magyarfutball.hu

Typographia - MAC 2 : 5 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1907/1908
játékvezető : Pick Pál
nézőszámok:
  1. Magyarország: kevés közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.10, 20:58 (szerk.: 2021.10.11, 11:28)
    M. A. C. — Typ. S. C.

    A Margitszigeten mérkő­zött a két csapat kevés közönség előtt. A M. A. C. biztosan tartotta ellenfelét. Félidő 2:0 a M. A. C. javára. A második félidőben, a már eddig is többször büntetett Krausz hátvéd Kelement megrugta, ugy hogy utóbbi nem igen vett részt a további játékban. Typog­rapbia két goalt csinálva a játék 3:2 áll, a M. A. C. javára; mire a M. A. C. újabb két goallal teljesen biztosítja magának a győzelmet. Kitünően játszott a M. A. C. csapatában Borbás, aki egy, Déschán és Ke­lemen a többi goalt csinálta. A Typ. egy goalja 11-es büntető rugás eredménye.

    Biró : Pick Pál (B. A. K.)

    Magyarország, 1907. szeptember 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.10, 20:52 (szerk.: 2021.10.11, 11:29)
    Magyar Athletikai Club — Typograpia Sport-Club 5:2
    Margitszigeti pálya

    A M. A. C.-nak a tavaszszai a Typographia ellen 14 : 0 goalarányban kivívott győ­zelme után meglepetésként hat a vasárnapi eredmény, a mely Typograpliia nagyarányú javulását igazolja. Az atléták csatársora ugyan kissé sokat tulkombinálva, de különben az ismert jeles kvalitásokkal játszott, a védelem azonban ezúttal sokat hibázott.
    A Tvpographia egy hét alatt sokat fejlődött és ha ezentúl is szorgalmasan treníroz, a vasárnapinál is szebb eredményekre számíthat. A csapat mind a tizenegy embere egyformán jó és komoly, lelkes játékuk arra vall, hogy sportjukat szeretettel űzik.
    Az első félidőben M. A. C. a széllel kedvező oldalon játszik és jórészt támad. T. S. C. is néha offenzivába kerül, de támadásaik eredménytelenek, mig az atléták Deschán és Kelemen révén három goalhoz jutnak.

    Félidő 3 : 0.

    Szünet után nagyon változatos a játék, de Typo­graphia támadásai erélyesebbek. Tizenegyes révép Krausz a T. S. C. vezető goalját rúgja, majd Mandl egyedül lerohanva a másodikat. Hat perczczel a mérkőzés be­fejezése előtt még 3 : 2 arányban áll a mérkőzés, a mikor a M. A. C. kerül frontba és Borbás meg Kelemen révén ötre szaporitja goaljainak számát.

    Biró Pick Pál (B. A. K.) volt.

    Az Újság, 1907. szeptember 24.