magyarfutball.hu

MTK - Typographia 5 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1907/1908
játékvezető : Vámos Soma

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.14, 18:44 (szerk.: 2021.10.14, 19:04)
    Magyar Testgyakorlók Köre — Typographia Sport­club 5:0
    Népszigeti pálya

    Typographia a nagy goalarányt ezúttal megakasztotta, de hivatását nem jól fogta fel, mert tulnagy erélylyel, igen sokszor erősen megfeledkezve a játékszabályokról, hárította el ellenfele támadásait. Ez nem helyes módja az érvényesülésnek és bízunk benne, hogy mihamarább egészségesebb sportszelleme lesz urrá a Typogrnphiában, a mikor is a különben kitűnő anyag­ból álló csapat bizonyára első klasszisához méltó ered­ményeket fog elérni. Egyénileg ezuttal is a legtöbb játé­kos jó volt, azonban rendszertelenül és lelkesedés nélkül játszottak.
    A Testgyakorlóknak sem volt a legjobb napjuk. Nagy Feri helyén Révész kitűnő volt, szintúgy a Dömét pótló Bányai. Virág és a csatársor jobboldala a szokottnál gyengébb volt, a többiek azonban jeles kvalitásaikhoz mérten működtek közre.

    Typographia tíz emberrel kezd, mindjárt erős támadást vezet, azonban Cseh erős lövését Domonkos szépen védi. M. T. K. ügyesen nyomul fel, de támadásukat Krausz I. gáncsa akasztja meg. Károly szabadrúgását Szücs továbbítja és a labda Kaufmann fejéről Typo­graphia goaljába jut (15. p.). Ismét T. S. C. támad és Domi Mandl, majd Cseh shotjait védi. Majd M. T. K. balszélsője vezet támadást és pompásan középreadott labdáját Károly, a védelmet kicselezve, a goalba lövi (20. p.). Krausz II. miatt ujabb szabadrugáshoz jut M. T. K. azonban Herczeg Typographia goaljában szépen véd. Majd Mandl vezet támadást, czenterezett labdáját Horvát szépen irányítja, de Domonkos ment. Biró ered­ménytelen támadása után Typographia jön ismét frontba ; a támadás Gerendáson hiusul meg, a ki szabálytalanul a kapuvédre ront.

    Félidő 2:0

    Ujrakezdés után csakhamar dolga akad Domonkos­nak, a ki Komlancz lövését széven menti. Horvát lesből rugott goalját a biró nem ítéli meg (5. p.). Sebestyén támadást vezet, a mely Biró magas shotjával végződik. A Krausz II. miatt megítélt szabadrugást Herczeg védi. A Kaufmann hándse miatt megítélt tizenegyes, a melyet Révész rug, M. T. K. harmadik goaíját eredményezi (22. p.). A játék innen kezdve kissé ellaposodik. Weisz magas lövését Herczeg védi, a labdát Biró elé dobja, a ki óriási erővel goalt lő (35. p.). M. T. K. középcsatára támadást vezet és Typographia védelmét kicselezve, ötödször juttatja a labdát T. S. C. hálójába (42. p.). A mérkőzés vége felé a Typographia három játékosát a biró kiállította, mig Károly és Szűcs önként hagyta ott a pályát.

    Vámos Soma (Fővárosi T. C.) korrekt biró volt.

    Az Újság, 1907. november 19.