magyarfutball.hu

33 FC - Typographia 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 2. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 900

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.01, 20:15
    33FC.—Typogr. 1 • 1

    Alacsony színvonalon álló, a mi jobb másodosztályunknál is gyengébb já­tékot eredményezett e két csapat ta­lálkozása a múlt vasárnap a Lágymányosi pályán. A Typo­graphia — mint már azt annak idején is mondottuk — nem való az első osztályba, valamint a 33FC. most bemutatkozott csapata sem. Mindkét csapat játékelméleti és technikai tu­dása gyenge volt. Összjátéka nem volt egyiknek sem, amint­hogy egyik csapat sem voLt teljesen fair, sőt a Typographia végig erőszakosan játszott. Ugy hisszük azonban, hogy a 33FC. még javulóképes. Rendkívül botrányosan viselkedtek az egy­letek második csapatai és tagjai — a tribünön, hol féktelen kiabálásaikkal izgatták a játékosokat. A pálya hiányosan volt felfestve s a benne levő ugró és dobóhelyek valósággal élet­veszélyesek.
    A két csapat igy állt föl:
    33FC.: Schiller—Biró, Rhezák—-Martin, Székány, Eichinger—Forstinger, Koch N., Vanicsek, Weisz M., Csavolják.
    Typographia: Schenk—Gergely, Krausz II.—Blitz, Cseh, Schwarcz—Matuskovics, Geiser, Komlana, Mandl, Krausz I.
    A Typographia kezd és nyomban fölnyomul. A 33-as véde­lem sok hibát ejt, de a kapus mindent jóvá tesz. Az első kornert is a 33FC. lövi, mely lassanként belemelegszik a játékba, de az ellenvédelem is ropant hevesen dolgozik, ugy hogy a 33FC. csak akkor éri vezető gólját el, amikor Schenk kifut a kapuból, hova Vanicsek behelyezi a labdát. A Typ. erre roppant idegesen ját­szik, de fölénye dacára eredménytelenül, mert emberei rendkívül önzők. Közben a biró Mandlt illetlen viselkedéséért kiállítja. A félidő végén Typ. két kornert lő. A második félidőben a Typ. bizo­nyul erősebbnek, de a jól dolgozó Schiller csak egy magasan előreadott labdát ereszt be. A mérkőzés meglehetősen erőszakosan a biró folytonos közbelépésével folyik tovább. Cseh-t a birő ki is állítja, de több eredmény nem esik, bár a Typ. erősebbnek látszik. Biró: Hajós József (MTK.) volt.

    Nemzeti Sport 1906 szeptember 23.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.01, 20:08
    »33» Football-Club — Typbgraphia S. C.

    1:1 eldöntetlen.


    (Lágymányosi pálya.) Mind a két csapat már jó formában állt ki első bajnoki mérkőzéséhez és körülbelül egyenrangu ellenfélnek bizonyult. Az első negyvenöt perczben a 33-asok voltak az erő­sebbek és a 13-ik perczben megszerezték a vezetést. Azontúl a Typographia védelme leszerelte a fehér-feketék minden támadását és 1 : 0-al- a »33« F. C. javára helyet cserélt a két csapat,
    A második félidőben javarészt a Typographia dominált és támadásai ugyancsak erősen foglal­koztatták az ellenfél védelmét. A kiegyenlitő goalnál többet azonban a T. S. C. sem volt képes elérni. A mérkőzést Hajós József (M. T. K.) a legkorrektebbül vezette, a ki a játék utolsó negyedórájára a durván játszó Cseh-et kénytelen volt kiállítani.

    Az Újság 1906 szeptember 17.