Űjság 1905 május 5.