magyarfutball.hu

UTE - 33 FC 0 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.12.03, 07:27 (szerk.: 2016.12.03, 07:27)
    "... E két csapat matchét követte az U. T. E. és 33-as F. C találkozása. Az Újpestiek 3 tartalékkal, a Bej, Küschner és Herczeg helyett játszó Faragó, Aschner és Novákkal álltak ki. Ez a körülmény nagyon deprimálta a csapatot. Pedig nem igen volt rá okuk. Ha tudásukhoz mért ambiczió és kedvvel játszottak volna, győztesen kerülhettek volna ki a küzdelemből. A 33-asok teljes csapatába, mintha lelket öntött volna ellenfele levertsége. Lelkesedése jóval nagyobb volt tudásánál.

    33.F.C.—U.T.E. 2:0.

    U.T.E. irama nyitja meg a mérkőzést. Prácser lefut, de centerezés előtt lefaultolják. A szigorított szabadrúgás a goalfa fölött sivit el. A 8. és 14. perczben két kornert ér el Újpest. Majd a 33-as Martin fut le, de Koch lövését Faragó védi. Most Petz kiszabadul, a backeket lefutja, de hátulról Rzehák fellöki. Molnár II. lövését csak rávetéssel védi Lill, mig egy hosszú lövése az üres goalt hajszálnyira kerüli el. Közben Szabó megrugja Kis Gyulát, mire ez harczképtelen lesz, mig előbbit a biró végleg kiállítja. Petz szép fejesét Lill bravúrral védi. A félidő végén Bosnyakovits egy szépen keresztülvitt támadását Molnár I. hárítja el.

    A második félidőben már a 33-asok is bőven kiveszik részüket a támadásból. A 9 -ik perczben az U.T.E. tartalékkapusa nem tudja Berki, könnyen védhető lövését elfogni. Újabb kezdésre Molnár II. néhány jól kidolgozott labdát elkombinál. Fehér szépen lőtt kornerét, pedig tiszta goal előtt Novák és Prácser egymásután elhibázzák. A 33-ik perczben egy szabadrúgás meghozza a fehér-feketék második goalját, mely körülmény teljesen megfosztja Újpestet a győzelmi esélytől. Biró Gillémot (M.U.E.) volt."


    Sport-Világ, 1905. április 02.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.02, 20:19
    A "33." F. K.—Újpest mérkőzése, bár a csapatok határozottan jobb és szebb játékot produkáltak, unalmasan és Újpest részéről minden ambició nélkül folyt le. Az újpestiek 3 tartalékkal kénytelen kiállani; a balszélső Fejér pedig beteg lévén, nem
    fejthette ki tudását. Első félidőben U. T. K. fölényben van, de goalt a 33-asok brutális védekezése folytán nem érhet el. A kétszer megszökött Perényit Rzehák közvetetlen a kapu előtt gáncsolja el. Néhány éles lövést Lili bravúrral véd.
    A második félidőben változatos a játék. A kedvnélküli U. T. E. visszaesik és Berki, majd Váradi egy szabadrúgásból goalt lő. Biró Gillemot (M. U. E.) volt.


    Pesti Napló, 1905. március 26.
     
  3. avatar: heimo
    2016.11.29, 20:38 (szerk.: 2016.12.02, 20:13)
    33FC.—UTE. 2:0.

    A MAFC.—MUE. mérkőzés után ugyancsak a millennáris versenypályán mérkőzött e két csapat. A küzdelem teljesen nyílt jellegű volt, azért a 33FC. 2:0 arányú győzelme eddigi eredményei után ítélve, meglepetésszámba megy. Tényleg azonban a 33-asok most igen szépen, egyöntetűen játszottak s győzelmüket mindenképen kiérdemelték. Igen jó volt ezúttal a csapat védelme, mig a támadásban főleg Berki hasznos játék a vált ki. Az UTE. most nem játszott a szokott önbizalommal s különösen a második félidőben megbomlott a rend a csapatában, melynek néhány tagja erőszakoskodni kezdett, amivel azonban csak csapatának ártott. A támadásban leghasznosabb volt Fehér, ki azonban — mint hírlik — elhagyja csapatát s a MTK.-be lép.

    A két csapat a következő összeállításban játszott:

    33FC. (fehér-fekete): Lili K.—Depold, Vágó—Rezes, Kiss, Makai—Lindner, Székány, Berki, Koch, Maros.
    UTE. (fehér-lila): Faragó—Rosmann, Molnár I.—Aschner, Szabó, Fandl -Fehér, Molnár II., Petz, Novák, Prácser.

    Az UTE. heves támadása vezeti be a játékot s Lili már a 6-ik percben éles lövést véd. Ezután a 33-as veszi át a támadást, azonban a kinálkozó alkalmakat a csatárok elszalasztják; változó játék után a 16-ik percben korner esik UTE. javára, mely eredményt nem hoz, a 18-ik percben Fehér gyönyörű lövése süvít el Lili kapuja mellett, viszont a 25-ik percben Székány gól mellé lő. A 30-dik percben szigorított szabadrúgás esik UTE. javára, melyet Novák gól mellé lő; UTE. folytatja a támadást: Kiss a 41-ik percben megsérülve kénytelen a pályát elhagyni. A 43-ik percben Lili csak rávetéssel tudja kapuját megmenteni. Félidő 0:0.

    A második félidő elején rövid ideig UTE. támad, majd nem bírva a tempót, védelemre szorul. A 3-ik percben eredménytelen korner esik UTE. javára. Rögtön 33-as veszi át a támadást s a 9-ik percben Berki áttörve az UTE. védelmét, védhetetlen gólt lő. Ezentúl a 33-asok vannak fölényben s az UTE. gyakran erőszakkal menti meg kapuját; emiatt a 15-ik percben szigorított szabadrúgás esik 33-asok javára, melyet 20 méterről Maros védhetetlenül lő a bal sarokba. UTE. erélytelen támadása után a 20-ik percben Makai hosszú lövését védi Faragó, a 32-ik percben csak korner árán mentheti kapuját, úgyszintén eredménytelen marad a 41-ik percben a folyton támadó 33-asok javára esett korner. Biró: Gillemot Ferenc (MUE.) volt.


    Nemzeti Sport, 1905. április 02.