magyarfutball.hu

Fővárosi TC - 33 FC 3 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 20:10
    „33“ F. C.—Főv. T. C. 4 : 3.

    A soroksári-uti versenypályán kis számú nézőközön­ség jelenlétében folyt le e két csapat bajnoki mérkőzése. Mig a Főv. T. C. teljes csapatát állította ki, addig a 33-asok csak csonka csapattal állnak ki.
    Változatos játék folyik mindkét részről, a csapatok felváltva támadnak s mert a mérkőzés kimenetele sokáig kétséges, hol erről, hol arról a részről esik egy-egy goal. A Főv. T. C.-nál a védelem a 33-asoknál a csatársor működik szebben. Szivosabbnak a 33-asok mutatkoznak, a 2-ik félidő utolsó negyedórájában rendkívül erősen támadnak, minek eredménye a győzelmet meghozó goal lett. .
    A játékot a 33-asok kezdik s mindjárt erősen támad­nak is. Nehány percz múlva azonban a Főv. T. C. váratlanul lerohan és Kis védhetetlen goalt lő. (5 percz). A ,,33“-asokat nem hangolja le a váratlan eredmény, folytatják támadásaikat, minek eredménye a Koch által lőtt goal lett. (30-ik percz). A felváltott támadások mind­két kapunál veszélyes helyzeteket teremtenek, de a 33-asok részéről Schiller jó védése, a Főv. T. C. részé­ről a szépen, de kissé erőszakosan dolgozó védelem hiúsítják meg a további eredményt. Félidő 1:1.
    A második félidő elején a 33-asok folytatják vehe­mens támadásaikat; Weisznak sikerül is szépen helye­zett lövéssel a vezető goalt megszereznie.
    Ezután a támadó szerepet egy jó félórán keresztül a Főv. T. C. viszi, még pedig eredményesen, a 22-ik perczben centerük a kiegyenlítő, a 28-ik perczben a jobb összekötő a vezető goalt szerzi meg csapatának. A 30-ik perczben a biró 11-es büntető rúgást ítél meg a Főv. T. C -nak, mit azonban Szentey kapufának rúg. A felocsúdott 33-asok ekkor uj támadásba kezdenek, melynek a fáradt Főv. T. C. mr csak nagy erőfeszí­téssel tud ellentállaniű A 35-ik perczben Vanicsek kapura lő s a Főv. T. C kapusa a pörgő labdát beejti a kapuba. A kiegyenlítés uj erőt ad a 33-asoknak, támadásaik rendkívül veszélyesek; a 42-ik perczben egy Főv. T. C. védőjátékos kapujok előtt szabálytalanul fellök egy 33-as csatárt. A biró szabadrugást ítél meg a 33-asoknak, mit Hampl, Székány szép passzából, erős lövéssel goallá értékesít. Nemsokára ezután véget ér a mérkőzés. Biró Hajós József (M. T. K.) volt.

    Sport-Világ 1906 október 21.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 20:05
    33FC.-FővTC.i 4 : 3

    Régi játékosokkal megerősödve áll ki mindkét csapat a Soroksári-uti pályára.
    A 33 FC.-hoz katonáskodásuk után Lili Erich és Steiner, a Főv. TC.-hoz Szemethy kerültek vissza. Bár mind a három játékos még tréningje elején van csak, mű­ködésük mégis fokozta az illető csapatok önbizalmát. így a nyújtott sport valamivel már jobb volt e két csapat eddigi munkájánál. Különösen áll ez a 33-asokra. E mérkőzésen egyébként az ellenfelek teljesen méltók voltak s a 33 FC. győzelmét csak szerencséjének köszönheti. A vezetést Főv. TC. szerzi meg, amit változatos játék után 33 FC. kiegyen­lít. Félidő 1:1. A második félidő a 33-asoknak hoz rövid időre vezetést, de a Főv. TC. átveszi azt tőle, mígnem a 33 FC. 3:3 araányban kiegyenlít. A döntő gólért elkeseredett küzde­lem indul, miközben a Fóv. TC. erőszakosan is dolgozik, vé­gül pedig egy szabadrugás meghozza a győzelmet a 33 FC- nak. Biró: Hajós József (MTK.) volt.

    Nemzeti Sport 1906 október 21.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.10.02, 20:01
    »33« Football-Club — Fővárosi Torna-Club 4: 3.

    (Soroksári-utczai pálya.) Változatos és érde­kes mérkőzés volt. Mind a két csapat elejétől végig érdekfeszitő küzdelmet folytatott és a győz­tes goal csak az utolsó perczekben esett. A 33-asok megerősödtek két régi játékosukkal, Stanával és Lili Ericb-hel, a kik kitünően játszottak és a Főv. T. C.-hoz is visszatért a katonasorból egyik régi erőssége : Szemethy.
    Főv. T. C. azonnal támad s egy lerohanásból megszerzi a vezető goalt, de 33 F. C. is offenzivába kerül és csakhamar kiegyenlít. A hátralévő időben változatosan a két kapu előtt, de eredménytelenül folyik a játék.
    Félidő 1:1.
    Szünet után a 33-asok jutnak a vezető goal- hoz. Főv. T. C. tizenegyese nem jut a hálóba, de a Fővárosiak további támadásaik során kiegyenlí­tenek, sőt rövid idő múlva harmadik, vezető goal­jukat rúgják. A fehér-feketék azonban az iramot fokozva, magukhoz ragadják a támadást és Koch Nándor szép rúgással kiegyenlít. A hátralévő idő­ben érdekfeszitő küzdelem folyik a győztes goalért, melyet végül szabadrúgással a 33 F. C. szerez meg.
    ' 33 F. C. II. — Főv. T. C, II. 2:0. Mindkét mérkőzést Hajós József (M. T. K.) korrektül, ki­fogástalanul vezette.

    Az Újság 1906 október 15.