magyarfutball.hu

Postás - UTE 2 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.23, 22:57
    Postás—Ujpesti Torna-Klub 2:0.

    A margitszigeti pályán mérkőzött a két csapat az elsőosztályu bajnokságért. Az U. T. K. teljes csa­patát állította a küzdelembe, míg a Postások Gibát és Kolhaneket voltak kénytelenek nélkülözni. A Pos­tások ez alkalommal megmutatták, hogy simán is tudnak játszani és főleg ennek köszönhették csonka csapatuk dacára győzelmüket. Az Ujpestiek kissé kedvetlenül játszottak, a balszélső csatár szép be­adásait a középcsatárok nem tudták kellőképpen érvényesíteni, a védelem gyönge, az ellenfél játé­kosait szabadon engedik játszani. A mérkőzést csekélyszámu közönség nézte végig, melynek játékle­folyása körülbelül ez volt: Az Ujpestiek kezdik a játékot, de kénytelenek a támadást a Postásoknak átengedni. A harmincadik percben sikerül Buda ré­vén a Postásoknak az első goalhoz jutni. Fölállás után az Ujpestiek támadnak, de támadásuk meddő maradt. A második félidőben ismét a Postások van­nak fölényben és a játék befejezése előtt Buda véd­hetetlen lövéssel megszerzi csapatának a második goalt. Biró Szász Hugó (33. F. K.)

    Pesto Napló 1905 május 8.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.03, 08:58 (szerk.: 2016.12.03, 08:58)
    Postás—UTE. 2:0.

    Mint előre látható volt, a múlt vasárnap a Margitszigeti Sporttelepen a Postások biztos győzelmet arattak az UTE. fölött, bár győzelmükért derekas munkát kellett végezniük. Egyik csapat sem volt teljes, a Postásoktól Kolhanek hiányzott, helyét Bodor jól töltötte be, mig az UTE.-ben Hercog helyén Novák gyengébb volt. A Postások ezúttal igen szépen játszottak, mig az UTE. csatársora a szokottnál gyengébb volt, ami főleg Fejér indolenciájának tudható be, aki különben fedezetével való összejátszásban is hibás taktikát követett, legtöbbször off-side helyzetbe kerülvén. A játék eleinte igen erős tempóban indult, de később mégis fairen folyt le.

    A két csapat a következő összeállításban játszott:

    Postások (fehér ing): Badonyi-Bienenstock, Fekete— Kis, Bodor, Virág—Balló, Buda, Korda, Kertai, Holub.
    UTE. (lila-fehér): Bey—Molnár, Rozmann—Aschner, Szabó, Fandl—Fejér, Molnár II., Petz, Novák, Prácser.

    A játékot a Postások vehemens támadása nyitja meg, mely mindjárt az első percben egy eredménytelen kornerhez juttatja őket. Rövid ideig szorongatják az újpesti kaput, de már a 10-ik percben az újpestiek egy szépen keresztül vitt kombináció folytán a Postások kapuja elé jutnak, de a legszebben kialakult helyzeteket sem tudják kihasználni. A 15-ik percben az újpestiek támadását Fekete csak korner árán tudja meghiúsítani. Ezután a Postások mindjobban fölénybe kerülnek, de az újpesti kapus szépen véd. A 38-ik percben a kapu elé guruló labdát Molnár I. elhibázza, mire a berohanó Buda belövi a hálóba. Félidő 1:0.

    A második félidőben a játék legnagyobbrészt a középen folyt s néha az újpestiek is egy-egy szép támadást vezettek a Postások kapuja felé, de a máskülönben oly energikus csatársor lanyha játéka eredményt nem tudott elérni. A félidő vége felé ismét a Postások kerülnek fölénybe és a 35-ik percben Buda egy szép cselezés után egy váratlan de vehemens erővel beküldött labdával a második gólt szerzi meg csapatának. Biró: Szüsz Hugó (33 FC.) volt.


    Nemzeti Sport, 1905. május 14.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.03, 08:48
    A Margitszigeten közepes számú nézőközönség előtt bajnoki mérkőzés volt a Posta és Táviró Tisztviselők Sport-Egyesülete és az Újpesti Torna-Egyesület között. A postások csapata nem volt teljes, hiányzott Giba kapu védő és Kolhanek középső fedezet. Az újpestiek tegnap nem játszottak olyan jól, mint szoktak és a Postások szép játék után biztosan legyőzték őket. Az első félidőben a Postások egy gólt csináltak, a másodikban is egyet, míg az újpestiek egyet sem bírtak elérni. Eredmény tehát két gól zérus ellen a Posta és Távíró Tisztviselők Sport-Egyesülete javára. Az elsőosztályú mérkőzés előtt-az egyesületek második csapatai mérkőztek a szövetségi díjért. Győztes lett három góllal egy ellen a Postások második csapata.


    Budapesti Hírlap, 1905. május 09.
     
  4. avatar: heimo
    2016.12.03, 08:36
    A margitszigeti pályán múlt vasárnapon a Postások és az Újpesti T. E. csapatai mérkőztek egymással. Az U. T. E. teljes csapatával szemben a Postások Gibát és Kolhaneket voltak kénytelenek nélkülözni A Postások ezúttal minden erőszakosság nélkül játszottak, főleg ennek köszönhették csonka csapatuk daczára győzelmüket. Az Újpestiek kissé kedvetlenül játszottak, a balszélső csatár szép beadásait a középcsatárok nem tudták kellőképpen érvényesíteni; a védelem nagyon gyönge volt s nagy hibája az, hogy az ellenfél játékosait szabadon engedik dolgozni.

    Postások — U. T. E. 2:0.

    A mérkőzést gyér számú nézőközönség nézte végig. Újpestiek kezdik a játékot, de kénytelenek a támadást a Postásoknak átengedni. A 30. perczben sikerül Buda révén a Postásoknak az első goalhoz jutni. Fölállás után az Újpestiek támadnak, de támadásuk meddő maradt.

    A második félidőben ismét a Postások vannak fölényben és a játék befejezése előtt Buda védhetetlen lövéssel megszerzi csapatának a második goalt. Bíró : Szász Hugó
    (33 F.K.) volt.

    A szövetség díjért folyt küzdelemben a Postások II. csapata 3 : 1 arányban győzött, Újpest T. C. II. ellen.


    Sport-Világ, 1905. május 14.