magyarfutball.hu

Typographia - Törekvés SE 0 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.30, 19:40
    Törekvés Sport-Egyesület—Typographia S. C. 2 : 0.

    (Hölgy-utczai pálya.) Kisszámú, de annál hangosabb közönség előtt folyt le a mérkőzés, a mely a második félidőben annyira elvadult, hogy inkább beillett volna rugby-mérkőzésnek, mint football-matchnek. A Törekvés a biztos győzelem tudatában eleinte könnyelműen és gyengén játszott és csak a második félidőben látott komolyon munkához. A Typ., daczára hogy ismét három tartalékkal játszott, különösen az első félidőben teljesen egyenlő erejű ellenfélnek bizonyult. Csak a második half time-ban, az erős iramtól kifáradva esett vissza, a mikor a saját pályáján játszó Törekvés erős iramának már nem tudott ellenállni.
    A győztes csapat legjobb játékosa Kiss, a balösszekötő, a ki igazán elegánsan és fairül végezte munká­ját. Kapusuk — Dürr — jó erő, a két hátvéd közül Hauswald a jobb, Kaufmann gyakori faultjával sokat árt csapatának. A fedezetsorban jó volt Pejtsik. Csonka és Szednicsek ma gyengén játszott. A csatársorban Takács önző játékával és titkos, de ügyetlenül csinált gáncsaival sokat rontott. Jó volt Szedlár.
    A Typ. csapatában szépen játszott Kaufmann, a ki a védelemnek a főereje. Orsolyák a szokott jó volt; az első goalt azonban az ő rovására kell írnunk, mert az védhető lett volna. A második félidő erős ostroma alatt jól megállta helyét a két hátvéd: Geiser II. és Weisz. A csatársor csak az első félidőben játszott okosan, a második félidőben majdnem teljesen hasznavehetet­len volt.
    A mérkőzést Vámos Soma (Főv. T. C.) korrektül és erélyesen vezette.
    T. S. E.: Dürr — Kaufmann, Hauswald — Pejtsik, Szednicsek, Csonka — László, Nyilas, Takács, Kiss, Szedlár.
    Typ. S. C. : Orsolyák — Weisz, Geiser II. — Haupt, Pilli, Kaufmann — Viklász, Geiser, Komlancz, Horváth, Mandl.
    Typ. kezd. Rögtön Törekvés kapuja előtt folyik a játék. Mandl—Komlancz szép lerohanását Kaufmann szereli le; ezután Typ. és Törekvés egy-egy szabad­rugást ér el. László lerohan, de lövését Orsolyák könnyen védi. Törekvés szabadrugás után kornerhez jut. Szed­nicsek és László szép lövéseit Orsolyák védi. Takács támadása kornert hoz, majd Typ. szabadrugást ér el. Typ. ujabb szabadrugása után Törekvés támad; Nyilas éles, süvítő lövését Orsolyák kornerre menti. Mandl lerohan, de Kaufmann lövés előtt elgáncsolja. Typ. ujabb szabadrugását Dürr védi. Komlancz támadását Dürr kifutással menti. Typ. két szabadrugása sem hoz eredményt. Horváth lerohan, de lövését Hauswald gáncs­csal akasztja meg. Geiser—Viklász támadása Hauswaldon törik meg. Szabadrugás után ismét kornert ér el a Typ. Viklász lerohanását Hauswald ujra gáncscsal szereli le.
    Félidő 0:0.
    Kezdés után Törekvés támad. Perczekig erősen ostromolja a vörös-kékek kapuját, de Typ. védelme fényesen dolgozik. Horváth lerohanása után Typ. szabad­rúgást ér el. Takács éles lövését Orsolyák csak korner árán tudja menteni (9. p.). Törekvés szabadrugását Szed­nicsek a kapu fölé rugja, kornerét pedig Takács a goal fölé fejeli (11. p.). Typ. három szabadrugását nem tudja értékesíteni. Törekvés szabadrugása után Szedlár éles lövését Kaufmann fejjel szépen menti. Perczekig tartó ostrom után Törekvés kornert ér el. László lövése ujra kornert hoz, melyből Pejtsik lövését Orsolyák gyönyörűén menti. Takács vezet támadást, melyből László Typ. védelmének tétovázása miatt goalt rug (33. p.). Ujra­kezdés után Törekvés erősen támad. László lövését Kaufmann kornerre rugja. Mandl végig levezetett labdá­ját Dürr könnyen védi. Takács kicselezve Typ. védelmét, védhetetlenül a bal sarokba helyezve, Törekvés második goalját rúgja (38. p.). Törekvés a hátralevő időben is jórészt fölényesen játszik.

    Az Újság 1908 máecius 26.