magyarfutball.hu

Fővárosi TC - Budapesti AK 0 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.24, 23:32
    Budapesti Atlétikai Klub—Fővárosi Torna-Club 0 : 0.


    (Amerikai-uti pálya.) A B. T. C.—Typ. mérkőzést nyomon követte a B. A. K.—Főv. T. C. matche, a mely a küzdelem folyamán két elkeseredett ellenfélnek élet-halál harczává fejlődött. Mindkét csapat játékán észre­vehettük, hogy nem készületlenül álltak ki. A B. A. K.csapata jobb a Főv. T. C.-nél és csak csatárainak hatá­rozatlanságán mult, hogy a mérkőzés eldöntetlen ered­ménynyel végződött. A mérkőzés heves játék mellett gyors iramban kezdődött, negyed óra mulva azonban a játékosok mindkét részről elvesztve higgadtságtuk, a játék hevében a labda helyett egymásra rontottak, ugy hogy Grünwaldot (B. A. K.) a biró az első félidőben kiállítani volt kénytelen. A csapatok munkája ötletszerű. A B. A. K.-nál láttunk egy kevés kombinácziót, de a Főv. T. C. teljesen egyénileg, lerohanásokkal dolgozott, mig a kapu előtt mindkét csapat fejetlenül, kapkodva! játszik.
    A B. A. K. kapujában Nagy igen jól védett. A hát­védek közül Müller kissé bizonytalan, Grünwald kissé brutális. A fedezetsor jól, de erőszakosan játszik. A csatár­sor támasza a két szélső: Gállos és Oldal.
    A Főv. T. C. csapatában legjobb Beimel, a kapuvéd. Minden labdát biztosan fog, kitünően helyezkedik. Sokat nyert a csapat a Prágából visszatért Nemetz-czel, a ki mint baloldali hátvéd igazán támasza volt a csapatnak. Raucb, a másik hátvéd is jól állta meg helyét. Schönfeld mint középfedezet tulerélyes; a halfsorban kitűnt fair, hasznos játékával Wittenberg. A csatársor legjobb emberei Szeif és Klingenberg, Rooz I. már nem a régi.
    A játék maga nagyon változatos volt; hol az egyik,hol a másik kapu előtt voltak veszélyes helyzetek, mindkét csapat védelme kézzel-lábbal dolgozva védett.
    A mérkőzést Horváth Ferencz (F. T. C.) vezette,de még az ő közismert erélye és éleslátása sem tudta a játék teljes elfajulását megakadályozni.
    3 óra 50 perczkor a biró jelzésére a következő csa­patok álltak ki;
    B. A. K. : Nagy — Müller, Grünwald — Halász,Gerő, Ligeti — Oldal, Weisz, Rudas, Gross, Gállos.
    Főv. T. C. : Beimel — Rauch, Nemetz — Weisz,Schönfeld, Wittenberg — Klingenberg, Rusz, Roóz I.,Roóz II., Szeiff.
    B. A. K. kezd, do a támadó szerepét rögtön Főv.T. C. veszi át. B. A. K. azonban ismét felnyomul s egy­másután két szabadrugást ér el. Oldal lövése a kapufa sarkáról a mezőnybe visszapattan, Ligeti csavart lövését pedig Beimel védi. Rudas kiszökik, de a szépen vezetett támadást Nemetz leszereli. Főv. T. C. Gerő faultja miatt szabadrugáshoz jut, a melyet Roóz II. a kapu mellé rug(14. p.). B. A. K. állandóan, erősen támad, Oldal goalt is rug, de a biró azt egy előzőleg történt hands miatt nem adja meg. Főv. T. C. néhány perczig támad, de ujra B. A. K. kerül fölénybe. Gross lerohan, kiadja a labdát Gállosnak, a kinek lövését Beimel biztosan védi, majd Rudas szép támadását kifutással szereli le (25. p.). Rusz vezet szép támadást, de Grünwald elgáncsolja, a miért a biró a félidő végéig kiállítja. Gállos lerohan, de lövését a kitünően helyezkedő Beimel védi. Főv. T. C. lassan felnyomul és Klingenberg lövését Nagy kornerre védi(38. p.). Rusz lövését Grosz védi. B. A. K. Oldal révén kornerhez jut.
    Eredmény 0 : 0.
    Főv. T. C. kezd, rögtön a B. A. K. kapujához nyo­mul fel, de Wittenberg lövése a kapu fölött süvít el(5. p.). B. A. K. hosszu támadás után kornert ér el, melyet Beimel szépen véd (8. p.). Klingenberg fél pályán végigvezetve a labdát, végül a kapu fölé rug. Gross lerohanását Schönfeld gáncscsal akasztja meg, Gállos táma­dását Nemetz szereli le. A játék azután nagyon eldurvul.Szabadrugást szabadrugás követ és a játék jórészt apálya közepén folyik. Gross támadásából a labda Oldal­hoz kerül, a kinek lövését Beimel gyönyörűen menti(28. p.). B. A. K. hosszu ostroma után Főv. T. C. lerohanással közelíti meg ellenfele kapuját, de Rauch hosszu lövését Nagy szépen védi. A B. A. K. folytonos támadás közben eredménytelen kornert (34. p.), mig Főv. T. C.egy lerohanásból szabadrugást ér el. Gross I. lerohanása után B. A. K. ér el eredménytelenül végződő sza­badrugást. A mi azontul történt, annak igen kevés köze volt a footballhoz.

    Az Újság 1908 február 18.