magyarfutball.hu

MTK - Typographia 7 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 5. forduló
helyszín : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 19:20
    MTK. — Typographia 7 : 2

    Meglepő nagy gólaránynyal aratja győzelmeit a MTK. ki­tűnő formában lévő csapata, mely a régi összeállításában most teljesen egyöntetű munkát vegez. A Typographia vele szemben egyenrangú klasszist nem mutatott s inkább egyénileg érvényesült. Igen csúnyán és erőszakosan játszott azonban Cseh, kinek stilusa aztán át­ragad az egész csapatra, mely pedig e nélkül eredményesebb lenne. A MTK. végig biztos fölényben játszott. A két csapat igy állt föl az amerikai-uti pályán: MTK.: Domonkos— Nagy, Révész—Biró, Kürschner, Sár—Sebestyén, Károly, Hoffer, Faragó, Káldor. Typographia: Hauber—Gergelyi, Krausz—Blitz, Schwarz, Cseh—Ocsolyák, Geiser, Matuskovics, Krausz I., Mandl. Félidő 4:2. Biró: Langfelder Ferenc (UTE.) volt.

    Nemzeti Sport 1906 szeptember 30.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 19:11
    M. T. K. — Typographia 7:2.

    Az Erzsébet királyné-uti pályán állottak szemben a fenti csapatok s végig erős, kemény küzdelmet vívtak egymással. A Testgyakorlók még nem jöttek teljesen formába, különösen a csatárser sokat kombinál és a goal előtt kap­kod. A védelem azonban kitűnő, különösen a két hátvéd. A Typographia derekasan megállta helyét, a kapott goalok nem voltak védhetők s sehbgysem írható a védelem rovására, mig elért két goalja csatárai jóságáról tesz tanúságot. Kár, hogy tulerősen, olykor durván játszottak, mit időnként ellenfelei is viszonoztak.
    A M. T. K. kezdése után Typographia tá­mad és egy éles lövés goal mellé jut, majd kornert ér el, mely mozgalmas életet teremt a kék-­fehérek kapuja előtt, a kik csakhamar lendü­letbe jönnek és Sebestyén czenterezéséből Zulu szerzi meg a vezetést. A goalt Károly csakha­mar ujabbal szaporítja. A typographisták szé­pen keresztülvitt támadása is sikerrel jár Ma- tuskovich révén; a félidő vége felé Károly egy szabadrúgás után hozzákerülő labdával háromra szaporítja a Testgyakorlók goaljait. Félidő 3:1.
    A második halftime első 10 perczében Ká­roly, Hoffer és Zulu még 3 goalt lőnek. A fél­idő közepén Mandl—Krausz szép játék után megszerzik a Typographia második goalját, me­lyet a kék-fehérek Faragó utján viszonoznak.
    Biró Langfelder Ferencz (U. T. E.) volt.

    Az Újság 1906 szeptember 24.