magyarfutball.hu

Typographia - MAC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 4. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.04, 21:38 (szerk.: 2021.10.05, 10:39)
    M. A. C. — Typographia 0:0 (2:2)

    Október 28-ról elhalasztott bajnoki match 17 perczének lejátszása nem hozott változást az eredményre vonatkozólag, daczára, hogy mindkét csapat 11 ember­rel állt ki. A támadásból javarészt a M. A. C. vette kirészét, egy kornert is elér, de sem ő, sem pedig a le­-lerohanó Typographia nem ér el eredményt.

    Sport-Világ, 1906. december 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.03, 18:42 (szerk.: 2021.10.05, 10:40)
    MAC — Typographia 2:2

    Nagy meglepetést hozott e két csapat vasárnapi mérkőzése a Lehel-utcai pályán. A MAC. játékosai a nekik szokatlan, homokos pályán nem érvényesít­hetik kellőkép összjátékukat, mig a Typographia a kissé na­gyon is lelkes közönség buzdításai által ösztönözve, megle­pően kemény és eredményes játékot mutatott, A MAC.-ot láthatóan befolyásolta a közönség íékezhetetlen viselkedése, miért kívánatos lenne, ha a MLSz. a pályatulajdonost a pálya jobb elkerítésére kötelezné. A MAC. csatársora ezúttal is gyorsan és szépen játszott, a kapu előtt azonban nem volt eléggé eredményes, A fedezetsorban kivált Lipovetz, mig a hátvédek és a kapus gyengék voltak. Typographia csapatában a baloldal gyors és veszélyes lerohanásai s a kapus igen jó helyezkedése keltettek figyelmet.
    MAC. kezd, de csakhamar Typographia veszi át a támadó szerepet s több támadással közeliti meg a MAC. kapuját. Egy ily támadásból Krausz I. hosszú magas lövéssel megszerzi a ve­zető gólt, mely könnyen védhető lett volna. Most a MAC. tüzes támadásokat vezet és egy eredménytelen tizenegyest ér el. Ty­pographia meglepő jól tartja magát, sőt néha még támadások­kal is veszélyezteti a MAC. kaput. A félidő vége felé Medgyessy lerohan, centerez, Petz a kapura lő, a kapus a kivédett labdát a mezőnybe dobja, ahonnan Lipovetz egy hossza váratlan lövéssel az üres kapuba rúgja.

    Félidő 1:1.

    A második félidő ele­jén változatos a játék. Majd MAC. kerül fölénybe s a Typogra­phia egyik hátvédje tizenegyest vét, melyből Kelemen a MAC. vezető gólját rúgja. (20 p.) Eközben már egészen besötétedett, annyira, hogy reális játék lehetetlen volt s a Typographia jobb­szélsőjének lövése védhetetlenül akadt fenn a MAC. hálójában. (27 p.), amit azonban a biró is csak a kapu mellett állók kiabá­lásából tudott meg. E gól után a mérkőzést 18 perccel a vége előtt félbenhagyták.

    Vámos Soma (Főv.TC.) bíráskodását a kö­zönség kiáltozásai igen befolyásolták.

    Nemzeti Sport, 1906. november 4.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.10.03, 18:33 (szerk.: 2021.10.05, 10:41)
    Magyar Athletikai Club—Typographia S. C. 2:2 (eldöntetlen).
    Lehel-utczai pálya

    A mérkőzést a beállottsötétség miatt tizennyolcz perczczel a befejezése előtt félbe kellett szakítani. A Typographia az első 45 perczben saját pályáján váratlanul jól tartja magát; később a M. A. C. is megszokja a pályát és élénk támadásaival erős munkája akad T. S. C. védelmének. A Typograpbia vehető goal­ját rugja és ezzel az eredménynyel véget is ér a félidő. Szünet után az atléták, daczára annak,hogy hiányos csapattal álltak ki, fölénynyel tá­madnak, két tizenegyeshez jutnak, melynek egyike a kiegyenlítő goalt eredményezi. Rövid időre a Typographia jut offenzivába és ügyes támadás­sal ismét vezető goaljához jut. Rövid küzdelemután a M. A. C. újra kiegyenlít, mire a matchet
    27 percznyi játék után félbe kell szakítani.

    Biró Vámos Hugó (Főv. T. C.) volt.

    Az Újság, 1906. október 29.