magyarfutball.hu

Typographia - 33 FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 10. forduló
helyszín : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 19:33
    Typogr.—33FC. 3:1

    A fokról-fokra javuló 33 FC- ezúttal az amerikai úti pályán szép játék után vesztette csak el a mérkőzést, az erélyesebb és szerencsésebb ellenféllel szemben. A vezető gólt a nyomdászok érik el, azonban a 33 FC csakhamar ki­egyenlít, a félidő végül 2:1 arányban végződik. A második félidőben is többet támad és szebben a 33 FC., a Typographia ellenben eredményesebben dolgozik — bár egyénileg — s egy gólt lő. Ez a mérkőzés a 33 FC.-ra nézve igen fontos volt, mert az osztályozóba való jutás dőlt el vele. Csapatok:
    Typographia: Kluszt— Gergelyi, Krausz II— Cseh N. L., Schwartz, Blitz II— Viklász, Geiser, Orsolyák, Krausz I, Mandl. 33FC.: Schiller R.— Banai, Hampl—Kiss M., Kiss Gy., Székány—Forstinger, Koch, Vanicsek, Schiller, Cavoljac. Biró: Horváth Ferenc (FTC.) volt.

    Nemzeti Sport 1907 március 31.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 19:26
    Typographia S. C.—33 Football Club 3 : 1.

    (Amerikai-uti pálya.) A 33 F. C. volt az erősebb ellenfél, mig a Typographiánál jórészt az egyéni játék dominált. Krausz I. közreműkö­désével nagy lelkesedéssel játszott a T. S. C. és főként lelkesedésének köszönheti győzelmét, merta 33-asok kiforrott passz játékkal s fegyelmezetten dolgoztak, úgy hogy leveretésük ezúttal meglepe­tésszámba megy.
    Typographia játszik az első félidőben a szél­lel kedvező oldalon. Annak daczára a 33 F.C. kerül fölénybe és majdnem állandóan támad, mígnem Typographia Orsolyák váratlan shotjával megszerzi a vezető goalt. A 33-asok erre még erélyesebben folytatják támadásaikat és csak­hamar kiegyenlítő goaljukhoz jutnak, azonban a Typographia tizenegyes révén ismét magához ragadja a vezetést.
    Félidő 2:1.
    Szünet után a szél is támogatja offenzivájá-ban a 33 F. C.-ot, de az ellenfél védelme elszántan és jól védi kapuját. Vanicsek révén ugyan goalt rúgnak a 33-asok, a mely azonban ofside miatt nem volt megítélhető, mig a Typographia Gaiser lerohanásából eredő goallal biztosítja magának a győzelmet. Biró: Horváth Perencz (F. T. C.).

    Az Újság 1907 március 26.